Založ si blog

Boj o Slovensko: O čo vlastne ide?

Neviem priamo povedať, ale podľa „nasadenia“ rôznych pravičiarskych zoskupení, ktoré budú – aspoň sa zdá – bojovať aj proti sebe, ide až o prachy. Podľa všetkého do naších nasledujúcich parlamentných volieb sa v tomto štádiu angažujú dokonca „neviditeľné“ zahraničné vlády. Teda tie čo to riadia naozaj, nezávisle od výsledkov volieb.

Mali by sme sa tešiť – chcú nás zaradiť medzi „rozvinuté demokracie“, nie len obyčajné demokracie, pokúšajúce sa o vládu väčšiny. To je dnes predsa prežitok. V tých „skutočných demokraciách“ sa o to nikto nepokúša. Krajiny reálne riadia tí „čo to vedia“, a zvolení tajtrlíci vládnutie len predstierajú. Sem tam to vyzerá, že Trump o tom nevie, a podarí sa mu tú neviditeľnú vládu zaskočiť. Okamžite zalezú kamsi pod zem a radia sa čo treba urobiť. Doma – v USA – sa mu dokonca podarilo pripomenúť neviditeľnej vláde, že jej názor na vojenskú silu ich armády treba prehodnotiť, to sa dávno nikomu nepodarilo. Podľa vyjadrenia sa nového šéfa námorných síl on osobne o tom vie. Nevieme ale posúdiť akú má silu (veď nevieme kto má toto na starosti v neviditeľnej vláde).

Toto otvorenie len popisuje všeobecné rozloženie, vlastne ani neviem čoho, viem len, že to bolo vytvorené cielene. Ale môžem to skúsiť. Máme domácu politickú scénu, ktorá sa delí na dve časti – skutočne domácu, ktorá žije zo svojich zdrojov, a domácu podporovanú zo zahraničia, ktorá žije lepšie – z cudzích zdrojov. V parlamentných voľbách by podľa toho išlo o základnú otázku: Budú nám po týchto voľbách vládnuť naši – skutoční – politici, alebo bábky platené niektorými podzemnými vládami zo zahraničia? Vláda väčšiny (domácej), alebo vláda menšiny (platenej čiastočne z nám neznámych fondov, ale lepšie), postupne prechádzajúcej do vleku vytváranej „neviditeľnej vlády“?

Ide teda v podstate o „modernizáciu“ (resp. pokus o ňu) našej spoločnosti. Vytvorením „neviditeľnej vlády“ by sme sa stali „rozvinutou demokraciou“ a vznikol by podklad pre trvalé fungovanie systému vlády nezávisle od volieb, t.j. stabilná pozícia vlády oligarchie. Opakujem detail – už by sa v každých ďalších voľbách tento stav len udržoval. Nastala by „trvalá vláda kvalifikovanej menšiny“ s pravidelnými formálnymi voľbami. Ale dôležitý bod toho stavu by bol, že neviditeľná vláda, hoci sa to javí ako niečo super moderné, by zrejme nebola tak celkom naša (možno dokonca vôbec).

Otázka samozrejme je: Chceme to? Ja teda nie, to tu bolo za komunizmu.

Predstavil som to možno trochu urýchlené, alebo posunuté, ale tým si samozrejme nie som istý, a asi ani nikto iný medzi nami, čo tu píšeme a čítame, to presne nevie. Vieme možno povedať, ktoré strany našej politickej scény sú naše, financované z domácich zdrojov, a ktoré sú financované zo zahraničia. Aj to je dosť pre kvalifikovanú účasť vo voľbách, keď vieme „who is who“.

Ale pre ten teoretický prípad vzniku „neviditeľnej vlády“ je obrovský problém s akýmkoľvek zaradením nejakých zahraničných, alebo v zahraničí cvičených (zo zahraničia platených) „naších“, politikov. Aj tí z nášho hľadiska pozitívne sa javiaci cudzinci (a mnohí „domáci“) majú niektoré názory v oblastiach ako nezávislosť, sebaurčenie, ekonomické a sociálne práva, ktoré navyše úzko súvisia s migráciou, značne „exotické“ (pritom občania USA voľnú imigráciu do USA príliš nepodporujú). Niečo také by mohlo našu krajinu postupne zlikvidovať, a pritom formálne možno nie, ale fakticky.

No a bod č.2 v zozname o čo ide, zmienený na začiatku – o prachy. Ide aj o vytvorenie vlády oligarchie, čo je „neviditeľnou“ súčasťou „neviditeľných vlád“. A to tiež asi nechceme, aj keď čiastočne to tu máme. Len tak na okraj – príslušníci tzv. Talianskej mafie z nášho Východu, ktorú pripisujú naše médiá Ficovi, v oblasti účtovníctva a priľahlých oblastí dnes pracujú pre nové vedenie Bratislavy. Médiá nič, vyššie popísaná procedúra asi už beží.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.