Založ si blog

Reziduá herbicídu firmy Monsanto (dnes Bayer) sú všade! Nepriama likvidácia civilizácie?

Reziduá Glyphosate sa našli vo vode z vodovodu, pomarančovej šťave, detskom moči, materskom mlieku, chipsoch, malých jedlách, pive, víne, cereáliách, vajciach, ovsených produktoch, pšeničných produktoch, a vo väčšine bežných potravín ktoré boli testované. Skrátka, je všade.

Táto správa otvára článok autora F. Williama Engdahla v Global Research. Znie ako horor, zmienené testovanie sa ale neodohralo u nás. Ale – ak ma pamäť neklame, niektorí naši poľnohospodári tento prípravok proti burine už používajú. V Nemecku už bijú na poplach napríklad pivovary, keďže už sa našli stopy v nemeckom pive a na to si Nemci potrpia. Článok:

Ako nové štúdie stále poukazujú na priamu súvislosť medzi široko používaným herbicídom zvaným glyphosate a rôznymi formami rakoviny, lobby agrobiznisu (moja vsuvka: o stave u nás neviem, ale rád by som vedel) zúrivo bojuje, aby ignorovala alebo diskreditovala dôkazy o poškodzovaní ľudí a iných škodách. Už druhá porota súdu v USA práve rozhodla že Monsanto, teraz súčasť Nemeckého Bayer AG, musí zaplatiť 81 milión USD za spôsobené škody žalobcovi menom Edwin Hardeman, ktorý dostal non-Hodgkinovu rakovinu lymfatického systému. Toto rozhodnutie, a fronta ďalších 11,000 čakajúcich prípadov na súdoch USA, ktoré sú zamerané na účinky glyphosatu, tvrdo dopadli na Bayer AG, takže firma oznámila niekoľko tisíc prepustení ako cena ich akcií padá.

V procese v San Franciscu porota jednohlasne potvrdila verdikt, že prostriedok proti burine (weed-killer) Monsanto Roundup, založený na glyphosate, bol príčinou rakoviny pána Hardemana. Jeho právnici vyhlásili, že

Z konania Monsanto je zrejmé, že im je jedno či Roundup spôsobuje rakovinu, namiesto toho sa zameriavajú na manipulovanie verejnej mienky a podrážajú každého, kto podnecuje skutočné a legitímne obavy ohľadne Roundup.”

To je už druhá porážka pre právnikov Monsanto po tom, ako iná porota rozhodla v roku 2018, že na Glyphosate založený Roundup je príčinou na ochorenie na rakovinu školníka z Kalifornie ktorý dostal tú istú formu rakoviny po tom, ako denne postrekoval školské pozemky Roundupom celé roky, bez ochrany. V tomto prípade porota uznala Monsanto za vinné zo zlého úmyslu a útlaku (malice and oppression)v tom zmysle, že výkonní pracovníci firmy, podľa odhalených interných emailov, vedeli že ich produkty založené na glyphosate môžu spôsobiť rakovinu, a túto informáciu potlačili voči verejnosti.

Nová nezávislá štúdia ukazuje, že tí s najvyšším vystavením voči glyphosatu majú o 41% zvýšené riziko vytvorenia non-Hodgkinovej rakoviny lymfatického systému (NHL). Meta-analýza šiestich štúdií obsahujúcich skoro 65,000 účastníkov hľadala väzby medzi na glyphosate založených herbicídoch a znížením imunity, endokrinologickým rozvratom, a genetickými zmenami (immune-suppression, endocrine disruption and genetic alterations). Autori dospeli k tomu istému kľúčovému zisteniu: vystavenia voči GBHs (glyphosate-based herbicides) sú spojené so zvýšeným rizikom NHL (Non-Hodgkin’s Lymphoma).” Ďalej vyhlásili, že glyphosate “mení črevnú mikroflóru”, a že to by mohlo ovplyvniť imunitný systém, podporiť chronické zápaly, a prispieť k citlivosti na invazívne patogény”. Glyphosate tiež môže pôsobiť ako chemikália rozvracajúca endokrinný systém pretože v poslednom čase bolo zistené, že mení produkciu sexuálnych hormónov u ako samcov, tak aj samíc potkanov.

V dlhodobej štúdii zvierat Francúzskymi vedcami pod pánmi Gilles Eric Seralini, Michael Antoniou a spoločníci, bolo dokázané, že dokonca ultra nízke úrovne herbicídov na glyphosate spôsobujú nealkoholické ochorenie pečene. Úrovne ktorým boli potkany vystavené, na kg telesnej váhy, boli oveľa nižšie ako čo je povolené v našej potrave. Podľa Mayo Clinic, dnes, po štyroch dekádach širokého používania na glyphosate založených pesticíd, 100 miliónov, alebo každý tretí Američan, má ochorenie pečene. Tieto diagnózy sú aj u takých mladých čo majú 8 rokov.

Ale glyphosate nemajú alarmujúci účinok len na ľudské zdravie. Vedci pracujúci s pôdou si začali uvedomovať, že zvyšky aplikovania glyphosate majú aj dramatický účinok na zdravosť a nutričné vlastnosti pôdy, teda účinky ktorých zvrátenie môže trvať roky.

Zabíja aj pôdu

Zatiaľčo väčšina pozornosti je samozrejme venovaná účinkom vystavenia ľudí voči glyphosate, dnes najpoužívanejšej poľnohospodárskej chemikálie na svete, nezávislí vedci sa začínajú pozerať aj na ďalší alarmujúci účinok tejto agrochemikálie jej účinok na základné pôdne živiny. V štúdii zdravia pôd v EU, online žurnál Politico.eu zistil, že účinky postrekovania glyphosatom hlavných plodín v Európskom poľnohospodárstve má katastrofálne dôsledky na zdravie pôdy, okrem toho že ničí burinu.

