Založ si blog

Stupňujem: Klamstvo – Korektné Klamstvo – Migrácia ako Udržateľný Rozvoj

Po „nežnej revolúcii“ nás EÚ akceptovala za podmienky, že si „zavedieme demokraciu“. Následne sme dostali inštrukcie ako to má vyzerať. Aj predtým sme mali slušnú ústavu, okrem vsuvky o vedúcej úlohe KSČ. Ale úprava tej ústavy a právneho systému nestačila, museli sme sa stať „otvorenejší“. Dnes je zrejmé, že táto požiadavka znamenala vytvorenie možností pre zasahovanie do naších vnútorných záležitostí cez zo zahraničia financovanú Piatu Kolónu, ktorá dnes zastupuje vtedajšie fungovanie KSČ so zasahovaním z Ruska. No a vnútorné záležitosti zahrnujú aj voľby, rôzne protestné akcie, a pod. Teda hneď sa nám klamalo, ale vtedy sme verili, že to je, alebo možno bude, tá pravá demokracia.

Ďalší „stupeň“ sa prejavil pri vstupe do Šengenského priestoru: Dozvedeli sme sa, že bezpečnosť Šengenská a NATO sú prakticky totožné, takže najlepšie je vstúpiť rovno do NATO. Po vstupe, a následne po zmene chovania sa vedúcich krajín NATO – Británie a USA, po pripravenom „teroristickom útoku“ na WTC podľa PNAC – sa postupne ukázalo, že nie všetci občania – naši – im ten útok „zožrali aj s navijákom“, nakoľko sme pamätali metódy oblbovania z komunistických čias, a tiež nezanedbateľný faktor – máme lepšie vzdelanie. A v tom klamaní nebol žiaden rozdiel, až na to, že tentoraz obyvateľstvo „demokratických“ krajín tie klamstvá „zožralo“, a tým sa vytvoril väčší tlak na nás. Obyvatelia „starých“ krajín dokonca strávili aj výsledok Chilcotovho vyšetrovania útoku na Irak, podľa ktorého bol jednoznačne porušením Charty OSN – to je naozaj pozoruhodný úpadok demokracie Európy, ktorej občania vlastne nevytvorili skoro žiaden tlak zdola. A pritom Afganistan bol už vtedy tiež obsadený, a o skutočnosti, že skoro všetci „únoscovia lietadiel“ boli zo Saudskej Arábie a nie z Afganistanu sa tiež vedelo, ale Saudská Arábia „ostala priateľom USA“ (viď operácia Gladio-B).

Otázka je, čo spôsobilo takéto otupenie obyvateľstva „starej“ Európy. U nás je to možno iné – tu sa mnoho ľudí týmto postojom živí – zložky Piatej Kolóny, kariérni politici, dobre platení zamestnanci Západných firiem, …. tí robia prakticky to, čo za komunizmu robili ľudia „zabudovaní v systéme“ – poslúchali, oni teraz poslúchajú tiež, niektorí tomu naozaj veria. Pozoruhodné je, že vtedy to bola diktatúra, teraz sa to volá sloboda. Ale vtedy sme v súkromí hovorievali pravdu, a naše deti ju počuli, dnes tí „pravoverní“ – Neokoni a Neoliberáli – hlásajú tú ideológiu stále. Pritom, ak si myslia, že tento systém predstavuje kapitalizmus, ku ktorému sme sa vraj navrátili, tak to je už prejav upadajúceho vzdelania podľa západného vzoru. Vládne nám niekoľko percent obyvateľstva – finančná oligarchia, a mechanizmy trhu sú väčšinou vypnuté (viď odkaz na 7% zisk v ďalšom odstavci) . To nie je kapitalizmus, ale buď novodobý feudalizmus, alebo korporátny komunizmus.

A takto sme sa postupne dostali k ďalšej fáze presadzovanej dnešnými vládcami – likvidácii posledného odporu. Väčšina oblastí sveta je voči „podnikaniu“ svetových oligarchov (nie osobne, ale dobre platenými poskokmi a vojakmi) bezmocná, najviac sa to prejavuje v Afrike, predtým Blízky Východ, ktorý sa teraz pokúša vymaniť. Ale aj v Afrike zdá sa vznikajú problémy a prudko tam pribudlo obyvateľstva, ktoré sa zdá byť prekážkou ďalšieho ryžovania oligarchami a ich sluhami, takže treba nasadiť tézu ktorá má názov „Udržateľný Rozvoj“. No a podľa toho návrhu Paktu o Migrácii, o ktorom sa dnes debatuje, sa ukazuje, že pomocou toho Paktu nás niekto chce zaplaviť miliónmi ľudí zo Subsaharskej Afriky zvanej Sahel, lebo im tam zavadzajú. Podľa všetkého to čo sa nazýva „udržateľný rozvoj“ znamená, že oligarchovia potrebujú udržať mieru zisku minimálne 7%, čo zároveň signalizuje, že tie oblasti odkiaľ chcú odstrániť ľudí do Európy idú vyrabovať a teda zničiť, čo nemá nič spoločného s udržateľným rozvojom, presne naopak. Akceptácia termínu „udržateľný rozvoj“ na niečo také naozaj predstavuje absolútne vypnutie inteligencie, alebo jej zvyškov. A predbežne nikde nevidieť, ako sa realizuje cieľ číslo 2 Paktu: „(2) Minimalizovať negatívne impulzy a štrukturálne faktory, ktoré nútia ľudí opúšťať svoje krajiny pôvodu“. Riešiť toto je totiž možné až keď sa začne rovnomernejšie rozdeľovať bohatstvo, a vývoj tohto parametra je stále negatívny, čiže na vytváranie udržateľného životného priestoru namiesto migrovania nie sú peniaze, napriek rôznym „korektným kecom“, situácia sa teda stále zhoršuje. Ale ja by som súhlasil vôbec začať debatovať o migrácii, až keď sa vytvoria fondy na cieľ 2 – rozvoj pre oblasti-zdroje migrácie (v tom rekonštrukcia Afganistanu, Sýrie a Iraku – následky realizácie PNAC). Predsa migrácia, so všetkými ďalšími nákladmi v cieľovej krajine, je oveľa drahšia, ale financovanie je distribuované – presmerované na nás a nie na tých čo drancujú – nie je toto skutočným motívom celého Paktu?

Je vysoko pravdepodobné, že ak by sa podarilo oligarchom presťahovať do Európy milióny obyvateľov Sahelu, mali by sme s tým také problémy, že by sme sa im do Sahelu už vôbec nemiešali. Takže toto – myslím si – plus presmerovanie nákladov je za Paktom o Migrácii (ktorý vraj vychádza z materiálu OSN o Udržateľnom Rozvoji!). A pritom ten problém Udržateľného Rozvoja reálne existuje, jeho riešenie predstavuje teoreticky záchranu Zeme, ale chováme sa presne naopak ako by sme mali, ak by sme ho chceli riešiť naozaj – ničíme ťažbou ďalšie a ďalšie oblasti.

A ešte som si spomenul – čo je to vlastne tá naša nadobudnutá demokracia? Že by ten Pakt o Migrácii plus Medzinárodné Právo? Začína to tak vyzerať, ale „pod hviezdičkou“ asi bude ako hlavný princíp Právo Silnejšieho/Bohatšieho (a prípadne PNAC?).

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.