Založ si blog

Lživý komunistický systém → dlhodobá znôška lží → pravda a demokracia (? ? )

Spomienka na nežnú revolúciu sa niesla približne zmysle popísanej schémy – procesu premeny spoločnosti. Samozrejme tie prvé dve fázy nemohli rezultovať v žiadnom prípade do uvedeného koncového stavu, len v tej (médiami, väčšinou) predkladanej verzii sa vynecháva tá prostredná fáza, a klame sa aj o tej revolúcii ako takej, porovnaj napr. podrobný popis od gumurin, kde je uvedené ako to bolo naozaj.

Týmto blogom sa nesťažujem na tú zmenu ako takú, pretože v základe bola asi nevyhnutná a istými smermi pozitívna. Ale to skôr len ten počiatočný moment, východisko, šanca, ktorá bola ale zároveň šancou na čokoľvek. Rýchle sa zapojili aj represívne zložky, komunisti, zahraničie, a smerovanie sa zmenilo. Začalo sa hrať o veľkú politiku, rozloženie bohatstva a ovládnutie sveta. A prekvapenie – zdá sa že nie Rusmi.

Ale poďme si trochu porovnať niektoré stránky toho „komunizmu“ s dnešným systémom.

Komunisti hlásali tzv. beztriednu spoločnosť, kde sú si všetci rovní, systém imitoval republiku. Ale v realite sa triedilo podľa pozície/vzťahov/konexií v aparátoch ktoré vytvorili na ovládanie spoločnosti mimo oficiálnych línií riadenia – po línii politickej strany – a tú natlačili aj do ústavy. George Orwell to popísal ako „všetky zvieratá sú si rovné, ale niektoré sú si rovnejšie ako ostatné“. Komunisti tu presadzovali záujmy Ruska, t.j. zahraničné. Keď sa pokúsili v r. 1968 otočiť od strany viac k ľuďom, a prestali ovládať niektoré médiá, dovtedy všetky ovládané straníckym aparátom, plus ďalšie zmeny, boli sme Rusmi obsadení.

A môžeme prejsť plynule na dnešný stav. Ústava bola zmenená, máme teoreticky normálnu republiku. Po zrušení Varšavskej Zmluvy bola chvíľu Európa bezpečnou zónou, keďže existovala dohoda o nerozšírení NATO ďalej na Východ. Tú však (demokratický a mierumilovný) Západ porušil a obnovilo sa nebezpečenstvo vzniku vojny. Tým je podporovaná masová výroba zbraní, t.j. „právo zbrojárov na podnikanie“, a masívne stúpa zamorovanie a zaťažovanie zemegule. A to právo na podnikanie sa postupne natiahlo až na obsadzovanie krajín a lúpeže ich bohatstva. A disidentov má dnes Demokratický Západ, drží ich v base napriek neexistencii oficiálnych obvinení (neporušujú žiaden zákon) a hrozí im smrť. Pravda a láska priamo vzorová, však, páni herci a pani prezidentka? A teraz to najdôležitejšie – stav spoločnosti.