Vedci z Rakúskej Univerzity Prírodných Zdrojov a Živých Organizmov (Austria’s University of Natural Resources and Life Sciences) vo Viedni ukázali, že aktivita vytvárania pôdy dážďovkami skoro zmizla z povrchu farmárskej oblasti do troch týždňov po aplikácii glyphosate. Proces, ktorý sa nazýva v angličtine Casting, je proces, pri ktorom dážďovky vytláčajú úrodnú pôdu hore, ako sa zavrtávajú, je nevyhnutný pre zdravú pôdu a výživu. Štúdia na Holandskej Wageningen University vrchnej vrstvy zeminy, vzorky z viac ako 300 miest so zeminou cez EU ukázala, že 83% pôd obsahovalo 1 alebo viac reziduí pesticídov. Nie prekvapujúco,

Glyphosate a jeho metabolity AMPA, DDTs (DDT a jeho metabolity) a širokospektrálne fungicídyboli zložkami, ktoré boli najčastejšie nájdené vo vzorkách pôdy, a v najvyšších koncentráciách.”

Používanie rôznych pesticídov, hlavne na glyphosate založených ako Roundup, priam explodovalo počas posledných štyroch dekád po celej EÚ, podobne ako v USA. Priemysel agrobiznisu tvrdí, že toto bol kľúč k dramatickému rastu produktivity fariem. Ale, ak sa na údaje pozrieme bližšie, zatiaľčo priemerné výnosy hlavných zrnín ako ryža, pšenica a kukurica sa viac ako zdvojnásobili od roku 1960, používanie pesticíd ako tie na glyphosate, sa zvýšilo 15-20-krát. Zvláštne je, že zatiaľčo EU vyžaduje monitoring mnohých vecí, monitoring pesticídov v pôde sa nevyžaduje na úrovni EU. Donedávna boli účinky masívneho používania pesticídov ako Roundup vedeckým výskumom ignorované.

Dôkazy pôdnych expertov začínajú odhaľovať jasné súvislosti medzi používaním pesticídov ako glyphosate, a dramatickým poklesom fertility pôdy a kolapsom mikrobiologických systémov esenciálnych pre zdravú pôdu. Dážďovky sú jednou s najzákladnejších.

Je dobre dokázané, že dážďovky majú životne dôležitú rolu v zdravých výživových prvkoch pôdy. Pôdy ktoré ich nemajú sú pôdy, ktoré nás oberajú o základné zložky ktoré potrebujeme pre zdravé stravovanie, pandemický problém, ktorý sa vynára globálne počas posledných štyroch dekád, pozoruhodne v tom istom čase, kedy používanie pesticídov celosvetovo explozívne vzrástlo. Dážďovky sú prospešné, keďže zvyšujú kolobeh živín v pôde a zvyšujú obsah ďalších prospešných pôdnych mikroorganizmov, a koncentráciu veľkých množstiev výživných prvkov, ktoré sú ľahko asimilovateľné rastlinami.

EU nijako neobmedzuje aké množstvo glyphosate možno použiť na rastliny, napriek tomu, že je dokázané, že glyphosate zabíja špecifické huby a baktérie, ktoré rastliny potrebujú aby dokázali nasať výživné prvky, okrem ich účinku na dážďovky. To je obrovská slepota.

Kam ďalej?

Čo sa vyjasňuje, je kolosálne a zjavne úmyselné zakrývanie si očí úradníkov potenciálnym nebezpečenstvám na glyphosate založených pesticídov regulačnými úradmi nielen v EU, a v USA, ale tiež v Číne, ktorá dnes produkuje viac glyphosate dokonca ako Monsanto. Odkedy patent na Monsanto Roundup vypršal, Čínske firmy, včítane Syngenta, Zhejiang Xinan Chemical Industrial Group Company, SinoHarvest, a Anhui Huaxing Chemical Industry Company, vyskočili ako najväčší svetoví producenti tejto chemikálie, ako aj najväčší jej spotrebitelia, čo nie príliš dobré znamenie pre budúcnosť legendárnej Čínskej kuchyne.

Glyphosate je základná chemická zložka pre okolo 750 rozličných značiek pesticídov po celom svete, na dôvažok k Monsanto-Bayer’s Roundup. Reziduá Glyphosate sa našli vo vode z vodovodu, pomarančovej šťave, detskom moči, materskom mlieku, chipsoch, malých jedlách, pive, víne, cereáliách, vajciach, ovsených produktoch, pšeničných produktoch, a väčšine bežných potravín ktoré boli testované. Skrátka, je všade.

Avšak, napriek ohromujúcim dôkazom, byrokrati EU Komisie a EPA v USA naďalej ignorujú prezieravosť v tom, že nezakážu toxic chemikáliu kým nemáme dôkladné nezávislé vyšetrenie počas dlhšieho obdobia (EPA je Environmental Protection Agency, teda Agentúra ochrany životného prostredia). Keby som bol cynický, skoro by som si myslel, že táto pokračujúca oficiálna podpora pre herbicídy založené na glyphosate nie je len obyčajnou byrokratickou hlúposťou, alebo ignorantstvom, dokonca viac ako len korupciou, hoci to tiež určite hrá svoju úlohu. Nutričná kvalita nášho potravinového reťazca je systematicky ničená, a to je o niečom viac ako len o ziskoch korporátneho agrobiznisu.

Môj komentár: Autor nepovedal presne čo má na mysli, ale smeruje to tam kam moja otázka v nadpise.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.