Založ si blog

Monsanto chemikálie – karcinogény ticho podporované EÚ – potenciálne poškodzujúce ľudí – pokračovanie

V tomto blogu nadviažem ma môj starší blog na túto tému a zároveň podporím dnešný článok Brigity Schmögnerovej. Zdroj: Dee McLachlan, Gumshoe News.

Názov článku je „Pracujúci a zvieratá zo Sydney sa vyhýbajú Monsantu“.

V originálnom článku sa oplatí pozrieť si obrázok – ukazuje ako zvieratá ohlodali kukuricu vypestovanú bez Monsanto chemikálií a ignorovali tú druhú. Preklad:

Pamätám si diskusiu s vedcom ktorý skúmal druhy zrna v USA. Povedal, že polia so zrnom boli úplne bez života hmyzu alebo vtákov. Vyzerali mŕtve.

A zatiaľčo Bayer (ktorý nedávno prevzal Monsanto) pumpuje bilióny dolárov do svojej novej Americkej divízie GMO (genetickej modifikácie), 500 obecných pracovníkov v Sydney odišlo z práce, preto, že mali problém v súvislosti s používaním Roundup prípravku od Monsanto, založenom na glyphosate.

Monsanto prípravok proti burine (weed killer)

Jeden z našich prispievateľov zo Sydney nás upozornil na používanie prostriedku proti burine Roundup od Monsanto ešte v roku 2015. 2. Júna 2019 sme informovali o článku v Sydney Morning Herald, (SMH) s názvom “Rada v Sydney navrhuje zakázať Roundup weed killer kvôli obavám z rakoviny”. Potom, 4.7.2019, SMH reportoval:

…že zamestnanci na mestskej rade Blacktown odmietli pokračovať v používaní sprejov Glyphosate, tlačiac manažment, aby nasledoval príklad ostatných miestnych rád, ktoré zakázali tento produkt a začali skúšať bezpečnejšie alternatívy“.

Jednotný Zväz Služieb (The United Services Union – USU) sa vyjadril, že “debata eskalovala” v stredu, po tom, čo manažment nariadil šiestim zamestnancom aby používali produkt, alebo budú presunutí na iné pozície…”.

Zdá sa, že rada robila pokusy s nejakými zamestnancami, ktorí boli členmi skupiny ktorá sprejovala Roundup, zatiaľčo iní používali organické alternatívy. Zdá sa, že nikto nechcel používať produkt firmy Monsanto, a to napriek tomu, že rada vyhlasovala, že pracuje na základe odporúčania Austrálskeho útvaru kompetentného na pesticídy. Rada vyhlasuje, že žiadna regulačná autorita na svete nepovažuje Roundup za karcinogén, a že glyphosate je bezpečný pre ľudí, životné prostredie a zvieratá.

Ale zvieratá nesúhlasia. Odišli od Monsanta už dávno.

Skúsenosť farmára v experimente s použitím GMO a Non-GMO zrna.

Istý farmár, spriatelený s Inštitútom pre zodpovedné technológie (Institute for Responsible Technology, IRT) zakladateľ a autor bestsellerov author Jeffrey M. Smith, nechal dve vrecia zrna, jedno GMO a jedno ne-GMO, v pracovnej miestnosti.

Jasné, myši vnikli do obidvoch vriec. Zahryzli sa do ne-GMO zrna, ale rýchle prestali jesť GMO zrno po niekoľkých hryznutiach. Pán Smith povedal, že “Odhryzli si len kúsoček (nibble) z jedného z jadier tohto a už sa nevrátili k tomu späť zjesť to… Zožrali to ne-GMO zrno”.

Althealthworks reportuje: 

Podľa Smitha, mnohé rôzne zvieratá, včítane veveričiek, husí, losov, jelenej zveri, mývalov, myší, potkanov, byvolov a kurčiat sú registrované, že sa v minulosti vyhýbali GMO zrnu“.

Toto je trend, o ktorom sa Bayer, Monsanto a GMO priemysel vyhýbajú diskusii s maximálnym úsilím. Priemysel robí čo môže aby sa vyhli diskutovaniu, ale mnohí farmári, včítane farmára chovajúceho prasce v štáte Iowa menom Jerry Rosman, si všimli, že zvieratá prinútené žrať GMO zrno a sóju trpia (dlhšie, have suffered) abnormalitami, včítane závažných reprodukčných.

Čo je to v tom zrne, že to u nich vyvoláva odpor zjesť ho?” pýta sa Smith, “Nakoniec, ak je to geneticky manipulované, ako väčšina zrna, tak produkuje insekticíd menom Bt toxín, ktorý dokáže vypichnúť diery do čriev hmyzu, čím ich zabije,” pokračoval. “A ukázalo sa, že to spôsobuje poškodenia aj u myší, potkanov, a aj na ľudských bunkách”.

Moja poznámka: vzhľadom na súčasné poznatky o produktoch Monsanto je postoj orgánov EÚ (a vlád štátov EÚ) neuveriteľný a ďalej rozširuje dieru medzi názormi úradníkov a čoraz väčšou časťou občanov. A k tým úradníkom treba samozrejme pripočítať politikov platených oligarchami. A výborne to ilustruje okrem iných tento diskusný príspevok pod článkom: “A man without a government is like a fish without a bicycle .” – Človek bez vlády je ako ryba bez bicykla.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.