Založ si blog

Klíma a trasa peňazí – časť 1

Neviem koľko z naších médií zachytilo správu, že v rámci veľkého zasadnutia OSN v Madride k záchrane zemegule, maskot podujatia Gréta Thunberg upozornila, že celá „akcia“ sa odkláňa od zámeru. Ďalej sa v článku už píše o nej len takpovediac historicky. Postupný vývoj „agendy“ zmapoval F. William Engdahl, Global Research.

Moja sprievodná poznámka (varovanie): Text miestami obsahuje množstvo mien a iných odkazov a teda sa nečíta dobre. Ale stojí za to prečítať si ako dokážu dnešní kecalovia „korektne“ klamať a prekrúcať a manipulovať – presmerovávať. Je to škola reality sveta v rukách oligarchov. Článok som rozobral na dve časti, je to príliš dlhé.

Podtitul: Skrytá pravda za Debatou o Klíme na COP25, Madrid. Tento článok bol prvýkrát publikovaný v Septembri 2019.

Klíma. No, kto by si to pomyslel. Presne tie mega-korporácie a mega-bilionári za globalizáciou svetovej ekonomiky cez posledné dekády, ktorých honba za hodnotami akcií a úsporami nákladov, ktorí napáchali také škody na našom životnom prostredí, ako v industriálnom svete, tak aj v menej rozvinutých ekonomikách Afriky, Ázie, Latinskej Ameriky, sú vedúcimi podporovateľmi širokých koreňov „(grassroots)dekarbonizačného hnutia od Švédska po Nemecko, po USA a ďalej.

Je to bodnutie pocitu viny, alebo by to mohla hlbšia agenda financializácie priamo toho vzduchu ktorý dýchame a ďalšieho?

Čokoľvek môže človek veriť ohľadne nebezpečenstva CO2 a rizík globálneho oteplenia ktoré vytvorí globálnu katastrofu zvýšením priemernej teploty o 1,5 2 stupne Celzia približne v nasledujúcich 12 rokoch, stojí za povšimnutie kto presadzuje súčasnú záplavu propagandy a klimatickej aktivity.

Zelené Financie

Niekoľko rokov pred tým ako Al Gore a iní sa rozhodli použiť mladé Švédske dievča aby sa stala dieťaťom pútačom Klimatickej urgencie, alebo v USA volanie Alexandry Ocasio-Cortez po úplnej reorganizácii ekonomiky okolo nejakej Novej Zelenej Dohody (Green New Deal), giganti financií začali vytvárať schémy pre usmerňovanie stovák miliárd budúcich fondov do investícií v často bezcenných klimatickýchfirmách.

V roku 2013 po rokoch starostlivej prípravy Švédska realitná firma Vasakronan vydala prvý korporátny “Green Bond – Zelený Dlhopis”. Nasledovali ich ďalší, včítane, SNCF a veľká Francúzska banka Credit Agricole. V Novembri 2013 problémami zmietaná Tesla Energy Elona Muska vydala prvý cenný papier založený na solárnych aktívach (solar asset-backed security). Dnes podľa čohosi nazvanom Climate Bonds Initiative – Iniciatíva Klimatických Dlhopisov – je nevyrovnaných viac ako $500 miliárd USD v takých Zelených Dlhopisoch. Tvorcovia myšlienky dlhopisov vyhlasujú že ich cieľ je nakloniť si väčší podiel zo $45 triliónov aktív spravovaných pod globálnym manažmentom, ktoré vyjadrili formálny záväzok investovať v klimatických projektoch “climate friendly” projects.

Bonnie Prince Charles, budúci Britský Monarcha, spolu s Bank of England a City of London finančným distriktom podporili “green financial instruments – zelené finančné nástrojev čele s Green Bonds, aby presmerovali penzijné plány a tzv. vzájomné fondy na zelené projekty. Kľúčovým hráčom v spájaní svetových finančných inštitúcií so Zelenou Agendou je odchádzajúca hlava Bank of England Mark Carney. V Decembri 2015 Finančný Výbor pre Stabilitu Banky pre Medzinárodné Zúčtovania, ktorého predsedom bol vtedy Carney, vytvoril útvar Task Force on Climate-related Financial Disclosure (TCFD) – znie vymyslené aby to moc neznamenalo – , aby dával odporúčania “investorom, poskytovateľom pôžičiek, a poisťovniam ohľadne rizík vztiahnutých na klímu”. To bolo určite bizarné zamerania svetových centrálnych bankárov.