Pôvodne vznikol vlastne stav, kedy by naozaj mohla – možno postupne – teoreticky vládnuť pravda a demokracia. Ale vstúpili sme do systému, ktorý „sa zapojil“ do väčšieho systému, a do značnej miery sme opäť stratili nezávislosť. Zmenili sa prostriedky ktorými sa nám vnucuje opäť konanie v prospech nejakého zahraničia, tzv. spojencov, resp. hlavného spojenca, teraz USA. Používa sa nátlak ekonomický, kváziprávny, keď sa argumentuje rôznymi právnymi kľučkami, resp. len „všeobecnými právami“. A najviac je náš štát ovplyvňovaný najatými ľuďmi vo vnútri republiky platenými zahraničnými oligarchami a vládami (o tom, že v USA reálne nevládnu tí zvolení, ale štát v štáte, v ktorom majú hlavné slovo oligarchovia, som už písal). A tomu zodpovedajúci stav „pravdy a demokracie“ sa príliš nelíši od toho komunistického, len tí čo ho tu presadzujú to robia tentoraz za peniaze (ale poslúchať musia, páky existujú aj iné). A, tiež rovnako ako za komunizmu, táto časť spoločnosti má v rukách médiá, a to (do značnej miery) aj štátne, ktoré tým pádom porušujú príslušný zákon SR. A čo je najhoršie, pretože to stavia dnešný systém celkom na úroveň toho komunistického, štátny aparát, včítane polície, jej tajnej zložky a súdnictva, sa používa na politické účely a dosahovanie politických cieľov „spojencov“. Teda opäť nejaké zahraničie tlačí na náš politický vývoj absolútne protidemokratickými spôsobmi, len tentoraz výlučne v prospech pravice. A volá sa to pravda a láska a demokracia. Policajné vyšetrovania a súdne procesy sú ovplyvňované vynášaním informácií z nich, opäť výlučne v prospech pravice. Nezachytil som, že by nás EÚ niekedy bola konkrétne za toto kritizovala – ako je to možné, vzhľadom na už predchádzajúce kritiky za veci oveľa menšej závažnosti? A na odpočúvanie pána Kaliňáka, vtedy opozície, pomocou VOS, sa tiež nejako nespomína. Demokracia a rovnosť.

Ale prečo si ďalej klameme, t.j. pokračujeme v klamaní? Prečo opäť presviedčame sami seba a niečom čo nie je pravda? Komu a čomu to slúži – to bude asi základná otázka. Dnes teda jasne vidíme, že „Západ“ nás „oslobodil“, aby nás ovládol, a podľa všetkého nie až tak v náš prospech, ale v dlhšom horizonte stále v prospech tých pár rodín „svojich“ finančných oligarchov. Naša kultúra a tradície tých nezaujímajú (a už možno ani ich vlastné), len ak to vynáša, alebo ako príjemné, pre nich sa asi javia ako mierne smiešne, „pikošky“. Obávam sa, že z ich hľadiska to vynáša málo, a prekáža to hladkému porobeniu národov. Kultúra bude prevalcovaná americkou antikultúrou (ktorá už prakticky potlačila dobré časti americkej kultúry, a nebolo ich málo), pracuje sa na tom na širokom fronte časti médií. To celkové smerovanie v rámci novoinštalovanej „pravdy“ a „demokracie“ je veľmi zlé. A napriek tomu, že sa starám v prvom rade o Slovensko, mrzí ma to aj v rámci celej Európy, tu je predsa základ dnešnej kultúry, ktorú dnes valcuje primitivizmus „podnikania“, „rastu“, „demokracie“ (obrátenej na ruby na formálnu imitáciu a frázy, plus manipuláciu).

A na záver – včera mi STV2 zahrala do karty a dala film Morgana Freemana o voľbách do Kongresu (čím vlastne STV prejavila že hovorí aj pravdu, oceňujem, ešte by to chcelo aj v rámci aktualít). Je to presne tak ako to tam Freeman ukázal, všetko majú v rukách pracháči. A až vytvoria tú vrstvu u nás – pracujú na tom – tak ich neskôr kúpia, a tí naši nás predajú, budú musieť, však sú už teraz platení. V posledných US prezidentských boli pracháči za Clintonovou a vyhral Trump – stačí pozrieť na tie neustále aféry proti nemu, skoro všetky na hranici zákona, až skôr hodne za ňou. Okamžite zaútočila na neho Demokracia číslo 1, náš vzor, za spolupráce s demokraciou č. 2 Britskou (rozumej tajnými službami GCHQ). Včera amíci vymysleli, že tú aféru o Ruskom vplyve v tých voľbách si Trump zorganizoval sám, pričom je všeobecne známe, že autor pamfletu, starý Britský špión, bol spojený s volebným teamom Clintonovej!!! Debilita bez hraníc, mali by sme z tej cesty odbočiť. Ostáva otvorená otázka kam.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Maximilian Krah

Krah i napriek špionážnej kauze zostáva lídrom kandidátky AfD v eurovoľbách. Obvineného asistenta prepustil

24.04.2024 10:52

Krahovho asistenta zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu.