Založ si blog

Clintonová a ISIS financovaní z tých istých zdrojov – Julian Assange v Interview – dôkazy

Môj úvod: Prekladám to preto, že to objektívne dokresľuje udalosti ktoré viedli k vzniku koristníckych vojen na Blízkom Východe a všetkého okolo nich, pričom potvrdzuje že Assange je politický väzeň. 

Článok v Global Research pochádza z 5. Novembra 2016 a je z interview J. Assangea pre Johna Pilgera na vyslanectve Ekvádoru v Londýne.

(prepis interview)

John Pilger:

Aká je významnosť intervencie FBI v týchto posledných dňoch volebnej kampane USA, v tom prípade proti Hillary Clintonovej?

Julian Assange:

Ak sa pozrieme na históriu FBI, stala sa fakticky politickou políciou Ameriky. FBI to demonštrovala odvolaním predošlej hlavy CIA [Generál David Petraeus] kvôli tajným (classified) informáciám odovzdaným jeho milenke. Skoro nikto nie je nedotknuteľný. FBI sa stále pokúša ukazovať, že nikto nám nemôže odolať. Ale Hillary Clinton veľmi nápadne odolávala vyšetrovaniu FBI, takže vo vnútri FBI je zlosť, keďže to vytvára obraz že FBI vyzerá slabá. My sme publikovali okolo 33,000 z Clintonovej emailov keď bola ministerkou zahraničia. Pochádzajú z dávky čosi viac ako 60,000 emailov, z ktorých si Clintonová ponechala asi polovicu – 30,000 — pre seba, a my sme zverejnili približne polovicu.

Potom tu boli tie Podestove emaily, ktoré sme publikovali. [John] Podesta je Hillary Clintonovej prvý manažér kampane, takže je tu niť (leitmotiv), ktorá sa tiahne cez všetky tieto emaily; je tu hodne tých typu „zaplať a hraj“ (pay-for-play), ako to oni volajú, poskytujúce prístup za peniaze štátom, jednotlivcom, a korporáciám. [Tieto emaily] sú kombinované so zakrývaním emailov Hillary Clintonovej v čase keď bola ministerkou zahraničia, čo smerovalo do prostredia, v ktorom tlak na FBI vzrastá.

John Pilger:

Clintonovej kampaň vyhlásila, že Rusko je za týmto všetkým, že Rusko manipulovalo tú kampaň, a je zdrojom pre WikiLeaks a jeho emaily

Julian Assange:

Tábor Clintonovej bol schopný toto vykresliť ako nejakú neo-McCarthyovskú hystériu: že Rusko je zodpovedné za všetko. Hilary Clinton mnohokrát vyhlásila, nepravdivo, že sedemnásť špionážnych agentúr USA odhadlo že Rusko bolo zdrojom naších publikovaných vecí. To je lož; môžeme vyhlásiť, že Ruská vláda nie je zdrojom.

WikiLeaks už publikuje desať rokov, a počas týchto desať rokov sme publikovali desať miliónov dokumentov, niekoľko tisíc individuálnych publikácií, niekoľko tisíc rôznych zdrojov, a nikdy sme sa nemýlili.

John Pilger:

Tie emaily, ktoré dokazujú poskytnutie prístupu za peniaze, a ako sama Hillary Clinton z toho profitovala, a ako z toho stále profituje politicky, sú celkom mimoriadne (extraordinary). Myslím teraz na to, keď Katarský zástupca dostal päť minút s Billom Clintonom za šek na milión dolárov

Julian Assange:

A dvanásť miliónov dolárov od Maroka …

John Pilger:

Jasné, dvanásť miliónov od Maroka …

Julian Assange:

Aby sa Hillary Clinton zúčastnila [na „party“].

John Pilger:

V zmysle zahraničnej politiky Spojených Štátov, to je presne, kde tie emaily najviac odhaľujú, kde ukazujú priame prepojenie medzi Hillary Clinton a založením džíhádizmu (foundation of jihadism), ISILu, na Blízkom Východe. Môžeš niečo povedať o tom, ako tie emaily demonštrujú spojenie medzi tými, o ktorých sa predpokladá že bojujú proti džihádistom z ISILu, že sú v skutočnosti tí, ktorí pomohli ho vytvoriť.

