Založ si blog

Coronavírus COVID-19 – časová postupnosť a analýza

Prof. Michel Chossudovsky, Global Research. Poznámka: Článok som prebral aj so zachovaním veľkosti písma.

Pozadie (Background)

30. Januára 2020 Svetová Zdravotnícka Organizácia (WHO) vyhlásila „Stav núdze verejného zdravia medzinárodného rozsahu“ (Public Health Emergency of International Concern (PHEIC)) vo vzťahu k novému coronavírusu (2019-nCoV) v Číne, kategorizovanému ako vírový zápal pľúc (viral pneumonia). Epidémia vírusu bola sústredená vo Wuhan, mesto vo východnej Číne s počtom obyvateľov cez 11 miliónov.

Počas týždňa pred rozhodnutím z 30. Januára, Krízový Výbor WHO (Emergency Committee) “vyjadril rozdielne názory (divergent views)”. Bolo vidieť zjavné rozpory (divisions) v rámci Výboru. 30. Januára bolo prijaté ďalekosiahle rozhodnutie bez podpory názoru expertov v čase, kedy epidémia coronavírusu bola obmedzená na Pevninskú Čínu.

Bolo potvrdených 150 prípadov mimo Číny, keď bolo prijaté rozhodnutie. 6 v USA, 3 v Kanade, 2 v Británii, atď.

150 potvrdených prípadov nad populáciou 6.4 miliardy (populácia sveta 7.8 miliardy mínus Čína 1,4 miliardy).

Aké bolo riziko chytiť infekciu? Prakticky nula.

WHO nekonala aby ubezpečila a informovala názor verejnosti sveta (World public opinion). Presne naopak: Bola naštartovaná “Pandémia strachu (Fear Pandemic)” namiesto skutočného Stavu núdze verejného zdravia medzinárodného rozsahu (PHEIC).

Bola naštartovaná a udržované vyložená panika a neistota prostredníctvom starostlivo navrhnutej dezinformačnej kampane médií.

Skoro okamžite toto viedlo k ekonomickým následkom, kríze v obchode a doprave, pričom Čína ovplyvnila významné aerolinky a lodné spoločnosti. Kampaň nenávisti voči etnickým Číňanom v Západných krajinách bola naštartovaná, na to nadväzoval pád akciových trhov neskôr vo Februári, ani nehovoriac o kríze v cestovnom ruchu, ktorá spôsobila nespočetné bankroty.

Zložitosť krízy a jej dopadov je potrebné prebrať a pozorne analyzovať.

Pracujeme totiž s “ekonomickou vojnou” podporovaniu dezinformáciami médií, spojenou s úmyselným zámerom Trumpovej administrácie rozložiť Čínsku ekonomiku. Pokračujúce ekonomické podrazy nie sú obmedzené na Čínu.

Máme dôležité problémy verejného zdravia, ktorými sa treba zaoberať. Ale čo motivovalo Generálneho Direktora WHO aby konal takto? Kto bol za týmto historickým rozhodnutím z 30. Januára Generálneho Direktora WHO menom Tedros Adhanom Ghebreyesus. 

Naša následná analýza (v časovej postupnosti ďalej) odhaľuje, že mocné korporátne záujmy spojené s Farmaceutickými Spoločnosťami (Big Pharma), Wall Street a agentúr vlády USA slúžili ako nástroj v rozhodnutí WHO s ďalekosiahlymi následkami.

O čo sa tu hrá je aliancia medzi “Big Pharma” a “Big Money”, so schválením Trumpovou Administráciou. Rozhodnutie naštartovať falošnú pandémiu pod kormidlom WHO 30. Januára padlo o týždeň skôr na svetovom ekonomickom fóre v Davose (Davos World Economic Forum (WEF)). Operatívci médií boli tam aby rozšírili priamu paniku.

Ale toto nebolo prvý raz čo sa WHO rozhodlo takto konať.

Spomeňte si na neobvyklé okolnosti sprevádzajúce Pandémiu prasačej chrípky H1N1 z Apríla 2009.

Atmosféra strachu a zastrašovania prevládla. Údaje boli manipulované.

Na základe nekompletných a nedostatočne rozsiahlych údajov Generálny Riaditeľ WHO napriek tomu predpovedal, že: “až 2 miliardy ľudí by mohlo byť infikovaných počas nasledujúcich dvoch rokov — skoro tretina populácie sveta”. (World Health Organization ako reportovali Západné médiá, Júl 2009).

Bola to multimiliardová bonanza pre Big Pharma podporovanú Generálnou riaditeľkou WHO Margaret Chan.

