Založ si blog

Krátky popis PNAC – plánu štátneho terorizmu USA

Na úvod sa píše o čom „Projekt pre nové americké storočie“ je. Takže: Je to nezisková vzdelávacia organizácia, ktorej cieľom je posilniť americké globálne vodcovstvo. … Amerika má vitálnu úlohu v udržovaní mieru a bezpečnosti v Európe, Ázii a na Strednom východe. Ak sa vyhneme zodpovednosti, otvárame priestor pre výzvy proti naším fundamentálnym záujmom. Takže iba ďalšia neziskovka, nič sa nedeje.Potom prichádza Hlavná časť, ktorá sa už volá „Rebuilding America’s Defenses”. Názov je v zjavnom rozpore s vyššie uvedeným faktom, že ide o oblasť – Európa Ázia a Stredný východ – v ktorej sa ťažko môže nachádzať nejaká obrana USA, keďže je to na opačnej strane zemegule a USA tam nepatrí žiadne teritórium. Takže okamžite sme doma.

A teraz obsah:

Úvod ………………………………………………………….. i
Kľúčové zistenia ………………………………………… iv
I. Prečo ďalšie hodnotenie obrany? ………………. 1
II. Štyri základné misie ………………………………… 5
III. Zmena pozícií súčasných síl ………………….. 14
IV. Prebudovanie dnešných ozbrojených síl ….. 22
V. Vytvorenie dominantnej sily zajtrajška ……… 50
VI. Výdavky na obranu ………………………………. 69

Dokument je dosť rozsiahly, takže sa sústredím na základné veci. V Úvode sa píše, že vytvorenie tohto plánu bolo vyvolané tým, že v roku 1997 dve obranné štúdie iniciované kongresom predpokladali, že rozpočet Pentagonu buď nebude rásť, alebo sa bude ďalej znižovať. A to sa zdalo iniciátorom projektu krátkozraké. Na ďalšej strane je to zhrnuté na boku veľkým písmom takto: V súčasnosti Spojené štáty nestoja proti žiadnemu globálnemu súperovi. Cieľom veľkej americkej stratégie by malo byť predĺžiť túto výhodnú pozíciu tak ďaleko do budúcnosti ako je to možné.

V ďalšej časti je potom v tabuľke zhrnutý do značnej miery celý obsah, ktorý sa v nasledujúcich častiach rozpracováva. Ešte poznamenávam, že hlavnými osobami ktoré vystupujú ako propagátori tohoto plánu obrany sú okrem iného Bush a Cheney, ktorí sú spolu s Rumsfeldom aj hlavnými osobami v útokoch na WTC.

Obsah tabuľky, ktorá je uvedená po nejakom pokece slovami „Konkrétne potrebujeme:“
Zaviesť 4 základné misie pre vojenské sily USA:

– brániť americkú vlasť
– bojovať a rozhodným spôsobom zvíťaziť vo viacerých súčasne prebiehajúcich veľkých vojnách (?2)
– vykonávať „policajné“ povinnosti vyplývajúce z tvarovania bezpečnostných prostredí v kritických regiónoch (?3)
– transformovať armádu USA v zmysle využívania „revolúcie vo vojenských veciach“

Poznámka: (?2) a (?3) sú moje označenia, viď ďalej.

Ďalej sa to celé rozoberá na konkrétne postupy, konkrétne zbraňové systémy, a samozrejme peniaze ktoré sa v tomto procese presunú od daňových poplatníkov do vrecák zbrojárskych magnátov. Dokument zároveň navrhuje, aby sa ročný rozpočet postupne zdvihol na 3.8% HDP. K tomu ale ešte odhadujem, že to ide skutočne len o náklady na zbrojenie a nie sú v tom náklady na vedenie vojen a následné udržovanie teritórií – bod označený (?3). Ako som uviedol v jednom blogu, tri stále živé vojny USA stáli do Septembra 2016 4,79 trilióna USD (US trilión je 1 s 12 nulami).

Výsledkom tohto má byť udržanie a rozvinutie „Pax Americana“ – teda „Amerického mieru“. Ten asi nie je potrebné rozoberať, v Afganistane, Iraku a Sýrii ho dobre poznajú, v tej súvislosti ten výraz naozaj prekonáva čierny humor. Ide samozrejme o Americké dobyvačné vojny a „údržbu“ dobytých teritórií.

Pozoruhodný je ale hlavne druhý bod, ktorý som označil otáznikom (?2): v čase keď tento dokument vznikol (1997-2000), až do 11.9.2001 sa žiadne veľké vojny nevyskytovali, v tomto programe sú zjavne naplánované. Program PNAC, odkedy bol nasadený štartovacou akciou ktorá sa volá „teroristický útok na WTC“, spôsobil smrť minimálne 2 miliónov ľudí, úplne rozvrátil tri krajiny, čiastočne niekoľko ďalších, a vyvolal obrovskú migračnú vlnu do Európy. A EÚ zatiaľ oficiálne nič, rozpráva sa o migrácii a nič o vojnách ktoré ju spôsobili, a ani o programe PNAC. A keď sme už pritom, Slovensko sa v rámci EÚ a NATO na tomto „programe“ prisluhovačsky formálne zúčastňuje, dokonca za aktívneho podlizovania sa zo strany pána prezidenta na verejných fórach.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.