Založ si blog

Vstupuje Gréta, AOC and Co. – časť 2

Vstupuje Gréta, AOC and Co. – časť 2

V tomto bode udalosti nadobúdajú cynický obrat, kde sme konfrontovaní so značne populárnymi ťažko podsúvanými klimatickými aktivistkami ako Švédka Greta Thunberg, alebo 29-ročná Alexandria Ocasio-Cortez z New Yorku, a Nová Zelená Dohoda (Green New Deal). Akokoľvek sú títo aktivisti úprimní, stojí za nimi dobre naolejovaný stroj ktorý ich podporuje pre svoj zisk.

Greta Thunberg je súčasťou siete s dobrými konexiami pripútanej k organizácii Al Gora, ktorého cynicky a profesionálne propagujú a používajú takými agentúrami ako OSN, Európska Komisia, a finančné záujmy za súčasnou klimatickou agendou. Ako dokumentuje Kanadský výskumník a klimatický aktivista Cory Morningstar, vo výbornej sérii článkov, o čo tu vlastne kráča je dobre uštrikovaná sieť ktorá je naviazaná na klimatického investora z USA a obrovsky bohatého vydriducha (profiteer) Al Gora, predsedu Generation Investment group.

Al Gorov partner, ex-Goldman Sachs úradník David Blood, je členom BISom vytvorenej TCFD. Greta Thunberg spolu so svojou 17-ročnou US klimatickou priateľkou Jamie Margolin, boli obidva zaradené ako zvláštny mladý poradca a trustee (správca, člen dozornej rady a pod)Švédskej NGO My nemáme čas, založenej jej CEO Ingmar Rentzhog. Rentzhog je členom Al Goreovej Vodcovia Organizácie Klimatickej Reality, a súčasťou European Climate Policy Task Force. Bol vycvičený v Marci 2017 Al Gorom v Denveri, a znova v Júni 2018, v Berlíne. Al Goreov Climate Reality Project je partnerom We Don’t Have Time.

Kongresmanka Alexandria Ocasio-Cortez (AOC), ktorá urobila hluk počas svojich prvých dní v US Kongrese odhalením Novej Zelenej Dohodyaby úplne reorganizovala ekonomiku USA v nákladoch asi $100 triliónov, tiež nie je bez kvalifikovaného vedenia. AOC otvorene pripustilo, že sa uchádzala o post v Kongrese na tlak skupiny zvanej Demokrati Spravodlivosti. Bolo to Justice Democrats a bol to tiež Brand New Congress, obidve, ktoré ma požiadali aby som sa uchádzala v prvom rade. To sú tie čo ma oslovili asi pred pol rokom… Teraz, ako Kongresmanka, poradcovia z AOC zahrnujú spoluzakladateľa JD Zacka Exleyho. Exley bol členom Open Society a dostával peniaze okrem iného od Open Society Foundations a Ford Foundation, aby vytvoril predchodcu pre Justice Democrats na regrutovanie vyberaných kandidátov na pozície.

Skutočná Agenda je Ekonomika

Väzby medzi najväčšími finančnými skupinami sveta, centrálnymi bankami a globálnymi korporáciami pri súčasnom tlaku na radikálnu klimatickú stratégiu opustiť ekonomiku fosílnych palív v prospech neurčitej, nevysvetlenej Zelenej ekonomiky, zdá sa, je menej o skutočnej starosti urobiť našu planétu čistým a zdravým prostredím pre život. Skôr je to agenda, úzko zviazaná s agendou OSN pre „udržateľnú“ ekonomiku – UN Agenda 2030 for “sustainable” economy a na vytvorenie doslova trilióny dolárov nového bohatstva pre globálne banky a finančných gigantov ktorí predstavujú reálnu moc.

Vo Februári 2019, po prejave pre Európsku Komisiu v Bruseli od Gréty Thunberg, vtedajší Prezident EU Komisie Jean-Claude Juncker, po galantnom pobozkaní Grétinej ruky, sa zdal byť pohnutý k reálnej akcii. Povedal Grete a tlači, že EU by mala minúť stovky biliónov Eur bojujúc proti zmene klímy počas nasledujúcich 10 rokov. Juncker navrhol, že medzi rokmi 2021 a 2027 “každá štvrté euro utratené v rámci EÚ rozpočtu pôjde smerom k akciám na zníženie klimatickej zmeny”. Čo však ľstivý Juncker nepovedal bolo, že rozhodnutie nemalo nič do činenia s prosbami mladej Švédskej aktivistky. To bolo vykonané v spojení s World Bank celý rok predtým 26. Septembra 2018 na One Planet Summit, spolu s World Bank, Bloomberg Foundations, the World Economic Forum aa ďalšími. Juncker prefíkane použil pozornosť médií obrátenú k mladej Švédke aby spropagoval svoju klimatickú agendu.

