Založ si blog

Často sa spomína na obdobie neslobody. Niečo sa prenieslo až dodnes – klame sa.

Týmto nadväzujem na moje dva posledné blogy. Obdobie neslobody je významná propagandistická téma súčasnosti. Ale aj dnes nám niekto diktuje čo môžeme, aj čo by sme mali chcieť. To čo chceme/môžeme má ale viacero rozmerov, ktoré súvisia s udalosťami, aj plánmi. Skúsim ich trochu roztriediť na také čo majú Európsky rozmer a také, ktoré sú len našou vecou (resp. mali by byť).

Zároveň ale musím brať do úvahy aj rôzne náznaky a „klebety“, nakoľko vieme, že na oficiálnej úrovni nás EÚ aj USA klamú. Napríklad, že USA po zrušení dohody o raketách stredného doletu vraj zamýšľajú rozmiestniť jadrové zbrane na takýchto raketách proti Rusku v Európe. Pritom podľa článku v Global Research aj v súčasnosti sa v piatich Európskych štátoch nachádzajú nukleárne zbrane USA, teda tieto štáty sú „nedeklarované nukleárne štáty“, a Rusi o tom určite vedia (a my oficiálne nie).

Myslím si, že žiaden občan Európy by nechcel mať na svojom území, resp. kdekoľvek v EÚ, takéto zbrane, na ktoré by určite mali namierené svoje zbrane Rusi (proti tým predbežne NATO nemá obranu).

Asi by sme mali začať od našej vlastnej politickej scény. Formovala sa za sústavného zasahovania v prospech pravice zo strany EÚ a USA, v neprospech ľavice a národnostne formovaných strán, ktoré po celý čas boli zo strany EÚ vnímané ako polofašistické (dôvodom je zrejme ich zameranie hlavne na vlastný národ a jeho práva viac ako na tie väčšie útvary), ukončila to až súčasná koalícia, v ktorej sú obidve. V tejto súvislosti by sme mali od EÚ a USA požadovať, aby sa ohľadne všetkých naších ďalších volieb chovali v zmysle návrhu protikorupčného zákona senátorky Warrenovej v US Kongrese, t.j. zakazuje sa akékoľvek zahraničné zasahovanie, včítane zvonku financovaných médií.

Do NATO sme vstúpili obídením predpísanej procedúry plebiscitu, na základe „mandátu ktorý dostala SDKÚ víťazstvom vo voľbách“. EÚ ani USA to pozoruhodne dodnes neskritizovali. Pritom v iných prípadoch si na zákonnosť potrpia, hoci viac v oblasti slobody prejavu, špeciálne pravicových piatych kolón, viď Maďarsko, alebo Poľsko, t.j. keď sa im to hodí. Ako jeden z najväčších problémov v súvislosti s médiami vnímam trvalé pravicové pozície verejnoprávnej RTVS, ktoré vychádzajú z politických línií vnútených nám zo strany EÚ a USA, teda zvonku, cez domácu pravicu. Pritom títo dvaja dozorcovia našej vnútenej politickej pozície sami postupne registrujú rozklad tých istých pozícií u seba doma, ale pritom akoby sa stále viac starali o naše – stačí sa pozrieť do Nemecka na postupný pád (vyzerá ako postupný zánik) SPD, ktorú dávno predbehli Zelení, ale aj stály pokles CDU a vzostup AfD. Asi by sme mali upozorniť naších partnerov, že z NATO máme právo kedykoľvek vystúpiť, a budeme to zvažovať tým viac, čím viac nám budú ostatné krajiny NATO zasahovať do záležitostí, ktoré sú naše vnútorné, na základe pôvodného významu slova demokracia a nie nejakej interpretácie typu Open Society. Prakticky to vyzerá tak, že ak chceme byť považovaní za „otvorenú spoločnosť“, musíme nechať každého kafrať nám do naších vecí – ak ich necháme, dostaneme pochvalu od samozvaných nadriadených, ale nebudeme mať žiadnu moc vo vlastnej krajine. A okrem toho by sme mali vopred upozorniť, že ak USA rozmiestni v Európe jadrové zbrane, vystúpime z NATO automaticky, plus sa oficiálne opýtať na ten súčasný stav ohľadne jadrových zbraní USA v Európe.

