Založ si blog

Zmluva o NATO bola viacnásobne porušená: Ako to, že NATO stále existuje?

Ako raz upozornil pán Chmelár na zhromaždení proti NATO, dva štáty NATO bežne považované za najsilnejšie, a následne aj ďalšie, viacnásobne porušili Zmluvu o NATO (NATO Treaty). Z textov ktoré som skopíroval priamo z centrály uvádzam preambulu a Článok 1 tejto Zmluvy – v angličtine a češtine, slovenská verzia tam nie je a nechcem prekladať právnický text:

The Parties to this Treaty reaffirm their faith in the purposes and principles of the Charter of the United Nations and their desire to live in peace with all peoples and all governments.
They are determined to safeguard the freedom, common heritage and civilisation of their peoples, founded on the principles of democracy, individual liberty and the rule of law. They seek to promote stability and well-being in the North Atlantic area.
They are resolved to unite their efforts for collective defence and for the preservation of peace and security. They therefore agree to this North Atlantic Treaty :

Article 1

The Parties undertake, as set forth in the Charter of the United Nations, to settle any international dispute in which they may be involved by peaceful means in such a manner that international peace and security and justice are not endangered, and to refrain in their international relations from the threat or use of force in any manner inconsistent with the purposes of the United Nations.

……

Smluvní strany této smlouvy znovu potvrzují svou víru v cíle a zásady Charty Spojených národů a svou touhu žít v míru se všemi národy a všemi vládami.
Jsou odhodlány hájit svobodu, společné dědictví a kulturu svých národů, založenou na zásadách demokracie, svobody jednotlivce a právního řádu.
Snaží se podporovat stabilitu a blahobyt národů v severoatlantické oblasti. Jsou rozhodnuty spojit své úsilí ke kolektivní obraně a k zachování míru a bezpečnosti.
Proto se dohodly na této Severoatlantické smlouvě:

Článek l

Smluvní strany se zavazují, jak je uvedeno v Chartě Spojených národů, urovnávat veškeré mezinárodní spory, v nichž mohou být zapleteni, mírovými prostředky tak, aby nebyl ohrožen mezinárodní mír, bezpečnost a spravedlnost, a zdržet se ve svých mezinárodních vztazích hrozby silou nebo použití síly jakýmkoli způsobem neslučitelným s cíli Spojených národů.

……

Pozrel som si zmluvu až do konca, ale nikde som nenašiel článok, ktorý by popísal postup v prípade, že niektorý štát, ktorý je členom NATO poruší niektorý článok zmluvy. Takže si zopakujeme:

USA a Veľká Británia bombardovali krajiny bývalej Juhoslávie

USA zaútočili na Afganistan, po fingovanom útoku, navyše dnes sami vytiahli donedávna „tajnú“ skutočnosť, že „teroristi“ boli zo Saudskej Arábie, tá je pritom ich spojenec, okrem toho tých „teroristov“ platila aj CIA (bojovali v Afganistane aj proti Rusom), a informáciu odtajnili z tajných dokumentov CIA

USA a Veľká Británia zaútočili an Irak, Chilcotovo vyšetrovanie potvrdilo že nezákonne

USA vytvorili ISIS, plus tzv. umiernenú opozíciu (The Guardian, Veľká Británia), a za použitia tejto teroristickej organizácie útočili a stále útočia na Sýriu, dokonca už útočili aj priamo

USA vojenským útokom na Líbyu rozvrátili krajinu dovtedy s najvyššou životnou úrovňou v Afrike

Možno to nie je vyčerpávajúce, ale určite to stačí. Všetky tieto útoky, okrem toho že sú v rozpore s Chartou OSN, sú aj porušením Preambuly a Článku 1 vlastnej Zmluvy o NATO, ktorá sa na Chartu OSN odvoláva. Nemám právnické vzdelanie, takže ja vidím len dve možnosti riešenia:

  • buď NATO má byť automaticky rozpustené, alebo
  • krajiny ktoré sa dopustili tých porušení už nie sú členmi NATO.

V každom prípade by napríklad opustenie NATO zo strany USA a Veľkej Británie – hlavných agresorov v prípadoch uvedených vyššie – dalo možnosť riešiť bezpečnosť Európy lokálne, bez prihliadania na záujmy zbrojárskych magnátov dvoch spomenutých štátov. Som si samozrejme vedomý, že táto situácia je značne nereálna; na základe naších skúseností to vyzerá tak, že vládcovia EÚ sú vazalmi vládcov USA – kto by „pozval na koberec a vylúčil“ USA a Veľkú Britániu? Článok 11 v súvislosti so vstupom členov a archiváciou dokumentov uvádza vládu USA, hoci centrála je prakticky tuším v Bruseli – možno vôbec USA vylúčiť? Alebo že by vystúpili z NATO Európske štáty? Už vidím ako by sa na ne prišiel pozrieť nejaký americký vyslanec zblízka a všetko by bolo ináč – styční pracovníci z EU by si preventívne dali plienky a následne by sme hneď doplnili chýbajúce percentá rozpočtu na zbrojenie. Ale je možné, že politická strana, ktorá by si dala takýto program, by vo viacerých štátoch Európy mohla nájsť podporu (ak by nejaký čas vydržala rôzne útoky pod zámienkou že je extrémistická). A tie politické strany, čo doteraz v pozícii štandardných strán dopustili tie vojny uvedené vyššie, a za tie roky nič neurobili pre zmenu – no, nebudem dávať nálepky. Ale majú na svedomí – vo forme spoluúčasti – viac ako 2 milióny ľudských životov a ďalšie milióny fakticky zničených životov. Neviem či majú právo niekoho nazývať extrémistom.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.