17. Októbra 2018, pár dní po EU súhlase na One Planet Summit, Junckerova EU podpísala Memorandum of Understanding s Breakthrough Energy-Europe v ktorom členské korporácie Breakthrough Energy-Europe budú mať preferenčný prístup k akýmkoľvek finančným zdrojom.

Členovia Breakthrough Energy zahrnujú Virgin Air’s Richard Branson, Bill Gates, Alibaba’s Jack Ma, Facebook’s Mark Zuckerberg, HRH Prince Al-waleed bin Talal, Bridgewater Associates’ Ray Dalio; Julian Robertson z veľkého hedge fondu, Tiger Management; David Rubenstein, founder Carlyle Group; George Soros, Chairman Soros Fund Management LLC; Masayoshi Son, zakladateľ Softbank, Japonsko.

Nedajte sa popliesť. Keď najvplyvnejšie multinárodné korporácie, najväčší svetoví inštitucionálni investori včítane BlackRock a Goldman Sachs, OSN, World Bank, Bank of England a a ďalšie centrálne banky z BIS zástupu za financovaním tzv. Zelenej Agendy, volajte to Nová Zelená Dohoda alebo čo, je čas pozrieť sa pod povrch verejných kampaní klimatických aktivistov na skutočnú agendu. Obraz ktorý sa vynorí je pokus o finančnú reorganizáciu svetovej ekonomiky za použitia klímy, niečo s čím slnko a jeho energia majú rády rozsahu viac do činenia ako čo môže kedy ľudstvo, aby sa pokúsili nás obyčajných ľudí presvedčiť aby sme vykonali nepovedané obete na záchranu našej planéty.”

Ešte v roku 2010 hlava Working Group 3 OSN Medzivládny Panel pre Klimatickú Zmenu, Dr Otmar Edenhofer, povedal interviewerovi “…človek musí povedať jasne, že my redistribuujeme de facto bohatstvo sveta podľa klimatickej politiky. Človek sa musí oslobodiť od ilúzie, že medzinárodná klimatická politika je environmentálna politika. Toto nemá skoro nič viac do činenia s environmentálnou politikou, s problémami ako deforestácia alebo ozónová diera”. Odvtedy sa stratégia ekonomickej politiky stala oveľa vyvinutejšou.

No a uzavrieme to „vlastnými slovami“ niečím čo sa deje, a čo by sa malo a nedeje sa, tiež to niečo naznačuje. Niekoľkými aktivitami, ktoré sú prospešné, a postoj USA (oligarchov) k nim, v tej „Zelenej Zemeguli“ majú totiž významné pozície, ako vidieť vyššie. NordStream 2 je už v Eutrópe a USA ide za to Európu sankcionovať!!. Pritom zvýšenie podielu plynu na spaľovaní je významné plus (resp. mínus v znečistení). V rámci budovania infraštruktúr Eurázie sa stavia BRI – hodvábna cesta – je nutné výrazne obmedziť leteckú prepravu, prejsť na koľajnice. USA je proti, nechce spojenú Euráziu a zdá sa, že zníženie emisií ich vlastne nezaujíma, zaujíma ich „biznis“ a ich pozície v ňom. Neviem o tom, že by USA budovali železnice, alebo ich plánovali. Budú sa držať leteckej dopravy, ktorá je jedným z najnebezpečnejších znečisťovateľov, pretože znečisťuje vo výškach kde sa to príliš nečistí samo. Nerieši sa lodná doprava, ktorá je podobne zamorujúca. Takže, celá akcia „Zelená Planéta“ je obrovský biznis a vôbec nie je nasmerovaná na kľúčové oblasti. Zopakujem vyjadrenie Dr. Otmara Edenhofera vyššie: „my redistribuujeme de facto bohatstvo sveta podľa klimatickej politiky“. A tá klimatická politika sa vôbec neurčuje podľa „klimatických potrieb“, ale podľa cieľov oligarchov.

Včera oznámila Gréta Thunberg zhromaždeniu v Turíne, že svetoví vodcovia utekajú od svojich zodpovedností v riešení karbónových emisií a boju proti klimatickým zmenám (Associated Press). „Musíme sa zabezpečiť že to nemôžu urobiť, že si ich postavíme k stene a musia plniť svoju úlohu a chrániť našu budúcnosť“. „Postaviť k stene“ vraj v Švédčine má iný význam ako v mnohých iných jazykoch – zrejme prinútiť – za použitie sa aj ospravedlnila.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.