Založ si blog

„Ruské zasahovanie“ len odvádza pozornosť od škandálu Uranium One Clinton Nadácie

https://en.wikipedia.org/wiki/Uranium_One

Vyššie uvedený link je na popis technického zázemia škandálu. Pôvodný článok na Global Research je hodne dlhý, skúsim urobiť výcuc. Je totiž veľmi pozoruhodný z hľadiska iného pohľadu na ľudí, ktorých nám naše mainstreamové médiá predkladajú ako vzory – US boháči, v tomto prípade Clintonovci, používaní aj ako vzorový protiklad „toho lumpa“ Trumpa. V článku sa uvádzajú veci okolo následkov.

7. Decembra, po 7 týždňoch právneho odporu, predošlý riaditeľ FBI James Comey bol prinútený objaviť sa na uzavretom vypočutí (hearing), vyvolanom Republikánmi v Dolnej Snemovni (House of Representatives). Vypočutie bolo zvolané aby vyšetrilo politickú zaujatosť Comeyho a ďalších štátnych úradníkov proti vtedy-kandidátovi Donaldovi Trumpovi. V posledných dňoch sa zameranie začalo posúvať, na prekvapenie mnohých, na vedenie Demokratickej Strany (DNC), na Hillary Clinton a Jamesa Comeyho.

Počas skoro dvoch rokov svet bol zaplavovaný vyberanými únikmi a vyhláseniami o Ruskej zaujatosti v prospech Trumpovej kandidatúry. Videli sme vymenovanie Špeciálneho poradcu Ministerstva Spravodlivosti, aby preskúmal a prezentoval fascikel ktorý dostal DNC v roku 2015 od ex-Britského agenta MI6 menom Christopher Steele, pochybnej kvality. Teraz, po Novembrových US (mid-term – medzivolebné) voľbách, kde Republikáni vlastne zvýšili svoju väčšinu v Senáte na 53-47, zaostrenie sa obracia na Hillary Clinton, Jamesa Comeyho a na kontroverznú a hodne zaujímavú Clinton Nadáciu. Obnovuje sa pritom aj vyšetrovanie Clintonovej emailov. Pôvodne ich vyšetroval totiž práve James Comey a v Júli 2016 vyhlásil, že

Hoci existuje evidencia potenciálnych porušení predpisov ohľadne zachádzania s klasifikovanými informáciami, moje posúdenie je, že žiaden rozumný prokurátor (žalobca) by neotvoril taký prípad.”

Toto však prišlo skoro dva mesiace predtým ako vyšetrovanie zo strany FBI skončilo. Tieto maily sa však môžu vzťahovať aj na aktivity Clinton Nadácie prevádzkovanej jej manželom Billom.

Teraz US Federálny Oblastný Sudca Royce Lamberth nariadil znovuotvorenie prípadu emailov Hillary Clinton.

Prinajhoršom, kariérni zamestnanci ministerstva zahraničia a spravodlivosti sa tajne dohodli, aby zmarili verejné preskúmanie Clintonovej, obišli FOIA (zákon o slobodnom prístupe k informáciám), a oklamali tento súdny dvor,” napísal Lamberth.

Clinton Nadácia

Poslanec Mark Meadows vedie špeciálny podvýbor, ktorý bude 13. Decembra počúvať svedectvo od Johna Hubera, špeciálneho US Zmocnenca vymenovaného pred rokom, aby skúmal možné ilegálne aktivity okolo Clinton Nadácie v čase, keď Hillary bola ministerkou Zahraničia.

Clinton Whistleblower

7. Decembra The Hill online (najvýznamnejšie politické médium USA) uviedlo, že 6,000 strán dôkazov (evidence), ktoré boli pripojené k dokumentom predloženým whistleblowerom, bolo tajne odovzdaných viac ako pred rokom IRS (daňový úrad) a FBI niekým s dôkladnou znalosťou (inside knowledge) Clinton Nadácie. Dokumenty vraj odhaľujú, že Clinton Nadácia sa angažovala v ilegálnych aktivitách a môže dlhovať milióny dolárov v nezaplatených daniach a pokutách. Huber bude o tomto svedčiť, plus o ďalších zisteniach, ktoré jeho tím okolo 470 právnikov zhromažďoval od roku 2017. Ukazuje sa, že vec súvisí s Panama Papers.

Objavenie sa whistleblowera, ktorý je zvnútra Clinton Nadácie, a pracuje pre Ministerstvo Spravodlivosti USA a Huberovo vyšetrovanie hrozí, že „vyrazí pokrievku“ z toho, čo čoraz viac vyzerá ako jedno z najnehoráznejších stredísk politickej korupcie vo Washingtone. Začína byť jasnejšie, prečo „Hillary and friends” použili všetok svoj vplyv vo vláde a v mainstreamových médiách, aby diskreditovali Prezidenta a pokúsili sa zatvoriť všetky vyšetrovania, ktoré by ich mohli dostať do zoznamu súdnych prípadov. Teraz to začne byť zaujímavé, keďže sú náznaky, že Clinton vyšetrovanie Ministerstva Spravodlivosti je pripravené na prezentovanie.

A na záver k tomu linku na Uranium One – to je teda iná úroveň Ruskej Stopy ako tie vyrobené starým Britským špiónom na Trumpa.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.