Založ si blog

Lavrov: Zbrane s dlhším dosahom spôsobia väčšiu stratu úzenia

Moon of Alabama, článok je z 20. Júla. Túto informáciu som doteraz nezachytil.

Dnes Minister Zahraničia Ruskej Federácie, Sergej Lavrov, oznámil rozsah územia na Ukrajine, ktoré Rusko zamýšľa obsadiť (capture).

To bude závisieť od maximálneho dosahu zbraní systémov, ktoré bude mať Ukrajina pod svojou kontrolou.

Od RIA Novosti (strojový preklad):

Lavrov: dodávky zbraní s dlhým dosahom pre Kiev rozšíria geografiu špeciálnej operácie

MOSKVA, 20. Júl – RIA Novosti. Ak Ukrajina obdrží zbrane dlhého dostrelu od Západných krajín, potom sa geografické úlohy špeciálnej operácie Ruských jednotiek zmenia, povedal Ruský Minister Zahraničia Sergej Lavrov v rámci interview s Margaritou Simonian, šéf-vydavateľkou mediálnej skupiny RT a Rossia Segodňa (Rusko Dnes).

Prezident povedal veľmi jasne, veď ste ho citovali – denacifikácia, demilitarizácia v takom zmysle, že nebude existovať žiadne ohrozenie našej bezpečnosti, vojenské hrozby z teritória Ukrajiny, táto úloha je stále platná,“ zdôraznil minister.

Zároveň, pripomenul, že v čase stretnutia vyjednávačov v Istanbule na konci Marca, situácia v tejto veci bola výrazne odlišná.

„Teraz je tá geografia odlišná. Už to zďaleka nie je len DPR a LPR (Doneck a Luhansk), je to tiež oblasť Cherson, oblasť Záporožie a niekoľko ďalších teritórií, a tento process pokračuje konzistentne a neustále,“ pridal šéf Ruskej diplomacie.

Vypichol, že Západ, v impotentnej zlosti a v túžbe vytvoriť situáciu čo najhoršiu – as bad as possible -, pumpuje stále viac zbraní s dlhým dosahom na Ukrajinu, napríklad HIMARS, geografické zámery tej špeciálnej operácie sa posunú dokonca ďalej od súčasnej línie.

Pretože my nemôžeme dovoliť, aby časť Ukrajiny ktorú bude ovládať Zelensky, alebo ktokoľvek ho nahradí, aby mal zbrane, ktoré budú predstavovať priame ohrozenie nášho teritória, a teritória tých republík, ktoré vyhlásili svoju nezávislosť, tie, ktoré chcú o svojej budúcnosti rozhodovať samy za seba,“ uzavrel.

Odkaz pre Washington: Ak dodáte na Ukrajinu HIMARS rakety s predĺženým dosahom (300km namiesto 80km), Rusko sa bude musieť posunúť ďalej do územia Ukrajiny, aby si zaistilo hranice, ako svoje vlastné, tak aj Donbaských Republík.

Môj komentár: Keďže s „pozadím vojny“ – t.j. USA – sa už poznáme dlhšie, ten odkaz je jasný. A zrejme pre každého obyvateľa tejto zemegule. USA by museli opustiť všetky okupované štáty, aby bolo možné začať ich vnímať nejako ináč, ale to by bola operácia, ktorá by trvala niekoľko rokov. A v tých krajinách by okrem pozitívnych následkov bolo aj plno negatívnych, napr. domáci „kolaboranti“ by ich asi museli masovo opustiť, ešte pamätáme čo sa dialo v Afganistane. Vôbec si neviem predstaviť aký masový by taký exodus – zo všetkých tých krajín – bol. 

 

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

DN - SIAF

Tohtoročný SIAF sa bude niesť v znamení osláv troch výročí i krstu stíhačky F-16

30.04.2024 10:31

Podujatie sa uskutoční na leteckej základni Kuchyňa-Malacky 31. augusta a 1. septembra.

nehoda, priechod, bratislava

Na priechode pre chodcov v Bratislave zrazilo auto 16-ročné dievča

30.04.2024 10:26

Alkohol v dychu vodiča nezistili.

Daniel Lipšic

Lipšic sa mal na generálnej prokuratúre dopustiť protiprávneho konania. Normalizácia pokračuje, reagoval prokurátor

30.04.2024 09:29

Prokurátor tvrdí, že rozhovor absolvoval počas obedňajšej prestávky.

Sopka / Ruang /

V Indonézii opäť vybuchla sopka Ruang, úrady uzavreli letisko v Manade

30.04.2024 09:29

Pri erupcii vychrlila sopka popol do výšky takmer dvoch kilometrov.