Julian Assange:

Je tu email zo začiatku roku od Hillary Clinton, nie dlho po tom ako odišla z ministerstva zahraničia, manažérovi svojej kampane Johnovi Podestovi, ktorý vyhlasuje, že ISIL je financovaný vládami Saudskej Arábia a Kataru. Toto je naozaj najvýznamnejší email v celej zbierke, a snáď preto, že Saudské a Katarské peniaze sú rozmazané po celej Clintonovskej Nadácii. Dokonca aj vláda USA súhlasí, že nejaké Saudské figúrky podporovali ISIL, alebo ISIS. Ale vždy to bol úskok v tom, že to sú len nejakí darebácki princi, ktorí používajú svoju časť peňazí z ropy, aby vystrájali čo sa im zachce, ale v skutočnosti vláda je proti.

Ale ten email hovorí že nie, je to vláda Saudov a Kataru, čo financovali ISIS.

John Pilger:

Saudi, Katarci, Marokánci, Bahrainci, hlavne Saudi a Katarci, dávajú tieto peniaze Clinton Nadácii v čase keď Hilary Clinton je ministerkou zahraničia a ministerstvo zahraničia odsúhlasuje obrovské predaje zbraní, najmä do Saudskej Arábie.

Julian Assange:

Pod Hillary Clintonovou, najväčší obchod so zbraňami v histórii bol vykonaný so Saudskou Arábiou, [v hodnote] viac ako 80 miliárd USD ($80 billion). V podstate, počas jej funkčného obdobia ako ministerky zahraničia sa sumár exportu zbraní v dolárovom vyjadrení zdvojnásobil.

John Pilger:

Samozrejme následok je, že notoricky známe teroristické skupiny nazývané ISIL alebo ISIS sú vytvárané do značnej miery z peňazí presne od tých ľudí, ktorí dávajú peniaze Clinton Nadácii.

Julian Assange:

Áno.

John Pilger:

Tak to je výnimočné.

Julian Assange:

V skutočnosti mi je celkom ľúto Hillary Clinton ako osoby, pretože vidím niekoho, kto je zožieraný svojimi vlastnými ambíciami, doslovne sú to muky, až po hranicu ochorenia; ľudia odpadnú ako následok [reakcia] na ich vlastné ambície. Reprezentuje celú sieť ľudí a sieť vzťahov s konkrétnymi štátmi. Otázka je, ako pasuje Hilary Clinton do tejto širšej siete? Ona je to centralizujúce ozubené koleso. Je tu plno rôznych fungujúcich súkolí (gears in operation) z veľkých bánk ako Goldman Sachs a dôležitých elementov z Wall Street, a Špionáže (Intelligence) a ľudí z ministerstva zahraničia a Saudov.

Ona je centrálna súčiastka ktorá prepája všetky tieto rôzne ozubené kolesá. Predstavuje plynulo pracujúcu (smooth) centrálnu reprezentáciu toho všetkého, a ‘to všetko’ je viac alebo menej to čo teraz je pri moci v Spojených Štátoch. To je to, čo nazývame ustanovizeň (the establishment), alebo DC konsenzus (District of Columbia, t.j. Washingtonom). Jeden z významnejších emailov Podestu ktorý sme vypustili bol o tom, ako bol Obamov kabinet formovaný, a ako polovica Obamovho kabinetu (vlády) bola nominovaná zástupcom z City Bank. To je celkom ohromujúce.

John Pilger:

Neposkytla Citybank zoznam …. ?

Julian Assange:

Áno.

John Pilger:

z ktorého sa vykľula väčšina Obamovej vlády.

Julian Assange:

Áno.

John Pilger:

Takže Wall Street rozhodne o vláde Prezidenta USA?

Julian Assange:

Ak ste vtedy sledovali Obamovu kampaň, pozorne, mohli ste vidieť, že bola veľmi blízko k záujmom bánk.

Julian Assange:

Takže ja si myslím, že nemôžeme poriadne poznať zahraničnú politiku Hillary Clinton bez porozumenia Saudskej Arábie. Spojenie so Saudskou Arábiou je značne dôverné (so intimate).

John Pilger:

Prečo sa tak ostentatívne zasadila za zničenie Líbye? Môžeš niečo povedať o tom, čo nám hovoria emaily o tom čo sa tam stalo, pretože Líbya je vlastne taký zdroj tej strašnej mely teraz v Sýrii, ISIL džihádizmus, a tak ďalej, a bola to takmer invázia Hillary Clinton. Čo hovoria emaily k tomu?

Julian Assange:

Líbya, viac ako ktorákoľvek iná vojna, bola vojna Hillary Clinton. Barak Obama bol spočiatku proti. Kto bola osoba ktorá ju presadzovala? Hillary Clinton. To je dokumentované dostatočne cez jej emaily. Naštartovala na toto svojho najprotežovanejšieho agenta Sidney Blumenthala; je o tom viac ako 1700 emailov z tých 33000 emailov Hillary Clinton ktoré sme publikovali, len o Líbyi. To nie je preto že by Líbya mala lacnú ropu. Ona vnímala odstránenie Kaddáfího a rozvrátenie Líbyjského štátu — čosi čo by potom použila v procese uchádzania sa vo všeobecných prezidentských voľbách.

Takže neskôr v roku 2011 existuje interný dokument s názvom Libya Tick Tock, ktorý bol vyprodukovaný pre Hillary Clinton, a predstavuje chronologický popis toho ako ona bola tá centrálna osoba pri deštrukcii Líbyjského štátu, čo viedlo k asi 40,000 mŕtvym v Líbyi; vtrhli tam džihádisti, vtrhol tam ISIS, čo viedlo k Európskej kríze utečencov a migrantov.

Ale nemali ste len ľudí utekajúcich z Líbye, ľudí utekajúcich zo Sýrie, destabilizácia iných Afrických krajín ako výsledok toku zbraní, ale Líbyjský štát sám už nebol schopný ovplyvňovať pohyb ľudí cez svoje územie. Líbya je obrátená do Stredozemia, a plnila úlohu štupľa v Africkej fľaši. Takže všetky problémy, ekonomické problémy a občianske vojny v Afrike — predtým ľudia utekajúci od týchto problémov nekončili v Európe, pretože Líbya strážila Stredomoria. To povedal explicitne v tom čase, späť v na začiatku roku 2011, Kaddáfi: Čo si myslia tí Európania že robia, pokúšajúc sa bombardovať a zničiť Líbyjský štát? Príde záplava migrantov z Afriky a džihádistov do Európy, a presne to sa stalo.

John Pilger:

Sú sťažnosti od ľudí, ktorí hovoria: ‘Čo to robia WikiLeaks? Pokúšajú sa dostať Trumpa do Bieleho Domu?’

Julian Assange:

Moja odpoveď je, že Trumpovi nedovolia vyhrať. Prečo to hovorím? Pretože všetky ustanovizne (establishment) sú proti nemu. Trump nemá ani jednu ustanovizeň, možno s výnimkou Evangelicals, ak ich vôbec možno nazvať establishment”, povedal Assange. “Banky, spravodajstvo, zbrojné firmy, zahraničné peniaze, atď., sú všetky zjednotené za Hillary Clintonovou. A médiá tak isto. Vlastníci médií, a aj sami žurnalisti“.

John Pilger:

Existuje obvinenie, že WikiLeaks hrá s Rusmi. Niektorí hovoria, teda, prečo neskúma a nepublikuje WikiLeaks emaily o Rusku?

Julian Assange:

Publikovali sme okolo 800,000 dokumentov rôznych typov, ktoré sa vzťahujú na Rusko. Väčšina je kritických; a dosť kníh vzniklo na základe našich publikácií o Rusku, z ktorých väčšina sú kritické. Naše [o Rusku] dokumenty boli ďalej použité v dosť početných súdnych prípadoch: utečenecké prípady ľudí utekajúcich od nejakého údajného politického prenasledovania v Rusku, čo podopierajú našimi dokumentami.

John Pilger:

Máš ty nejaký názor na voľby v USA? Dávaš prednosť Clintonovej alebo Trumpovi?

Julian Assange:

Poďme rozprávať o Donaldovi Trumpovi. Čo reprezentuje v Americkej mysli a v Európskej mysli? Reprezentuje Americký biely odpad (tak volajú Americkí boháči chudobných bielych), ktorý Hillary Clinton nazvala ‘zavrhnutiahodný a nevratný’. Toto, od establishmentu, alebo vzdelaného kozmopolitu, z meštiackej perspektívy, títo ľudia sú ako nejakí sedláci (like the red necks), a nikdy sa s nimi nedá dohodnúť. Keďže on tak jasne — cez svoje slová a činy a cez typ ľudí ktorí chodia na jeho vystúpenia — reprezentuje ľudí, ktorí sú v strede, nie tá vyššia stredná vzdelaná trieda, je určitý strach aby sa človek nezdal byť akokoľvek spojený s nimi, sociálny strach ktorý znižuje triedny status kohokoľvek, kto by mohol byť obvinený nejako akýmkoľvek spôsobom podporovať Trumpa, včítane akejkoľvek kritiky Hillary Clinton. Ak sa pozrieme ako stredná trieda získava svoju ekonomickú a sociálnu silu, tak to má absolútny zmysel.