V Júni 2009 Margaret Chan vyhlásila:

Na základe … expertných odhadov z evidencie, vedecké kritériá pre vznik chrípkovej pandémie boli splnené. Preto som sa rozhodla zvýšiť úroveň pandemickej pohotovosti chrípky z Fázy 5 na Fázu 6. Svet sa teraz nachádza na začiatku pandémie.Margaret Chan, Director-General, World Health Organization (WHO), Press Briefing 11 Jún 2009)

Aké “expertné odhady”?

V nasledujúcom vyhlásení potvrdila, že:

Výrobcovia vakcín by mohli vyrobiť 4.9 miliárd injekcií pre pandemickú chrípku za rok pri scenári najlepšej možnosti”, Margaret Chan, Director-General, World Health Organization (WHO), citované Reuters, 21 Júl 2009)

Finančný obrovský dar pre Big Pharma Producentov Vakcín včítane GlaxoSmithKline, Novartis, Merck & Co., Sanofi, Pfizer. A spol.

Vývoj Coronavíru v čase (TIMELINE) 

September 2019: Oficiálny názor US-WHO je, že coronavirus pochádza z Wuhan, Provincia Hubei a prvý krát bol objavený koncom Decembra. Tento názor je spochybňovaný Čínskymi a Japonskými virológmi, ktorí tvrdia, že vírus pochádza z USA.

Renomovaný Taiwanský virológ poukazuje na dôkazy o tom, že vírus mohol vzniknúť v skoršom štádiu, tvrdiac: “Musíme sa pozerať na September 2019”.

Október 18-27 2019: Wuhan 2019: CISM Športové Vojenské Svetové Hry

Čínske médiá naznačujú (bez podpory dôkazmi) že coronavirus mohol byť donesený do Číny “zo zahraničného zdroja” počas CISM Vojenských Svetových Hier.

10,000 vojakov zo 109 krajín sa zúčastní

200 Amerických vojenských zamestnancov sa zúčastnilo na tejto 10 dňovej Udalosti.

18 Október, Udalosť 201. Baltimore. Coronavirus nCoV-2019 Vojenská Zložka pre Simuláciu a Núdzovú Pripravenosť, John Hopkins Bloomberg Škola pre Zdravotnú Bezpečnosť. 

Veľká Pharma-Veľké Prachy – Simulačné cvičenie sponzorované WEF a Gates Nadáciou.

Cvičenie simulácie epidémie coronavírusu, ktorá rezultuje do 65 miliónov mŕtvych. Za podpory Svetového Ekonomického Fóra (World Economic Forum (WEF)) reprezentujúceho záujmy Finančných inštitúcií, Nadácia Billa a Melindy Gates, reprezentujúca „Big Pharma“ – Veľké Farmaceutické Firmy:

V Októbri 2019, Johns Hopkins Centrum pre bezpečnosť zdravia usporiadalo pandemické stolné cvičenie nazvané Udalosť 201 s partnermi the World Economic Forum a Bill & Melinda Gates Nadácia. … Čo sa týka scenára, modelovali sme fiktívnu pandémiu Coronavíru, ale explicitne sme vyhlásili, že to nebola predpoveď.

Namiesto toho, cvičenie slúžilo na zvýraznenie výziev pripravenosti a reakcie, ktoré by pravdepodobne nastali pri veľmi závažnej pandémii. Momentálne predpovedáme, že to prepuknutie nCoV-2019 zabije 65 milión ľudí.

Hoci naše stolné cvičenie zahrnovalo predstieraný nový Coronavíru, vstupy ktoré sme použili na modelovanie potenciálneho účinku tohto fiktívneho vírusu nie sú podobné na nCoV-2019. “Teraz predpovedáme, že prepuknutie nCoV-2019 [čo bolo takisto použité ako meno simulácie] zabije 65 miliónov ľudí.Niekoľko z udalostí z cvičenia okolo nCoV-2019 sa zhodovalo s tým, čo sa naozaj stalo.

Niekoľko z udalostí z cvičenia okolo nCoV-2019 sa zhodovalo s tým, čo sa naozaj stalo.

Pri Udalosti 201 Simulácii Pandémie Coronavírusu, bol „simulovaný“ 15% kolaps finančných trhov.

Nebolo to “predpovedané” podľa organizátorov a sponzorov udalosti.

Iniciatíva privátneho sektora. Účasť korporátnych exekutívnych ľudí, nadácií, finančných inštitúcií, Bánk, Big Pharma, CIA, CD. Žiadni zdravotní funkcionári za národné vlády alebo WHO. Simulačné cvičenie bolo zorganizované na ten istý deň ako otvorenie CISM Svetových Vojenských Športových Hier vo Wuhane.

