Založ si blog

„NGO“ financované Britskou vládou po Európe – nová forma Operácie Gladio?

Zdroj: Podľa Moon of Alabama, 24.11. Spracúvam tento zdroj preto, že ukazuje ako fungujú takéto inštitúcie, ktoré majú medzinárodný „oficiálne NGO“ charakter. Okrem toho tu môže byť spojitosť s protestmi v rôznych krajinách Európy. Poznamenávam, že to neprekladám celé, je to dosť dlhé.

Táto tzv. ‚Iniciatíva Integrity‚ (slovo znamená čestnosť, ale aj súdržnosť) buduje ‚clustre‘ (zhluky, skupiny, cluster sa používa už aj v Slovenčine), alebo kontaktné skupiny dôveryhodných žurnalistov, vojenských zamestnancov, akademikov a lobistov v rámci iných krajín. Títo ľudia dostávajú upozornenia cez spoločenské médiá aby podnikli akciu keď Britská centrála vníma potrebu.

7. Júna trvalo Španielskemu clustru len niekoľko hodín aby zmaril vymenovanie pána menom Perto Banos za riaditeľa Odboru Národnej Bezpečnosti Španielska. Cluster rozhodol, že dotyčný pán má príliš pozitívny názor na Rusko a naštartoval koordinovanú očierňovaciu kampaň proti nemu na spoločenských sieťach.

Iniciatíva a jej operácie boli odhalené, keď niekto odhalil niektoré jej dokumenty, včítane jej žiadosti o rozpočet Britskému ministerstvu zahraničia a uverejnil ich pod menom ‚Anonymous‘ na cyberguerrilla.org.

Iniciatíva formálne funguje pod (vládou financovanou) mimovládnou organizáciou The Institute For Statecraft. Jej interná príručka (pdf) popisuje jej účel (purpose):

Iniciatíva Integrity bola založená na jeseň roku 2015 inštitútom The Institute for Statecraft v spolupráci s Free University of Brussels (VUB – Slobodná Univerzita Brusel), aby upozornila politikov, tých čo definujú politické postupy (policy-makers), názorových vodcov a ďalšie názorové skupiny, na hrozbu ktorú predstavuje Rusko pre demokratické inštitúcie v Británii, cez celú Európu a Severnú Ameriku. Upozornenie: Také univerzity sú 2, tá druhá má skratku ULB.

Uvádza Bellingcat a Atlantic Council ako „partnerské organizácie“ a sľubuje, že:

Členovia clustra budú vyslaní na edukačné stretnutia do zahraničia, aby si zlepšili technické kompetencie clustra, aby si poradili s dezinformáciami, a posilnili väzby v rámci komunity clustra(ov?) […] (Eventy s DFR Digital Sherlocks, Bellingcat, EuVsDisinfo, Buzzfeed, Irex, Detector Media, Stopfake, LT MOD Stratcom – pridajte ďalšie mená a navrhnite účastníkov clustrov podľa potreby).

Orwellovské heslo Iniciatívy je ‚Bránime Demokraciu Pred Dezinformáciami‘. Pokrýva Európske krajiny, Britániu, USA a Kanadu, a zdá sa že sa chce rozšíriť na Stredný Východ.

Na svojej About stránke vyhlasuje:

My nie sme vládny orgán, ale v skutočnosti pracujeme s vládnymi odbormi, ktoré zdieľajú naše ciele.

V súčasnosti publikovaný plán rozpočtu ukazuje, že viac ako 95% financovania Iniciatívy prichádza priamo od Britskej vlády, NATO a Ministerstva Zahraničia USA. Všetky ‚kontaktné osoby‘ pre vytváranie ‚clustrov‘ v cudzích krajinách sú „British embassy officers“. Toto prakticky predstavuje kampaň zahraničného zasahovania Britskou vládou, ktorá sa skrýva za akoby „občiansku spoločnosť – pseudo-NGO“. Takže – tento zdroj tiež môže byť napríklad za „občianskymi“ protestmi.

Žiadosť o rozpočet 2017/18 chcela od FCO (min. zahraničia UK) £480,635. Dostala £102,000 ako spolu-financovanie od NATO a od Ministerstva Obrany Litvy. Žiadosť o rozpočet pre 2018/19 ukazuje plánované výdavky (pdf) £1,961,000.00. Spolu-sponzori tento rok sú opäť NATO a Litovské MO, ale zahrnuje tiež (pdf) Min. zahraničia USA s £250,000 a Facebook s £100,000. Rozpočet plánuje silnú spoluprácu s miestnym vojenským sektorom každej krajiny. Registruje, že NATO je tiež štedré vo financovaní miestnych clustrov.

Ďalší pod-bod popisuje ako Iniciatíva tajne ovplyvňuje zahraničné vlády:

Angažujeme sa len veľmi diskrétne s vládami, výlučne na základe dôveryhodných osobných kontaktov, špecificky aby bola istota, že nevnímali našu prácu ako problém, a aby sme skúsili ich ovplyvňovať jemne, ako to prináleží nezávislej NGO operácii ako je naša;
– Nemecko, cez Zentrum Liberale Moderne na Úrad Kancelára a MO
– Holandsko, cez HCSS na MO
– Poľsko a Rumunsko, na úrovni recepcie/oddelenia do ich MFA (min. zahraničia) cez ich NATO Reprezentantov
– Španielsko, cez zvláštnych poradcov, do MO a úradu Premiéra (toto sa môže rýchle zmeniť s novou vládou)
– Nórsko, cez osobné kontakty do MO
– Veliteľstvo NATO, cez Jednotku Plánovania Politiky do kancelárie Sekretariátu Generála.
Máme latentné kontakty do iných vlád, ktoré budeme aktivovať podľa potreby, ako sa vyvinú clustre.

Dokument ‚Cluster Roundup‚ (pdf) z Júla 2018 detailizuje ich aktivity v minimálne 35 krajinách. Ďalší súbor odhaľuje (pdf) lokálne partnerské inštitúcie a jednotlivcov zaangažovaných v programoch – do súborov ma nepustila ochrana počítača. Našiel som ten prvý cez Google priamo tiež ako pdf (pod ním sa dajú nájsť ďalšie). Dozvedáme sa, že Slovensko zatiaľ nemá cluster, a v ČR túto úlohu predbežne plní „European Values think tank“. Z ďalšieho dokumentu, časť Central Eastern Cluster, sa ale dozvedáme mená ktoré sú zrejme (podľa zvuku) dve české, dve slovenské, z toho jedno s koncovkou mailu hu, a jedno talianske s koncovkou sk. Ostatní majú všeobecné koncovky net, com a pod. Takže „NGO“ pracujú. A ešte poznámka k významnej úlohe Litvy v tejto aktivite – strelci na Maidane tiež boli Gruzínci a Litovci.

Už sme videli mnoho dôsledkov tohto a podobných programov ktoré sú nastavené aby očiernili každého, kto sa nechová podľa vládnej anti-Ruskej línie. Kampaň ‚Ruská kolúzia (tajná zmluva)‘ obviňujúca Donalda Trumpa založená na Steeleho fascikli bola tiež hlavne Britská operácia, ale asi je časťou iného projektu.

Ešte vysvetlenie niektorých skratiek. Ministerstvo Obrany označujem MO, v origináli väčšinou MOD. Ministerstvo Zahraničia je v texte niekedy všeobecne MFA – Ministry of Foreign Affairs, v prípade Británie niekedy FO – Foreign Office, niekedy FCO – Foreign and Commonwealth Office. Niektoré som hádal. HCSS pravdepodobne Hague Centre for Strategic Studies.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.