Založ si blog

Hlásim sa k „zápecníckemu názoru“ na migráciu

Dnes som zase v aute počúval SRo a bavil som sa. Témy boli pán Lajčák, Pakt o Migrácii a naše predsedanie OBSE. Bolo to veľmi dobré. Nezachytil som mená, takže budem referovať anonymne. Jeden tam bol hlavný kecal, ktorý mal pozoruhodné výroky, hoci ten program vlastne nebol myslený ako zábavný.

Na začiatku ma zaujal výrokom „ …odkedy máme slobodnú zahraničnú politiku… “. Nesmial som sa nahlas, lebo som šoféroval. To mal byť zrejme ako kontrast, proti obdobiu keď nám ju diktovali Rusi, dnes nám ju diktuje Atlantický Výbor a CFR (Council for Foreign Relations, Washington). V rámci jednotlivých krajín ju šíria „mimovládky“ platené vládou Británie, vládou USA, NATO, Sorosom, a potom aj lokálne tzv. „clustre“ – pobočky tej Britskej „Integrity Initiative“, viď môj predošlý blog.

Ďalej nám ten pán prednášal niečo zhruba v zmysle, že tej migrácii sa nemôžeme vyhnúť, teda máme sa na ňu pripravovať a nie „zápecnícky“ ju odmietať. Teda len on a jemu podobní – „osvietení“ – rozumejú veci a my občania – v tomto prípade drvivá väčšina – ich máme počúvať. Podobnosť s výrokmi ideológov z čias komunizmu je nevídaná, v podstate hovorí presne to isté. Ďalšou identickou črtou je ale aj to, že opakuje naučené frázy v newspeaku, ktoré vydáva za svoje názory, jeho štýl mal črty kázne ideológa.

Ďalej nás varoval pred názorom, že by nám mohlo pomôcť keď sa spolu s Maďarmi oplotíme. Tu pozoruhodne zamlčal, že proti tejto forme zhora nariadenej migrácie – t.j. tomu Paktu o ktorom to stále je – sa už postavilo aj Rakúsko a Slovinsko, a ešte niekoľko ďalších krajín – napr. Austrália, USA, a aj Taliansko, Nemecko a Belgicko, Poľsko, Estónsko, Chorvátsko, Švajčiarsko. To je zápecníkov, čo? Okrem toho existuje aj iniciatíva niekoľkých z menovaných krajín, plus ďalšie, napr. Dánsko a Holandsko, ktoré ponúkli spracovať k veci tzv. common „explanation of position“, teda spoločné vysvetlenie pozície.

Ako zaujímavosť uvádzam link na „cluster“ – t.j. odnož britskej Integrity Initiative – konexie pre strednú a východnú Európu. Podľa poslednej položky máme na Slovensku Euro-Atlantic Center, ktorý je asi financovaný Britskou vládou. A volá sa „mimovládna organizácia“. Platí z príjmov od Britskej vlády na Slovensku dane?

Nakoniec sa samozrejme vrátim k „cieľu číslo 2“ Paktu – Minimalizovať nepriaznivé hnacie mechanizmy a štrukturálne faktory, ktoré nútia migrantov opustiť svoju krajinu pôvodu. Je to tam aj ďalej rozpracované, ale väčšinou je to frázovité, čo ukazuje, že na tomto sa ešte reálne nič nehýbe. A pritom toto je bod, ktorý sa vlastne netýka migrácie ako takej, alebo Globálneho Paktu, ale jediný, ktorý by mohol migráciu skutočne minimalizovať. Na tomto bode sa pritom dá začať pracovať okamžite, bez odsúhlasenia Paktu, za účasti iba konkrétnej krajiny ktorá je zdrojom migrantov, a príslušných inštitúcií (neviem o nich), ktoré majú za úlohu plniť cieľ číslo 2.

Ale ako vieme, väčšina krajín pôvodu migrantov je devastovaná vojnou a následným „podnikaním“ zo strany niekoľko iných krajín, ktoré by to teoreticky mali všetko platiť na základe vojnových reparácií – najmä USA a Veľká Británia. A ak sa zatiaľ nič také nedeje, ukazuje to, že Pakt je nejaký pokus o podvod, napríklad ako som už uviedol, migrácia presúva náklady z krajiny pôvodu na krajiny cieľa. My a ostatní ktorí sú proti, nič nerozvraciame, a nesúhlasíme s podielom na nákladoch, plus rozvracaní našej spoločnosti, a zároveň nejakej tichej amnestii pre tých čo to spôsobili a stále v tom pokračujú. Veď to je úplne jednoduché, a je dosť smiešne ak niekto chce, aby sme tie klamstvá, ktoré toto majú zakrývať, potichu akceptovali. A v čase kedy už poznáme následky napríklad v Nemecku. OSN sa musí v prvom rade starať aby všetky cudzia vojská opustili obsadené krajiny a začať okamžite riešiť cieľ číslo 2, a rýchle. Ostatné ciele sú vlastne podružné a následok neriešenia – dlhodobého ignorovania – cieľa číslo 2.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.