Založ si blog

EU a CIA. Ako ďalej?

Správy v našich médiách ohľadne „dôsledkov“ ktoré pre nás vyplývajú z uniknutej dávky dokumentov CIA boli značne nesmelé. Dozvedeli sme sa len jednu technickú záležitosť, a to, že môže byť monitorovaných viacero zariadení ktoré sú ovládané softwarom, ktoré sú súčasťou domácnosti, alebo komunikácie. Ale to je len minimálna možná informácia, ktorá akoby odrážala akýsi strach našich médií z USA.

Ktovie, možno sa ich bojíme. Uniknuté dokumenty, označované názvom vault 7 – trezor 7 – však obsahujú skoro 9000 dokumentov zozbieraných medzi rokmi 2013 a 2016. Základná informácia ktorá z nich vyplýva je, že naše právo na súkromie sa stalo celkom iluzórnym – toto naznačila aj informácia v RTVS, to ostatné zrejme bude trvať dlho, ale sú aj iné ako mainstreamové zdroje v USA, ktoré to čítajú rýchlejšie. Ďalej z uniknutých dokumentov vyplýva, že v USA nevládne ani prezident, ani kongres, ale tzv. „deep state“, čosi ako „štát v štáte“, čo naznačil vo svojom vtipnom článku ktorý som preložil aj Norman Solomon, viď aj reakciu CIA a FBI na konci.

Nedávno sa ukázalo, že odchádzajúci prezident Obama zariadil odpočúvanie nastupujúceho prezidenta ešte v čase predtým ako sa ním stal, a to domácu aj zahraničnú komunikáciu, a pokračovalo to zrejme kým na to neupozornil (ten nastupujúci). Na také odpočúvania sme si kedysi zvykli, odpočúvalo sa aj u nás, tajné služby odpočúvali disidentov. Lenže ten náš vtedajší režim nazývame diktatúrou, a to komunistickou. Po tomto úniku dokumentov sa však ukázalo, že v USA sa podarilo zrealizovať Orwellovu knihu 1984 (teda nie v Rusku, ani v inom komunistickom štáte, ako sa to v tom čase často interpretovalo).

Keď si spätne uvedomíme s akými problémami sa potýkal novozvolený prezident Trump okamžite po zvolení, a dokonca okamžite keď sa začalo ukazovať že vyhrá, tak to bol prvýkrát v dejinách USA pokus o okamžité zvrhnutie novozvoleného prezidenta. A teraz si treba uvedomiť, kto to je, čo sa ešte stále pokúša ho prinajmenšom presmerovať z jeho pôvodného programu na program jeho konkurentky, bohyne vojny Hillary Clintonovej. Na takúto aktivitu samozrejme neexistujú žiadne „ústavné“ procesy, to sú akcie skutočných vládcov USA, ktorí používajú CIA a NSA.

Ďalej z uniknutých údajov vyplýva, že obrovská časť hackingu proti cieľom mimo USA sa odohrala z Európskej pôdy – z najväčšieho Amerického konzulátu – vo Frankfurte (okrem toho majú USA v Nemecku ďalšie špionážne centrum vo Wiesbadene, ale to je tam už dávno a na základe zmluvy). Bola táto činnosť „konzulátu“ niekedy preberaná v Európskom parlamente? Dostali na ňu nejakú licenciu od EP? Ak nie, tak z toho ako sa v Európe chovajú je zrejmé, že nás považujú za vazala, s ktorým nie je potrebné o tomto komunikovať, nakoľko tu velia oni. Takže rád by som vedel kto „za to niečo má a koľko“ – čo na to Transparency International? Rovnako ako v zárobkoch z umele vyvolávaných vojen, aj tu ide zrejme o iný rozsah korupcie ako na večeri v rámci Slovenského predsedníctva.

Už pred piatimi rokmi avizoval vtedajší riaditeľ CIA (generál Petraeus), že pokroky v oblasti high-tech umožnia, „že nás budú odpočúvať cez umývačku riadu“ – https://www.wired.com/2012/03/petraeus-tv-remote/ . Predpokladalo sa, že to sa týka domácej scény, ale vzhľadom na ich uvedené aktivity v Európe vlastne CIA vykonáva proti občanom Európy špionáž, ktoré je protiústavná v každom jednom štáte Európy. Okrem toho, 4. dodatok (jeden z 10 pôvodných z roku 1789) ústavy USA hovorí, že „Prohibits unreasonable searches and seizures and sets out requirements for search warrants based on probable cause as determined by a neutral judge or magistrate.“ Je jasné, že odpočúvanie bytu predstavuje porušenie tohto dodatku, teda je protizákonné aj v USA.

No a „zábavným“ momentom by mohlo byť, že namiesto vyšetrovania obrovskej aféry porušovania zákonov zo strany CIA a NSA, FBI aj CIA sa chystajú vyšetrovať ako zločin ten únik dokumentov. To je už presne to isté ako v komunistických diktatúrach – porušovanie zákonov zo strany štátnych inštitúcií sa prechádza mlčaním, potrestaní budú tí, ktorí na to upozornia. Kruh sa uzatvára a sranda nás prejde. Naši zástupcovia v EP a EU majú sklopené uši vopred, a keď k nim pristupuje Američan vrtia mierne stiahnutým chvostom.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.