31. December 2019: Prvé prípady zápalu pľúc zistené a ohlásené vo Wuhane, Provincia Hubei, Čína.

1. Január 2020: Čínske zdravotné orgány uzatvárajú Veľkoobchodný Trh s Morskými potravinami (Huanan Seafood Wholesale Market) po tom, čo Západné médiá reportujú, že divé zvieratá ktoré sa tam predávajú mohli byť zdrojom vírusu. Tento počiatočný odhad bol následne vyvrátený Čínskymi vedcami.

7. Január 2020: Čínske úrady “identifikujú nový typ vírusu” ktorý bol izolovaný 7. Januára. Coronavirus bol pomenovaný 2019-nCoV – WHO – presne to isté meno ako to prijaté počas WEF-Gates-John Hopkins simulačnom cvičení 18. Októbra 2019.

11. Január 2020 – Mestská Zdravotná Komisia Wuhan oznámila prvú smrť spôsobenú coronavírusom.

22. Január 2020: WHO. Členovia Núdzového Výboru WHO “vyjadrili rozchádzajúce sa pohľady na to, či táto udalosť predstavuje PHEIC alebo nie”.

21.-24. Január 2020: Konzultácie na Svetovom Ekonomickom Fóre (WEF), Davos, Švajčiarsko, pod patronátom Koalície pre Inovácie v Pripravenosti na Epidémie (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI)) ohľadne vývoja vakcinačného programu. CEPI je partnerstvo WEF-Gates.

Poznámka: Vývoj vakcíny 2019 nCoV vaccine bol ohlásený v Davose, 2 týždne po ohlásení zo 7. Januára 2020, a sotva týždeň pred oficiálnym odštartovaním WHO Celosvetovej Krízy Verejného Zdravia (Worldwide Public Health emergency) 30. Januára. To WEF-Gates-CEPI ohlásenie vakcíny predbieha Krízu WHO Public Health Emergency (PHEIC).

30. Január 2020: Ženeva: Generálny Riaditeľ WHO rozhoduje, že epidémia predstavuje Krízu Verejného Zdravia Medzinárodného rozmeru – Public Health Emergency of International Concern (PHEIC). Jeho rozhodnutie bolo prijaté na základe 150 potvrdených prípadov mimo Číny. Prvý prípad prenosu z osoby na osobu je ohlásený v USA, 6 prípadov v US, 3 prípady v Kanade, 2 v UK.

GR WHO mal podporu Nadácie Billa a Melindy Gatesových, Big Pharma a Svetového Ekonomického Fóra (World Economic Forum (WEF)). Sú indikácie, že rozhodnutie zo strany WHO vyhlásiť Globálnu Núdzu (Global Emergency) bolo prijaté popri World Economic Forum (WEF) v Davose (21. – 24. Január) prekrývajúcim sa s Mítingom Núdzového Výboru 22. Januára v Ženeve.

Ako Riaditeľ WHO Tedros, tak aj Bill Gates boli prítomní v Davose 2020. Bill Gates ohlásil záväzok Gatesovej Nadácie o 10 miliardách vakcín v nasledujúcich 10 rokoch (the Gates Foundation’s $10 billion commitment to vaccines over the next 10 years.)

30. Januára 2020 Simulačné Cvičenie išlo naživo. Tie isté korporátne záujmy a nadácie ktoré boli zaangažované 18. Októbra v „John Hopkins Simulation Exercise“ sa stali REÁLNYMI HERCAMI angažovanými v poskytnutí svojej podpory pri implementovaní WHO Public Health emergency (PHEIC) – núdzi verejného zdravia.

31. Január 2020 – O deň neskôr po odštartovaní WHO Global Emergency Trumpova administrácia ohlásila že zakáže vstup do krajiny zahraničným občanom, “ktorí cestovali do Číny v posledných 14 dňoch”. Toto okamžite spustilo krízu v leteckej doprave, obchode Čína-US, ako aj turistickom priemysle, čo viedlo k početným bankrotom , a to nehovoríme o stratách zamestnaní. Okamžite to spustilo aj kampaň proti etnickým Číňanom v celom Západnom svete.

Začiatok Februára: akronym coronavírusu sa zmenil z nCoV- 2019 (jeho meno pri Simulačnom Cvičení Johna Hopkinsa – Udalosť 201 (October Event 201 John Hopkins Simulation Exercise)) predtým ako bol identifikovaný začiatkom Januára 2020 na COVID-19.

