Založ si blog

EK: Maďarsko vážne ohrozuje hodnoty EÚ. Je to blbosť.

A navyše Juncker: Svet potrebuje silnú EÚ ktorá hovorí jedným hlasom. Tieto dve vyhlásenia tak trochu naznačujú, že v EÚ vznikla samozvaná podmnožina – možno štátov, ale skôr majetkovo-politických skupín – „Vodcov“, ktorých ostatní majú poslúchať. Ináč totiž zjednotenie „hodnôt EÚ“ asi v súčasnosti nie je možné. Noví Vodcovia, po určitom osamostatnení sa od doteraz nadriadených USA, majú totiž v rámci tejto „jednoty hodnôt“ zabudovaných niekoľko parametrov, ktoré novší členovia EÚ nemôžu trvale prijať.

Po prvé, pri hodnotení „demokracie“, resp. súladu s „hodnotami EÚ“ je nutnou (a aj tak nie postačujúcou) podmienkou tzv. sloboda prejavu, ktorá akoby nemala žiadne hranice. Zahrnuje okrem iného NGO platené vládami Vodcovských, doteraz aj dokonca mimoeurópskych krajín, najmä USA, ktoré môžu úplne voľne pôsobiť v týchto – Podriadených – krajinách EÚ a zakaždým výrazne vplývali na všetky voľby – samozrejme v prospech pravice. Dokonca, ako vieme, nejaký Sorosov inštitút má podchytených 226 poslancov EP. Z tých istých zdrojov sú platené aj rôzne ďalšie médiá pôsobiace v krajinách „Podriadených“. Okrem toho je pod vplyvom zahraničných pravicových darcov – ktorého mechanizmus nepoznám – aj verejnoprávna RTV Slovenska. Pozoruhodné je, že niektoré názory ktoré sa nehodia, sú vyňaté spod slobody prejavu a označované za fašistické, a teda trestateľné, pričom ale skutoční fašisti z Ukrajiny sú ctenými hosťami EP. Z toho samozrejme vyplýva, že „hodnoty EÚ“ je len heslo, ktorého náplň sa operatívne mení podľa potreby, teda tento bod „demokracie“ – sloboda prejavu – je úžasne flexibilný a okrem Vodcov si nikto nemôže byť istý či ju neporušuje. Mimo „newspeaku“ sa tento aparát slobody zvonku implementovaných inštitúcií bežne nazýva „piata kolóna“.

Okrem tejto slobody prejavu – skôr jednotného hlásania názorov Vodcov vo všetkých podriadených krajinách – je tu aj možnosť zriaďovať v podriadených krajinách univerzity. Hostiteľský štát, ktorý normálne schvaľuje činnosť edukačných inštitútov na svojom území, nemá vraj právo upraviť legislatívu tak, aby zabránil obsahu výučby, ktorá je namierená – priamo alebo nepriamo – proti existujúcemu politickému systému Podriadenej krajiny. Tým vzniká priestor paralelný s vyššie uvedeným, na ďalšie ovplyvňovanie vývoja v Podriadenej krajine Vodcami.

V každom prípade ak vzniká konflikt v rámci Podriadenej krajiny vo veci vyššie uvedených priestorov na ovplyvňovanie zvonku – Vodcami – nie je možné riešiť ho legislatívou postihnutej krajiny, ale len v rámci EÚ, t.j. aparátom ktorý slúži Vodcom, ktorého výstup je vopred známy, pravdu majú vždy Vodcovia. Samozrejme toto je jediný možný spôsob na umelé vytvorenie „jednoty názorov“ – to sme už mali pod Rusmi. Ale to nemožno v žiadnom prípade nazývať demokraciou, to slovo totiž znamená „vláda ľudu“, alebo „sila ľudu“, ale určite nie ľudu Nemecka alebo Francúzska na Slovensku alebo v Maďarsku, ale samozrejme vládu ľudu v každej svojej krajine (viď definíciu δημοκρατία ).

Ďalším bodom sporu môže byť ekonomika. Dnes je známe, že z krajín V4 ročne odchádza oveľa viac peňazí vo forme zárobkov firiem z krajín Vodcov, ako priteká zdrojov vo forme Eurofondov, ktoré sú používané tiež aj na vynucovanie poslušnosti.

No a na záver sa dostávame k migrácii. Krajiny Vodcov sa v minulosti (aj nedávnej, a stav trvá aj v súčasnosti) podieľali na rozvracaní a vykorisťovaní krajín Východu a Afriky a tento stav trvá dodnes. Výsledkom bolo veľké bohatstvo (hlavne časti obyvateľstva, ale aj všeobecne) v krajinách Vodcov, a devastácia v krajinách ktoré sú obeťami. Naše Podriadené krajiny sa nezúčastnili lúpeží v žiadnych z týchto krajín, a teda nemáme tú časť bohatstva. Vodcovia ale chcú, aby sme dobrovoľne zdieľali s nimi negatívne následky ich avantúr, ktoré by ale mali niesť výlučne oni, veď majú na to nalúpené prostriedky. Fakticky nechcú uznať/vynaložiť náklady keď zisky už pobrali, z hľadiska zákonov EÚ vlastne vedú podvodnícke účtovníctvo. Pritom najväčší lúpežníci USA a Británia sa odmietajú podieľať – ako to, že netlačia na nich aby vzali migrantov?

Po bláznivých akceptáciách migrantov západnou Európou Vodcami sa problémy hlavne Nemecka, Francúzska, Talianska a Švédska (nie je mi známe ako majú rozdelené podiely na koristi) pokúšajú Vodcovia EÚ – znova dookola – preniesť aj na nás, ktorí sme vlastne trochu vykorisťovaní aj nimi, a z lúpeží máme nulový podiel na koristi. Opäť sa dostáva názor ľudu jednotlivých krajín – Podriadených – celkom mimo vplyvu na vlastný osud – a EÚ si dovolí hovoriť o demokracii. V prvom rade sa musí zrušiť – zákazom! – tzv. newspeak a začať komunikovať normálnym jazykom, ináč sa nikdy nemôžeme dorozumieť. A začať odporúčam nazývaním lúpežných vojen pravým menom, čím sa komunikácia okamžite stane zrozumiteľnou. A hneď z toho priamo vyplynie zrušenie NATO, ktoré týmito vojnami porušilo vlastnú zmluvu (Preambulu a Článok 1). Z toho by sa postupne dalo v EÚ posunúť smerom k ďalšiemu zbližovaniu postojov, napríklad otvorene prejednať pozície Vodcov a Podriadených a mechanizmy zrovnoprávnenia v situácii kde Vodcovia majú väčšinu v EP. A tiež to, že Maďarsko neporušuje hodnoty EU, ale zámery Vodcov, o ktorých odmietajú otvorene komunikovať.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.