Založ si blog

Totalita má “vykĺbiť zmysel pre realitu“ – a toto je teda čo?

To tvrdenie v titulku som našiel v jednom mojom staršom – asi 3 roky – blogu. Prekvapilo ma aké je to výstižné. Medzitým – o tri roky – sme v stave, kedy bol na Zemi účelovo vytvorený umelý vírus mimoriadnych vlastností (a asi vypustený, pravdepodobne aby spomalil rast počtu ľudí na Zemi, alebo ten počet dokonca znížil, dodatok na konci). A je to – asi – skutočnosť, a pritom riadne vykĺbené. Takže teraz tu uvediem časť z toho starého blogu, a potom sa vrátim do našej súčasnosti. Takže tá časť starého blogu:

EÚ sa zatiaľ výrazne líši od USA rozložením bohatstva, takže my predbežne aspoň podľa tohto kritéria nemáme feudalizmus (súčasná vsuvka: to som nám fandil, čo?). Významnosť tohto kritéria je však otázna. Vzhľadom na stav našej a EÚ politickej scény a médií, kde sa v podstate tiež stále len klame, viď naše médiá a aj blogy blogerov ktorí o tom píšeme napr. cudzinec alebo malinová a ďalší, ťažko môžeme povedať že nás – EÚ – nečaká nič zlé. Tu totiž nejde o obyčajné klamanie, tu sa niekto trvale pokúša existujúci svet popisovať obrazom, ktorý s ním nemá skoro nič spoločné, snáď len geografické názvy. Ale kto je ten niekto? A čo je zámerom? Edward Curtin píše, že „základný spôsob ktorým je dnes riadené myslenie ľudí je popliesť ich a vytvoriť stály stav mentálnej straty rovnováhy. Popletený a rozhodený zahmlievaním (double-speak), nelogickým spravodajstvom, a kaleidoskopickým kolotočom protichodných správ, priemerný človek je dovedený do mentálneho zmätku“. Že by to už bola tá úloha médií o ktorej Orwell povedal, že to je nevyhnutná úloha pre vládcov v totalitnej spoločnosti – „vykĺbiť zmysel pre realitu“? Určite to v naších (a EÚ a US) médiách presne tak vyzerá, pričom (totalitní) komunisti v tomto zmysle boli úplni amatéri, dnes je to vedecky podložené a robia to platení špecialisti. Nám možno trochu pomáha skúsenosť z totalitnej minulosti. Ale stále sme pod vplyvom rozpadajúceho sa impéria, ktoré sa chová nepredvídateľne, a EÚ sa tvári že toto impérium je naším vzorom a vodcom. Koniec tej časti starého blogu.

Takže – prečo vlastne tento blog píšem – môžeme sa vrátiť zase naspäť do súčasnosti. Je to neuveriteľné: pán Matovič určite nikdy nečítal ani Edwarda Curtina ani moje blogy, a Edward Curtin určite nepoznal pána Matoviča. Ale on sa – zdá sa – pokúša napĺňať tú teóriu „ako oblbovať národ“ neuveriteľne dokonale, akoby podľa toho popisu vyššie. Má to len jednu závadu – robí ten zmätok príliš explicitne a dosť nesystémovo, akosi amatérsky. Dokonca to vyzerá, že to nie je vedecký postup podľa „teórie oblbovania“, ale že je to spontánne a dané jeho schopnosťami. A to by asi tak nemalo byť, pretože ako registrujem medzi ľuďmi – neprezraďte ma, stále sa s niekým stretávam – postoj ľudí k výplodom pána premiéra sa stal skôr čakaním na „čo ešte vypotí“, a berú to vážne len v tom zmysle, že predstavuje voči nám určitú trvalú a pomerne neurčitú – zmätočnú – hrozbu. Stále sa nám vyhráža, sem tam mu dcéry niečo prikážu a on poslušne naštartuje, alebo spúšťa intrigy proti pánovi Sulíkovi, ale fungovanie vlády, a najmä komunikácia s občanmi, začína vyzerať ako nejaké predstavenie Nablblého Divadla. Pán premiér sa zrejme nemal kedy a kde naučiť „ako sa robia veci“, keď vlastne ani nevyštudoval poriadne, ani diplomovku nepísal. Vystrájanie vo forme „show pred kamerami“ – na to má asi prirodzený talent, ale je väčšinou príliš zmätočné, mierne hysterické. Jediným „výstupom“ ktorý sa dá z jeho prejavov pochopiť je spravidla vyhrážanie sa nám.

Teda národ neoblbol, skôr upevnil svoju „reputáciu“, že „to nevie“. Na úrovni EÚ nám fungovanie tejto vlády môže spôsobiť problémy, napríklad z vyššie uvedeného vyplývajúcou neschopnosťou dodržiavať termíny, a to pritom tiež nie je najmúdrejšie pôsobiaca inštitúcia. No, ale na voľby sa týmto stranám prispievalo práve z týchto zemepisných smerov (s malým s), mohli sa na to pripraviť čo navarili. No, možno boli ich očakávania zo strany našej vlády „trochu prekročené“.

Ešte doplním, že Edward Curtin napísal knihu Seeking Truth in a Country of Lies – Hľadanie pravdy v krajine lží, články písal na webe countercurrents.org (protiprúdy).

 

Dodatok k tomu vykĺbenému svetu: Linky na tie informácie o víruse COVID som nedal do blogu, lebo tento blog o tom nie je. Takže zhrnutie podľa mojich informácií: Vírus bol vytváraný najprv v USA. V roku 2014 bol v USA vydaný zákaz výskumu tohto typu, takže USA to v roku 2015 poslali do Wuhanu, financované ale stále vládou USA (napriek tomu zákazu). Zákaz bol ale zrušený v roku 2017, takže je značne pravdepodobné, že ho dokončili doma, tvária sa že nie. Link viď tu, odtiaľ ďalšie linky.

Patent na COVID má Pirbright Institute, Veľká Británia.

V Taliansku a Južnej Kórei bol vírus pravdepodobne nasadený.

Vírus prvýkrát konkrétne predpokladali (aj s pandémiou) pri veľkom cvičení na pandémiu v USA na John Hopkins Centrum v septembri 2019. Potom mu aj pridelili terajšie meno. História z konca toho roku je popísaná tu.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.