Založ si blog

Sorosov „Zoznam 226 spoľahlivých spojencov“ v EP – šokujúce nové fakty o „Demokracii EÚ“

Najprv teoreticky: EÚ má vytvorený pyramídový systém, ktorý vytvára dojem demokracie, ale v podstate zaručuje opak. Máme vedenie EÚ a Európsky Parlament, čo je v poriadku. Problém je skôr v tom, že lokálne politické strany v rámci jednotlivých krajín, ak majú svojich poslancov v EP, a ak chcú mať nejakú váhu v parlamente, musia sa pridať do niektorej zo schválených celoeurópskych „superstrán“, ktoré potom dozerajú na to, aby títo poslanci nevystupovali s myšlienkami, ktoré nie sú povolené. Ak to urobia, je ich strana z príslušnej superstrany vylúčená, a môžu ďalej voľne hlasovať, ale ich prípadné vystúpenia sú v podstate ignorované. Príklad – Ficovci kvôli prvej koalícii s SNS. Formálne parlamentný systém je teda v skutočnosti výrazne mimoparlamentný, v superstranách majú samozrejme vplyv aj nečlenovia EP – členovia superstrany z „materskej“ krajiny. Názory malých krajín sú v rámci EÚ utopené. Poslanci za jednotlivé krajiny nefungujú v Európskom parlamente podľa predstáv svojich voličov z materskej krajiny, ale v rámci ohraničení nasadených príslušnou „superstranou“ (myslím že superstrán je 11, ale to nie je dôležité).

Všetko uvedené vyššie je dosť zlé, ale predstavuje vlastne len „chybu systému“, ktorá by sa dala odstrániť, pričom ak by všetko fungovalo ako je uvedené, máme teoreticky možnosť navrhnúť nejakú zmenu systému. Napríklad v „komunistickom“ Československu existovali Snemovňa ľudu a Snemovňa národov – keďže v rámci ľudu bolo dvakrát toľko Čechov ako Slovákov, v Snemovni národov bola sila rovnaká.

Ale teraz prakticky: Pointou tohto blogu je skutočnosť, že v rámci aparátu EÚ sa stala významnou silou tzv. „Open Society European Policy Institute“ pána Sorosa. Unikol manuál, ktorý obsahuje celú schému možností ovplyvňovania rozhodovania EÚ a kompletný zoznam poslancov EP a ich členstva v jednotlivých výboroch a ich pozícií. Zoznam obsahuje 226 členov EP – zo 751, t.j viac ako tretinu. Manuál sa volá Mapovanie: Spoľahliví spojenci v Európskom Parlamente (2014-2019) link je tu. Za Obsahom nasleduje Úvod a na konci Úvodu sa píše, že fakty v manuáli sú síce z roku 2014, ale je uvedený link na aktualizované profily „spoľahlivých členov EP“ zo zoznamu.

Takže aby sme to zosumarizovali: Každá členská krajina má počet mandátov v EP adekvátny počtu obyvateľov. Ich možnosti – dané ich počtami a politikou ich materských strán – sú obmedzované alebo posilňované podľa toho, či presadzujú niečo v súlade s názormi superstrán, alebo nie. Ale je tu jedna (tajná) „superstrana“, ktorá má podchytených viac ako tretinu členov EP, mnohí z nich majú aj funkcie vyššieho typu, a ktorá tu pretláča záujmy „Open Society“, teda prakticky záujmy USA. Toto samozrejme nie je štát EÚ a teda nemá mať vlastne v EP žiaden hlas! Tu treba zrejme hľadať zdroj protiruských postojov, názoru na demoláciu WTC, tichú podporu amerických vojen (spôsobujúcich o.i. migráciu) a ich „zdôvodňovanie“, snahy o maximalizáciu migrácie a likvidáciu európskej kultúry, plus ďalšie témy, ktoré pretláčajú mainstreamové médiá v celej EÚ, a na Slovensku im sekunduje bratislavská kaviareň. Takže týmto sa čiastočne vyjasňuje, prečo politika EÚ vyzerá tak pravičiarsky a proamericky, a naša tiež, hoci vnútroštátne-politicky na to nie je žiaden dôvod. EÚ je teda „diaľkovo“ riadená z USA prostredníctvom úplatkov členom Európskeho parlamentu cez Sorosovu „nadáciu“. A pripomenul by som, že Sorosova nadácia platila aj jedného z organizátorov Gruzínskej časti ostreľovačov z Maidanu – viď môj blog – čo ju vlastne stavia do fašistickej polohy.

Táto situácia je však neudržateľná. Opäť nič nepovieme aby sme „zachovali jednotu“? V prvom rade by sa tým mala zaoberať centrála EÚ a vyvolať vyradenie spolupracovníkov pána Sorosa z EP a doplňujúce voľby. Okrem toho by sa mal zaviesť zákon regulujúci činnosť organizácií financovaných zo zahraničia a to buď z úrovne EÚ (napríklad registrovať ich ako „agentov“ podľa vzoru USA), prípadne vymedziť ich aktivity na úrovni štátov a zakázať na úrovni EÚ (pokúša sa o niečo Maďarsko a je pod tlakom EÚ). Ak sa nebude diať nič, musíme sa prestať vyčleňovať z V4, ktorá má v tom zozname pomerne menej členov (tuším som tam zazrel troch zo Slovenska, aj nejakých z ostatných troch krajín), a teda prestať sa hlásiť k „jadru EÚ“, ktoré teraz už zjavne nabralo príslušný smer k americkému feudalizmu. A navyše, mali by sme využívať možnosti v oblastiach, kde nerozhoduje EP, napríklad pri súčasnom pohone voči Poľsku, alebo pre zastavenie nezmyselných sankcií proti Rusku, ktoré možno vetovať hlasom jednej krajiny. Hrať mŕtveho chrobáka sa nám môže vypomstiť. Obraz politikov v očiach našej verejnosti snáď nebol ešte nikdy horší – vyzerajú buď ako hlupáci, ktorí sa dokážu vŕtať iba v nevýznamných blbostiach, alebo ako alibisti a zbabelci, a všetko to robia/nerobia „v našom spoločnom záujme“.

 

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.