Samozrejme musíme naďalej odmietať migráciu vyvolanú rozvracaním zemegule viacerými našimi „spojencami“. V čase rokovaní o vstupe do EÚ takýto bod nebol ich súčasťou a Článok 2 Lisabonskej Zmluvy je len o všeobecných ľudských právach a rovnoprávnosti, nič sa nehovorí o hraniciach, migrácii a pod. A v prvom rade u nás treba rešpektovať naše ľudské práva – napríklad politické – teda demokraciu v zmysle rešpektovania primárne názorov nášho obyvateľstva, s tým, že názory dodávané a platené zvonku musia byť takto otvorene prezentované. Kto rozvracia krajiny z ktorých sú migranti vieme, majú teda logicky na starosti migrantov. A viď hystériu nášho falošného patróna USA keď sa nejakí blížia k jeho hraniciam. Problémy Afriky samozrejme treba riešiť na mieste kde vznikajú, a financovať to musia krajiny, ktoré tie problémy spôsobujú drancovaním, pričom na tom stále bohatnú, a zvlášť významný bod predstavuje ekologická stránka toho drancovania. A bolo by dobre upozorniť pána Lajčáka, aby v súvislosti s osobnými názormi na pakt o migrácii čušal, u človeka v jeho postavení je to provokácia občanov. Ale vidno z toho, že on vníma viac tých ľudí, ktorí ho za tento názor pochvália (a ktorí môžu podporiť jeho ďalšiu kariéru), ako občanov svojej krajiny.

Ďalej by sme mali vyzvať EÚ, aby sa jednoznačne vyjadrila na tému prejavov fašizmu. V praxi totiž tie celkom jasné prejavy – napríklad na Ukrajine – ignoruje, dokonca šéfa strany pozvala ako hosťa do EP. Nezareagovala pokiaľ viem ani na návrh zaradenia pána Tisa na zoznam „veľkých Slovákov“, možno že ho tam navrhol nejaký ich kamarát z otvorenej spoločnosti. Ale pána Tisu po vojne zajali ako fašistu zložky armády USA – „významného spojenca“. Odklon od poslúchania tohto konkrétneho spojenca by som pritom v každom inom prípade ocenil pozitívne.

A na záver k otázke – čo môžeme chcieť? Ak sa naši štátnici budú voči EÚ chovať tak ako teraz, najmä tí čo robia v rámci štruktúr EÚ kariéru – chcú v tom pokračovať a stále vyššie – t.j. tancujú tak ako EÚ píska, nebudeme môcť nič. Musíme sa spojiť najmä v rámci V4 a Rakúskom (nie je v NATO) a Slovinskom, a vydiskutovať si význam slova demokracia na takejto úrovni. Vláda nášho ľudu na našom území, a presne vymedziť v čom nám môže EÚ kafrať do vecí, plus absolútnu transparentnosť piatej kolóny, zverejňovanie financovania na prvý pohľad viditeľným spôsobom. A spomenul by som aj operáciu Gladio, dať EÚ povinnosť overiť aký je súčasný stav v tejto veci. Vydala k nej rezolúciu, ktorú my ako štát nemáme ako splniť, keďže realizátormi operácie sú CIA a MI6 (t.j. operácia Anglosasov na obrátenie kontinentálnej Európy na svoj obraz). Napríklad vraždy novinárov by zapadli do toho rámca, hoci tá naša vyzerá momentálne ináč. A na koniec, žiadať zrušenie Sorosovho inštitútu Open Society European Policy Institute, ktorý platí (zrejme okrem iných) 226 poslancov EP (sú tam zo štyria naši). A mali by sme predložiť zoznam tém u ktorých sme so istí, že EÚ klame, alebo mlčí – napríklad 9/11 plus následné lúpežné vojny, t.j. cez 2 milióny mŕtvych, Skripaľovci, MH-17, Maidan, Líbya, Sýria …

A na záver si myslím, že Kartágo musí byť zničené – tým myslím, že treba obnoviť komunikáciu v normálnej reči a zakázať newspeak, ktorý predstavuje médium na neustále klamanie. Mali by ho rozlišovať telefóny a neprenášať ho – úloha pre IT. A ešte si zaradím tento blog politickým slovníkom EÚ: populizmus (bez ohľadu na to či je to pravda, to sa vôbec neposudzuje).

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Takmer 100 dronov a rakiet. Masívny ruský útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 10:02

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.