Založ si blog

Človek bez vlády je ako ryba bez bicykla – 1

Titul som si ukradol z diskusného príspevku k originálu predošlého článku. Takže som sa rozhodol trochu vŕtať do užitočnosti vlády pre bežného človeka, a budem pritom používať k blogom na túto tému ako titulok ten dokonalý komentár.

Nie som pritom anarchista, aby som navrhoval zrušiť súčasný spôsob organizácie spoločnosti. Ale idem pokračovať vo vŕtaní sa v otázkach okolo užitočnosti/škodlivosti fungovania dnešnej politiky. To ale nebude jediná téma: Ide hlavne o to, ako postupne nastal stav, kedy vlády neslúžia ľuďom, a v podstate ani svojím krajinám ako takým, prípadne ani zemeguli.

Nedokážem vystopovať podrobne kedy sa začala deformácia „poslania vlád demokratických krajín“ smerom k akémusi „boju za posilnenie pozície naších boháčov“. V povojnovom období totiž existovalo dosť dlhé obdobie určitého sociálneho zmieru, ktoré je aj zdokumentované konkrétne v Británii, alebo v Nemecku, kedy mali odbory silné postavenie a zaručovali určitý stupeň sociálneho spolunažívania. Tlaky na zvrat zrejme prišli z USA. Ideológia za tým je tzv. Liberálna Demokracia (v ďalšom LD), ktorú spomína aj naša nová pani prezidentka, ako záruku rešpektovania práv všetkých menšín (väčšina sa nejako bežne nespomína, prečo?). Princíp je, že indivíduum musí mať všetky typy osobnej slobody, ale základnou je sloboda podnikania. Existuje pritom trieda ľudí, ktorí „velia aplikovaniu LD“, nazvem ich „LD Masters – LDM“ (prípadne ak chceme moderne dalo by sa „Masters of the Liberal Universe“ – MLU).

Ale táto sloboda sa zároveň stala, zdá sa, tou najdôležitejšou: sloboda podnikania sa totiž nemôže ničím obmedziť, ani keď podnikateľ svojím podnikaním iným slobodným občanom (s rovnakými právami) škodí. A to v niektorých prípadoch naozaj výrazne, na úrovni oblastí, kontinentov a celej zemegule. Postupne sme sa dopracovali do nasledovného stavu súčasnej spoločnosti:

Po umele vyvolanej finančnej kríze iniciovanej podvodom bánk najmä USA na základe obrovského podvodu s „lacnými“ hypotékami a nadväzujúceho podvodu s operáciami s cennými papiermi z nich odvodených, sa dostala k moci finančná oligarchia, ktorá ovládla výrobný sektor. Tým skoncentrovala moc do svojich rúk, pričom tento stav sa postupne rozrástol aj do EÚ. A LD sa nenápadne predefinovala, v smere uvedenom vyššie – podnikaniu sa naozaj nesmú klásť žiadne obmedzenia. To, že existujú následky toho podnikania, musia riešiť všetky vlády, a táto stránka sa vraj týka každého jedinca. Zisky z toho podnikania sa netýkajú každého jedinca, ale náklady na udržanie udržateľného prostredia v rámci eliminácie následkov podnikania áno.

Nerozumiem celkom tvrdeniu našej pani prezidentky, ktoré omieľa po Európe, že LD zaručuje každému ľudské práva. Právo na podnikanie podľa LDM zničilo postupne Afganistan, Irak, Sýriu, Líbyu, hrozí Libanonu, Iránu a podobne. Liberálnosť sa dostala do štádia, kedy sa právo na podnikanie môže vynútiť vojenskými útokmi pod rôznymi zámienkami. LD takto postupne vykynožila cez 2 milióny ľudí a vyhnala z domovov ďalšie masy.

Teraz LDM prikročili k ďalšiemu kroku a pokúšajú sa korigovať následky hlásaním práva na migráciu. Takže obyvatelia krajín, kde sa dôslednou aplikáciou LDM nedá prežiť, sa môžu presťahovať do iných krajín. A – LDM chcú určovať do ktorých, veď vraj všetci chceme LD a oni jej velia. A opäť pritom postupujú na základe teórie, že „pravda nezávisí na zemepise“ (hovorí George Mikes), a hoci napríklad krajiny V4 na nasadzovaní LD po celom svete nič nezarobili, a ani sa nezúčastnili, majú investovať do opatrení na zaručenie práv ľudí vyhnaných z oblastí aplikovania práv občanov skupiny MLU, t.j. nadradených.

Ktovie prečo to nazývajú tak nezmyselne. LD postupne prekročila hranice krajín a dnes asi žiadna vláda západného sveta neslúži svojím občanom, len podľa počtu zanedbateľnej časti z nich. Ináč sa len pokúša organizovať chod štátu pod vyššie popísanými podmienkami, simulujúc demokraciu vo svete riadenom MLU. Preto máme pocit, že ju potrebujeme ako ryba bicykel.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.