Založ si blog

Hnutie MOFA – Nech je Orwell znova novelou – a my

Skratka hnutia je od Make Orwell Fiction Again. Pre tých čo nepoznajú novely autora menom George Orwell „Animal Farm“ a „1984“ , malé vysvetlenie. Známu satiru 1984 Orwell napísal po II. svetovej vojne pod dojmom prudkého zvýšenia zasahovania Britskej vlády do súkromia. Neskôr sa novely považovali za predpoveď komunistických diktátorských systémov.

V novele „Animal Farm“ – Zvieracia Farma – sa zvieratá vzbúrili, oslobodili farmu od ľudí, a založili samosprávu, so základným pravidlom – resp. zákonom – All animals are equal – Všetky zvieratá sú si rovné. Postupne sa však vyvinula na farme triedna spoločnosť, kde vyššou kastou a vládcami boli svine. Heslo ktorým sa farma riadila potom sa stalo „All animals are equal, but some animals are more equal than others“ – Všetky zvieratá sú si rovné, ale niektoré zvieratá sú si rovnejšie ako iné (ostatné).

Najmä dielo 1984 bolo dlho považované – okrem kritiky stavu v Británii po vojne – za predpoveď vzniku komunistických systémov. 1984 bol jeho odhad roku, v ktorom už budú ľudia kompletne pod kontrolou cez dômyselné zariadenia, televízory odpočúvacie aj „vidiace“. Dnes už máme televízory, ale aj iné zariadenia, ktoré dávajú možnosť odpočúvania domácností, viď ďalej vyjadrenie bývalého riaditeľa CIA.

Po zániku „komunistických“ systémov sa postupne ukazuje, že diktátorské systémy – skrytejšie, maskované ovládaním ľudí cez „ochotné“ médiá a postupným potlačovaním nezávislých médií – vznikajú postupne deformáciami tzv. parlamentných systémov (je zrejmé, že aj tie sa po víťazstve konkrétnej časti poslancov potom „ohýbajú“ podľa vôle tých čo financujú víťazné strany, t.j. prípadne aj nejakých oligarchov, aj zahraničných). Už pred rokom 2015 sa vyjadril Generál Petraeus, riaditeľ CIA, že „pokroky v oblasti high-tech umožnia, že nás budú odpočúvať cez umývačku riadu“. Nikto mu nejako výrazne nepripomenul, že to nedovoľuje Štvrtý dodatok Ústavy USA (Fourth Amendment). Dokonca po voľbách v USA, ktoré vyhral prezident Trump, bol na neho zorganizovaný pohon na základe zjavného klamstva, že Rusi ovplyvňovali voľby v jeho prospech, na čo nadviazalo jeho sledovanie a odpočúvanie. Postupne sa ukazuje, že to bolo celé protizákonné, nakoľko bol pritom viacnásobne porušený zákon (FISA) v procese prípravy toho sledovania. Skutočným dôvodom bolo, že v podstate nelegálna skutočná vláda USA – tzv. Deep State – Štát v Štáte – je naviazaná na Clintonovcov a chcela za víťaza volieb Clintonovú. To je celkom dobrý príklad v skutočnosti diktátorského systému, ktorý hoci toto kolo prehral, aj tak prinútil Trumpa aby pokračoval vo vedení vojen. Clintonová by možno bola začala aj nejakú novú. A netreba ani spomínať prípady ako Skripaľovci, nelegálne vojny USA, fingované chemické útoky, a podobne. Teda – z pohľadu na celý systém – Orwell sa začal meniť z novely na realitu, čo viedlo k vzniku hnutia MOFA.

No a dnes nám náš pomerne nový pán predseda vlády navrhuje, že nás všetkých zatvorí a zhasne nám svetlo, aby sme sa potichu mohli – podľa stavu – buď liečiť, alebo predchádzať – coronavírusu. Aj v televízii prehovárajú uplatení herci starších ľudí, aby ostali doma. Pripomenul by som, že ak na dlhšie zatvoria starších ľudí, po vypustení už nemusia byť schopní chodiť a ostanú nesamostatní, a vo všeobecnosti im to výrazne oslabí imunitu. A ešte niečo – predavačky v našom obchode sú stále zdravé – a trávia celý čas v styku s nakupujúcimi ľuďmi. Uznávam, že epidémia, ktorej zdroj sa zdá byť práve v spomenutých USA, konkrétne vo vojenskom laboratóriu bojových látok vo Fort Detrick, je vážna (a je to ďalší výrazný Orwellovský prvok). Ale ak sa rozhliadneme okolo seba, treba si uvedomiť, že sme ako „skoro zdravý“ ostrov v porovnaní s okolím. Pritom to okolie ešte stále nenasadilo ani tie opatrenia čo my, napríklad Nemecko.

Z určitého pohľadu to skoro vyzerá tak, že vírus vyvinuli na ovládnutie obyvateľstva pod zámienkou jeho ochrany, viď napr. článok v Gumshoe News. Treba na to dávať pozor, nie sme v USA, sme v Európe a mali by sme „v nej ostať“.

Takže – MOFA – Make Orwell Fiction Again – Urobme Orwella opäť len novelou!

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.