Tu vynechávam časť ohľadne pobytu J.A. na Ekvádorskom vyslanectve a s tým súvisiace jeho osobné problémy

John Pilger:

Niektorí ľudia by povedali, Človeče, prečo to neukončíš a jednoducho nevyjdeš z dverí a nenecháš sa vydať do Švédska?

Julian Assange:

OSN [the United Nations Working Group on Arbitrary Detention] preskúmala celú situáciu. Strávili 18 mesiacov formálnou, konfliktnou litigáciou. Takže stav je ja a OSN proti Švédsku a UK (t.j. Británia). Kto má pravdu? OSN dospeli k záveru, že ja som zadržiavaný svojvoľne, ilegálne, je mi odopretá sloboda, a to čo sa stalo nestalo sa v súlade so zákonmi UK a Švédska, a teda zákonmi, ktoré musia tieto krajiny dodržiavať. Je to ilegálne zneužívanie. OSN sa formálne pýta ‘Čo sa tu deje? Aké máte pre to právne vysvetlenie? Assange hovorí, že máte uznať jeho azyl’. And tu je potom Švédsko, formálne odpovedá OSN a povie ‘Nie, neuznávame rozhodnutie OSN’, a tak si nechávajú otvorenú možnosť k vydaniu mojej osoby.

Mne sa táto situácia javí ako absolútne ohromujúca, že história okolo nej nie je zverejnená v tlači, pretože to nevyhovuje historke Západného Establishmentu — že áno, Západ má politických väzňov, je to realita, to nie som len ja, je tu hodne ďalších ľudí. Západ má politických väzňov. Samozrejme, žiaden štát neakceptuje, že by mal nazývať ľudí ktorých väzní alebo zadržuje, z politických dôvodov, politickými väzňami. Nevolajú ich politickými väzňami ani v Číne, nevolajú ich politickými väzňami v Azerbajdžane a nevolajú ich politickými väzňami v USA, UK, alebo Švédsku; je absolútne netolerovateľné mať tento druh vnímania seba samého.

Julian Assange:

Máme tu prípad, Švédsky prípad, v ktorom som nikdy nebol obvinený zo zločinu, a v ktorom som už bol oslobodený [Štokholmským prokurátorom] a označený za nevinného, kde tá žena sama povedala, to polícia vyrobila sama, kde OSN formálne vyhlásila, že celá záležitosť je ilegálna, kde Štát Ekvádor tiež skúmal vec a zistil, že mi prináleží azyl. Toto sú fakty, ale aká je rétorika?

John Pilger:

Áno, je iná.

Julian Assange:

Rétorika predstiera, neprestajne predstiera, že som bol obvinený zo zločinu, a nikdy nespomenie, že už som bol medzitým oslobodený, nikdy nespomína, že tá žena sama povedala, že polícia to celá vymyslela.

Rétorika sa snaží vyhnúť pravde, že OSN formálne zistila, že celá vec je ilegálna, nikdy dokonca nespomína, že Ekvádor spracoval vyhodnotenie cez svoj formálny proces a zistil že, áno, som obeťou perzekúcie zo strany USA.

A ešte môj záver: takže, tá katastrofa na Blízkom Východe, a samozrejme aj predtým Afganistan a 9/11, všetko je plánované v PNAC a PSD-11, vznikli len vďaka závažnej kombinácii psychických vlastností niekoľkých nadmerne ambicióznych a ziskuchtivých politikov, ktorým velia – a platia im – boháči. To teda rozhodne nesvedčí, že by v USA vládlo – na vyššej politickej úrovni – čo len nejaké zrnko demokracie. Ide len o bohatnutie za každú – naozaj každú – cenu. Politika je len nástroj na dosiahnutie toho cieľa. A naši a EÚ politici sa tvária, že USA sú náš vzor, a my (hoci aj kolenačky) ich máme nasledovať.

A čo sa týka Clinton Nadácie viď Uranium One

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.