V roku 2016 TCFD spolu s City of London Corporation a Britskou vládou naštartovala Green Finance Initiative, s cieľom usmerňovať trilióny dolárov do “zelenýchinvestícií. Centrálni bankári z FSB nominovali 31 ľudí aby vytvorili TCFD. Za predsedníctva bilionára Michaela Bloomberga z Medzinárodných Transferov, zahrnuje kľúčových ľudí z JP Morgan Chase; z BlackRock–jeden z najväčších svetových správcov aktív so skoro $7 triliónmi; Barclays Bank; HSBC, London-Hong Kong banka opakovane pokutovaná za pranie drog a iných čiernych peňazí; Swiss Re, druhá najväčšia zaisťovňa sveta; Čínska ICBC banka; Tata Steel, ENI oil, Dow Chemical, banský gigant BHP Billington a David Blood z Al Goreovho Generation Investment LLC. Prakticky to znamená, že líšky píšu pravidlá pre nový Zelený Kurín.

Carney z Bank of England bol aj hlavný aktivista v pokuse urobiť z City of London finančné centrum globálneho Zeleného Financovania. Odchádzajúci Britský minister financií (Chancellor of the Exchequer) Philip Hammond v Júli 2019 vypustil Biely Dokument Stratégia Zeleného Financovania: Transformovanie Financií pre Zelenšiu Budúcnosť (Green Finance Strategy. Transforming Finance for a Greener Future.” V dokumente sa píšeJedna z najvplyvnejších iniciatív ktoré sa objavia je „Task Force” Výboru Finančnej Stability privátneho sektora ohľadne Zmeny Klímy sa týkajúcich finančných odhalení (TCFD), podporovanej Markom Carneym s predsedom Michaelom Bloombergom. Toto bolo odobrené inštitúciami reprezentujúcimi $118 triliónov aktív globálne.” Zdá sa, že tu existuje nejaký plán. Tým plánom je financializácia celej svetovej ekonomiky pomocou scenára strachu z konca sveta na dosiahnutie ľubovoľných cieľov ako trebárs “net-zero greenhouse gas emissions – čiste nulové skleníkové emisie plynov”.

Goldman Sachs Kľúčovým Hráčom

Všadeprítomná banka z Wall Street, Goldman Sachs, z ktorej vyšiel okrem iných z ECB odchádzajúci prezident Mario Draghi a Carney z Bank of England, práve odhalila prvý globálny index environmentálnych cenných papierov vrcholnej úrovne, vytvorených spolu s CDP v Londýne, predtým Projekt Odhalenia Uhlíka (Carbon Disclosure Project). Ten CDP, všimnime si, je financovaný investormi ako HSBC, JPMorgan Chase, Bank of America, Merrill Lynch, Goldman Sachs, American International Group, a State Street Corp.

Nový index, nazvaný CDP Environmentálny EW a CDP Eurozóna EW, mieri na prilákanie investičných fondov, štátnych penzijných fondov ako napríklad CalPERS (Dôchodkový systém verejných zamestnancov štátu Kalifornia a CalSTRS (Dôchodkový systém učiteľov štátu Kalifornia) so spolu $600+ bilión in aktív, aby investovali do nimi starostlivo vybraných cieľov. Vrcholne hodnotené firmy v indexe zahrnujú Alphabet, ktorá vlastní Google, Microsoft, ING Group, Diageo, Philips, Danone, a, hodí sa, Goldman Sachs.

Pokračovanie v časti 2

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Daniel Lipšic

Lipšic sa mal na generálnej prokuratúre dopustiť protiprávneho konania. Normalizácia pokračuje, reagoval prokurátor

30.04.2024 09:29

Prokurátor tvrdí, že rozhovor absolvoval počas obedňajšej prestávky.

Sopka / Ruang /

V Indonézii opäť vybuchla sopka Ruang, úrady uzavreli letisko v Manade

30.04.2024 09:29

Pri erupcii vychrlila sopka popol do výšky takmer dvoch kilometrov.

Kitzsteinhorn

Pri zrážke počas lyžovačky v rakúskom Kitzsteinhorne zahynul český občan

30.04.2024 08:47

Napriek okamžitej prvej pomoci privolaný lekár záchrannej služby konštatoval smrť českého občana.

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.