Založ si blog

Psychiatria našej vlády, alebo „hej páni konšelé“

Už dlhšie vnímame „zvláštne“ prejavy členov našej súčasnej vlády. Pán predseda celkom zjavne trpí predstavou, že musí proti občanom Slovenska sústavne bojovať vo forme rôznych zmätočných priekov. Na to „sme si už zvykli“ – už to považujeme za jeho povahovú črtu alebo komplex – ale on, ani ďalší páni vo vláde by si nemali myslieť, že to môže byť trvalý jav, ľudia sú snáď ochotní spolupracovať, ale len pri inej forme komunikácie. Doteraz mi nenapadlo o tom takto verejne pošpekulovať. Ale dnes som sa dozvedel, že zatknutie pána Haščáka sa odohralo formou oprávnenou napríklad pri zákroku proti po zuby ozbrojenej centrále Camorry. Ale aj to nie oficiálnou mocou, ale konkurenčnou mafiou, s tým rozdielom, že neboli obete. Toto naozaj vyzerá, že naša „vrchnosť“ tu prejavila dosť pomýlený názor na typ prostredia v ktorom zasahovali. Ale myslím, že väčšina z nás s nimi v tomto nesúhlasí, ak to nie je nový prvok vnesený práve touto vládou. Je tu ešte možnosť puberťáckej mentality, prípadne jeden z prvkov zastrašovania obyvateľstva. A malo by to vzbudiť záujem nielen pani prezidentky – čo sa už deje – ale snáď aj Európskej Komisie.

Ale ten popísaný postup – ak sa to naozaj tak odohralo – signalizuje niečo aj pre nás, všetkých občanov. Ak okamžite neuvidíme nejakú korekčnú reakciu patričných zložiek v rámci nášho štátu – a to podľa mňa znamená minimálne okamžité odvolanie nejakého ministra, a verejné ospravedlnenie zo strany pána predsedu vlády, plus opravné kroky, budeme to vnímať, že táto vláda úplne opovrhuje všetkými občanmi Slovenska. Už si dosť poškodila renomé významnými zmätkami v rámci riešenia súčasnej krízy, so značným prispením nepriateľského a akéhosi opovržlivého postoja pána predsedu voči ľuďom – a dokonca aj voči väčšine ostatných členov svojej vlády. Teda asi nastal čas, aby sme sa dozvedeli, čo tým táto zbierka politikov, a osobitne pán predseda, myslia. My sme občania Slovenska, a občania delegovali vo voľbách moc. Ale tá moc – jej používanie – musí prebiehať v rámci Ústavy a ostatných Zákonov SR. My, občania SR, nie sme mafiáni, ani buriči, aby sa členovia vlády a parlamentu tým spôsobom vyjadrovali keď ľudia proti predvádzanému štýlu vládnutia protestujú, na protesty máme právo, a aj dôvody, viď vyššie. Kritériom nasadzovania obmedzení nemôže byť snaha byť čo najnepríjemnejší – najprotivnejší – voči občanom. Ale doteraz sa to – nemôžem si pomôcť – javí ako jediné zjavne rozoznateľné kritérium.

Zaujímavým ďalším signálom je, že v nemocnici kde ležal pán predseda parlamentu, nebol pre obrovské porušenie pravidiel vyhodený pán riaditeľ, ktorý s ním súhlasil, ale pracovníčka, ktorá sa postavila proti. To tiež chce samostatné a dôkladné vysvetlenie, iné ako to oficiálne, že tie ženské pána Kollára prišli „vypomáhať“. Práve na základe toho, že to riaditeľ obhajuje týmto postojom, mal by byť prepustený, pretože to je v nemocnici neprípustné. Prejavil, že nemá pre tento post kvalifikáciu, prinajmenšom mentálnu, jeho údajné vyhlásenie že „Kollár má výnimku“, ako sa uvádza (Čas.sk), ho diskvalifikuje.

Tak ako je to, „páni konšelé“, ak to nie je tak ako to vnímam ja? A aj väčšina ľudí na mojej úrovni informácií, s ktorými sa stretávam? A ten názov „Psychiatria“ som použil úmyselne a viem čo znamená. Včera večer ma manželka poslala, nech idem počúvať tlačovku pána predsedu vlády, že popisuje ako to bude s lyžovaním. Ja som odmietol – po počúvaní akéhokoľvek prejavu pána Matoviča nebudem vedieť na oficiálnu tému prejavu vôbec nič, jedine prípadne o niečom úplne inom. A to je možno tiež významný problém tejto vlády, nielen pre nás občanov, ale aj pre ostatných členov vlády.

A ešte mám jednu pripomienku, na celkom inú tému. Už dávnejšie sme zistili, že našej krajine by pomohlo zvýšenie sebestačnosti vo výrobe potravín (ktorú sme mali za „komunizmu“ úplnu). A to výrazne, ako ekonomike, tak aj v zamestnanosti vidieka – t.j. sociálnej oblasti. Poľnohospodári to uvítali a vypočítali koľko dotácií je nutných, a bolo vypočítané, že dlhodobe (a vôbec nie príliš dlhodobe) na tom jednoznačne získame, a to po každej stránke, treba to len celé rozbehnúť. Ale upozornili, že to by malo začať pred jesennými prácami. Nič sa nedeje, je ticho. Zdá sa, že niektorým oligarchom to nevyhovuje, lebo žijú z obchodu – najmä dovozu – s potravinami. Takže, doplňujúca otázka k tej súčasnej nezrozumiteľnosti našej vlády – kto tu vládne? Vláda je iná, oligarchovia tí istí – nič nové nebude, iba neurčité reči (a boj proti niektorým starým oligarchom)? A ďalšie vyhrážanie sa obyvateľstvu, tentoraz prípadne v rámci očkovania?

A na záver na odľahčenie k tej téme zo začiatku. Za tzv. komunizmu, keď ideológovia hlásali, že u nás všetci držíme spolu, proti tým zlým kapitalistom – imperialistom, niektorí vtipnejší policajti vraj pri zatýkaní povedali občanovi: „Sme s vami, poďte s nami“.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.