Založ si blog

„Žurnalistika“ ako nástroj vojnových zločinov v rámci „dobývania sveta“ a všeobecného ignorovania zákonov

Rozhodol som sa uviesť pár zaujímavých citátov ľudí ktorých považujem za múdrych a pritom sú súčasní. Citáty sú k téme v nadpise.

Používam slovo Tavi, prezývku pre Tavistock, ako skratku pre to všetko čím sa mainstreamové médiá pokúšajú ovládať našu myseľ. Je dobre známe, že schéma pre ovládanie zo strany novín a TV je „blokujte a zaplavujte“. Zaplavujú nás tým, čoho chcú aby sme si boli vedomí, a blokujú veci, ktorých nechcú aby sme si boli vedomí.

Mary Maxwell, autorka, politička. Myslí tým Tavistock School of Writing and Journalism – teda školu písania a žurnalistiky v meste Tavistock, Veľká Británia. Publikuje okrem iného na Gumshoe News. Občianka Austrálie a USA.

Keď pochopíme, že vojny prichádzajú ako výsledok lží podkladaných Britskej verejnosti a Americkej verejnosti, a verejnostiam po celej Európe, a ďalších krajinách, tak kto sú potom vojnoví zločinci? To nie sú len vodcovia, to nie sú len vojaci, to sú žurnalisti; žurnalisti sú vojnoví zločinci. A zatiaľčo niekto by si mohol myslieť, že by nás toto malo priviesť do zúfalstva, že realita skonštruovaná okolo nás je skonštruovaná klamármi, je skonštruovaná ľuďmi, ktorí sú blízko k tým ktorých by vlastne mali v politike ovplyvňovať, malo by nás to viesť aj k optimistickému chápaniu, pretože ak vojny môžu byť naštartované lžami, možno naštartovať pravdu, pravda môže naštartovať mier.

Julian Assange (Oct. 8, 2011)

OSN dospeli k záveru, že ja som zadržiavaný svojvoľne, ilegálne, je mi odopretá sloboda, a to čo sa stalo nestalo sa v súlade so zákonmi UK a Švédska, a teda zákonmi, ktoré musia tieto krajiny dodržiavať.

Julian Assange, politický väzeň ilegálne väznený Veľkou Britániou, občan Austrálie

USA veria, že sú také nepremožiteľné, výnimočné a desivé, že nikto by sa nikdy neodvážil protestovať, a už vôbec nie brániť svojich ľudí proti stálemu ponižovaniu, ekonomickým embargám a vojenským vyhrážkam.

Bývalo to takto už po nejaký čas. V minulosti Západ často zastrašoval svet pred a po každom dobre plánovanom napadnutí. Aplikovala sa aj dobre vypracovaná propaganda.

Bolo deklarované, že veci sa robia ‘legálne’ a racionálne. Kolonialistické a imperialistické útoky mali určité fázy: “definuj svoje ciele”, “identifikuj svoju obeť”, “plánuj”, “vyumývaj mozgy svojich vlastných občanov a ľudí po celom svete”, a potom, až potom, “zbombarduj nejakú nešťastnú krajinu naspäť do kamennej doby”.

Teraz sú veci trochu iné. “Vodca slobodného sveta” sa zobudí uprostred noci a tweetuje. Čo vychádza z jeho počítača, tabletu alebo telefónu, (alebo čokoľvek používa), je spontánne, neučesané a neuveriteľne nebezpečné. Podobné tomu, čo ho uprostred noci zobudilo, v prvom rade.

Andre Vltchek, filozof, investigatívny žurnalista, občan USA, narodený v Rusku, žijúci v súčasnosti v Ázii. Často publikuje na Global Research

Podľa dnes zverejnenej správy v Pravde sa Nemecko vracia k téme „rozdeľovania migrantov“. V tejto súvislosti sa oživuje výlučne prístup z hľadiska rečí o humanitárnosti. Tým sa maskuje skutočnosť, že krajiny pôvodu migrantov boli dobyté a rozbité niektorými štátmi, a tie by ich mali rekonštruovať podľa medzinárodného práva tzv. vojnovými reparáciami – napríklad zo ziskov, ktoré dobyvatelia zarobili na nerastnom bohatstve dobytých štátov. Náklady cez migráciu obetí do iných štátov prenášajú na tieto štáty. Takže koniec – je po voľbách, už ste si užili, ide sa robiť poriadok. A pozor: podľa nejakého výroku sa mi zdá, že naša pani prezidentka je na tej istej lodi! A ten článok v dnešnej Pravde exemplárne ilustruje poslanie „žurnalistiky“ o ktorom sa tu píše. O príčinách a „páchateľoch“ migrácie absolútne ticho. Hovorí sa výlučne o následkoch a ich presúvaní na tých, čo za ňu nemôžu a nenabalili sa na nerastnom bohatstve ukradnutom z tých krajín. Príčiny sa ignorujú, podávajú sa len následky, ale aj tie len prekrútene a nekomplexne. Tak sa to učí v Tavistocku (a inde).

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.