28. Február 2020: Masívna WHO vakcinačná kampaň bola ohlásená Generálnym Riaditeľom WHO menom Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Kto bol za kampaňou: GlaxoSmithKline v partnerstve s Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI). Je to Gates-WEF partnerstvo, obidve strany boli sponzormi Simulačného Cvičenia “Simulation Exercise” 18. Októbra. Kampaň za vývoj vakcíny bola iniciovaná pred rozhodnutím WHO o spustení Globálnej Núdze Verejného Zdravia (Global Public Health emergency). Prvýkrát to bolo ohlásené na WEF mítingu v Davose (21.-24. Január).

Neskorý Február 2020. Kolaps akciových trhov, vzostup hodnôt akcií Big Pharma.

Začiatok Marca – devastujúce následky pre turistický priemysel celosvetovo.

Neskorý Február – Začiatok Marca: Čína: Viac ako 50% infikovaných pacientov sa zotavilo a boli prepustení z nemocníc. 3. Marca celkovo 49,856 pacientov sa zotavilo z COVID-19 a boli prepustení z nemocníc v Číne. To znamená, že úhrnný počet “potvrdených infikovaných prípadov” v Číne je 30,448. (Menovite 80,304 minus 49856 = 30,448 (80 304 je úhrnný počet potvrdených prípadov v Číne (údaje WHO, 3. Marec 2020). Tento vývoj ohľadne “zotavení” nie je reportovaný v Západných médiách.

5. Marec, GR WHO potvrdzuje že mimo Číny je 2055 prípadov ohlásených v 33 krajinách. Okolo 80% z týchto prípadov stále pochádza z len troch krajín (Južná Kórea, Iran, Taliansko).

Tieto čísla potvrdzujú, že nečelíme globálnej zdravotnej núdzi, že pravdepodobnosť infekcie je nízka. A na základe skúseností v Číne liečba vírusovej infekcie je účinná.

7. Marec USA: Počet “potvrdených prípadov” (infikované a zotavené) v USA začiatkom Marca je okolo čísla 430, vzrast do okolo 6oo (8. Marec).

Porovnajte to s číslami vzťahujúcimi sa na Chrípkový Influenza B Virus: CDC odhaduje pre roky 2019-2020 “prinajmenšom 15 miliónov ochorení na vírusovú chorobu… 140,000 hospitalizácií a 8,200 úmrtí. (The Hill)

Začiatkom Marca: IMF a World Bank zachraňujú

GR WHO informuje členské krajiny že “World Bank a International Monetary Fund obidvaja pripravili peniaze na stabilizáciu zdravotných systémov a zmiernenie ekonomických dopadov epidémie”. To je návrh neoliberálneho “riešenia” pre COVID-19. World Bank vyčlenila $12 billion – po našom miliárd? – v tzv. “aid – pomoc” čo prispeje k zvyšovaniu externého dlhu rozvojových krajín.

7. Marec: Čína: Pandémia je skoro skončená

Ohlásené nové prípady v Číne spadli na dvojciferné čísla. 99 prípadov zaznamenaných 7. Marca. Všetky nové prípady mimo provincie Hubei sú kategorizované ako “importované infekcie” (z cudzích krajín). Spoľahlivosť údajov ešte treba potvrdiť:

99 novo potvrdených prípadov včítane 74 v Hubei Provincii, … Nové prípady zahrnovali 24 importovaných infekcií — 17 v Gansu Provincii, 3 v Pekingu, 3 v Šanghaji a 1 v Guangdong Provincii.

Záverečné poznámky

Zaoberáme sa tu komplexnou globálnou krízou s ďalekosiahlymi ekonomickými, sociálnymi a geopolitickými dopadmi.

Poskytli sme faktické informácie, ako aj analýzu v sumarizovanom bežnom formáte.

Je dôležité, aby COVID-19 bol predmetom širokej debaty a aby “oficiálne interpretácie” boli silne spochybňované.

Žiadame našich čitateľov (Global Research, nie ja) preposlať tento článok, ako aj ďalšie články Global Research vzťahujúce sa na COVID-19 coronavírus.

 

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Mykola Solskyj

NABU podozrieva ukrajinského ministra Solského z nezákonného nadobudnutia štátnej pôdy

23.04.2024 12:18

Od začiatku ruskej invázie vo februári 2022 sa na Ukrajine objavilo viacero korupčných káuz.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

Maximilian Krah, Nemecko, AfD, eurovoľby

Nemecko zatklo muža za špionáž pre Čínu, odovzdával informácie z europarlamentu. Peking reaguje

23.04.2024 12:00, aktualizované: 12:11

Spolková generálna prokuratúra tvrdí, že sledoval aktivity čínskej opozície v Nemecku.

karlova ves, električka, bratislava, Segnerovsa

V Karlovej Vsi zrazila električka chodkyňu, skončila v nemocnici

23.04.2024 11:18

Polícia chodcom zdôrazňuje, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov.