Založ si blog

V októbri v Nigeri zahynuli štyria US tzv. „zelené barety“. Čo tam robili?

Tento blog je založený na viacerých zdrojoch, najmä Moon of Alabama 21.10.2017 . V naších médiách sa opäť objavili len nejaké strohé informácie, nikto sa nepokúšal objasniť, či sú snáď USA vo vojnovom stave s Nigerom. Pritom jeden zo štyroch obetí (rozumej na strane USA) bol 39 ročný expert na chemické, biologické, rádiologické a jadrové zbrane, teda ZHN. Zdá sa mi, že naše oficiálne zdroje sa zmienili len o nejakom faux pas pána Trumpa pri telefonickej kondolencii jeho vdove. Super informačné kanály!19. októbra sa na tento incident pýtali v Kongrese generála Mattisa, ministra obrany. Ten v rámci odpovede nasadil zvláštne nové kritériá (5:26pm) pre nasadzovanie vojsk USA:
Vždy keď nasadzujeme naše vojská kdekoľvek, je to založené na jednoduchej základnej otázke a to je – je blahobyt Amerických občanov dostatočne zvýšený týmto nasadením naších vojsk, s rizikom že tam zahynú?

Upozorňujem, že nasadenie armády je podľa zákona v rukách Kongresu (AUMF – Authorisation for the Use of Military Force), ale od samoútoku na dvojičky je to v rukách armády na základe „boja proti terorizmu“ ako „trvalá“ „autorizácia použitia vojenskej sily“. Teda teoreticky by sa tým mal Kongres zaoberať a buď to zastaviť alebo oficiálne odsúhlasiť, ukázalo sa, že je tam do 800 vojakov, a že US vojaci sú v 53 z 54 štátov Afriky – cca 6000 – v podstate bez súhlasu Kongresu (hovorí Ron Paul, bývalý kongresman za Texas).

20. októbra sa generál Kelly pokúsil vysvetliť prečo sú títo US vojaci v Nigeri:
Takže prečo tam boli? Pracujú tam s partnermi, lokálnymi – po celej Afrike – v tomto prípade Niger – pracujú s partnermi, učia ich ako byť lepšími vojakmi; učia ich ako rešpektovať ľudské práva …

Sú vojská USA kvalifikované pre výučbu kohokoľvek ako rešpektovať ľudské práva? Naučili sa to pri páchaní masových zverstiev v rámci každej zo svojich vojenských akcií v dejinách? Armáda USA poslala vysoko kvalifikovaného experta na ZHN na „rutinnú patrolu“ v Nigeri, aby naučil miestnych vojakov „rešpektovať ľudské práva“ čo by malo spôsobiť že „blahobyt amerických občanov“ by sa „dostatočne zvýšil“? A to má niekto veriť – okrem US kongresmanov napríklad naši Európski a lokálni lídri? To predsa musia byť slabomyseľní a teda odvolateľní na základe mentálnej nespôsobilosti.

V podstate to potvrdzuje, že od samoútoku na dvojičky nastala presne tá situácia, ktorú si autori PNAC predstavovali – Kongres sa až doteraz neodvážil zasahovať do akcií CIA a Pentagonu, hoci je to v jeho právomoci – a zodpovednosti. Väčšina kongresmanov vôbec nevie, kde všade sa nachádzajú jednotky USA, len veria, že tam „bojujú proti terorizmu“, čo je ten univerzálny „trvalý“ AUMF .

Niektorí žurnalisti sú toho názoru, že posledné voľby boli bojom medzi tajnými službami (Hillary Clinton) a Pentagonom (Donald Trump). Už aj v Sýrii sa v rámci bojov minimálne dvakrát jednotky vytvorené CIA stretli v boji s jednotkami vyzbrojenými Pentagonom (obidva strety vraj vyhral Pentagon a potom aj ten volebný). V každom prípade za obidvomi stranami stojí MIC – vojensko-priemyselný komplex. Pán Trump je momentálne obkľúčený skupinou generálov, ktorí mu filtrujú všetky vstupy, čo samozrejme vedie aj k značnému obmedzeniu možností výstupov ktoré on „vidí“ – aj ktoré má dovolené vidieť. Niektorí si dokonca myslia, že keď neposlúcha, pustia mu tento záznam – 112263 – čoskoro bude výročie.

A ešte aby sme vyhodnotili „o čo tu vlastne ide“ – pravdepodobne o minerálne bohatstvo, v tomto prípade tzv. Subsaharskej Afriky, ktorá sa tiež nazýva Sahel. Okrem USA sa v tejto oblasti neokoloniálnym spôsobom aktivizuje Francúzsko (bývalá kolónia Mali) a oficiálne v rámci hore spomenutej akcie aj za spolupráce s nejakými Francúzom slúžiacimi zložkami v Mali plánovali prepad a likvidáciu nejakého vodcu „pobočky Ál-Kajdy alebo ISISu“ v oblasti medzi Nigerom a Mali. Teda nápad vytvorenia ISISu v tom tábore BUCCA v Iraku – viď New York Post – sa zdá sa oplatil – je to výborná zámienka pre výboje nielen v Ázii, ale aj v Afrike. Agentúra AFP zverejnila, že USA ohlásili investíciu 60 mil. USD na vytvorenie „protiteroristickej armády“ v tejto oblasti, viď napríklad tu, ale odmietli žiadosť Francúzska a viacerých Afrických lídrov dať podpornú úlohu OSN. Budú v tom zapojené len krajiny Burkina Faso, Čad, Mali, Mauretánia a Niger, známe ako „G5“, teda nejaká poslušná spoločnosť. Osvedčená schéma, kým tie krajiny neprídu na to, čo znamená spolupráca s USA. A pre nás tým samozrejme začína ďalšia vlna migrácie, ktorou USA v podstate rozvracajú Európu, hoci ju vyhlasujú za spojenca. A Európa opäť nič. Zvýšime nákup amerických zbraní.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Budmerický kaštieľ

Chce ministerka Šimkovičová kúpiť kaštieľ v Budmericiach? Rezort kultúry to popiera

18.04.2024 16:20

Rezort kultúry sa ohradzuje voči lživým tvrdeniam o kaštieli v Budmericiach.

kvety, mráz, ľad, jabloň

Meteorológovia varujú pred snehom a mrazmi, môžu poškodiť úrodu

18.04.2024 16:08

Výstrahu vydali vo štvrtok aj českí experti.

Mŕtvy v banke

O pôžičku v banke "žiadal" mŕtvy. Podpíš to, strýko! vyzývala ho neter

18.04.2024 16:00

Banku v Brazílii navštívil nezvyčajný zákazník. Sedel na invalidnom vozíku, nehovoril, padala mu hlava, ale jeho neter tvrdila, že strýko si chce zobrať pôžičku.

Zuzana Čaputová / Aurel Sabó / Jaroslav Krám / Juraj Štefanka /

Čaputová poslednýkrát ako hlavná veliteľka síl vymenovala generálov. Armáde vyjadrila uznanie a vďaku

18.04.2024 15:34

Prezidentka zdôraznila, že povýšení dôstojníci zosobňujú aj prínos Slovenska a jeho armády v rámci spojenectva v NATO.