Založ si blog

Bojovníci v kreslách, spojte sa!

Preklad časti článku autora Pepe Escobar na Strategic Culture Foundation. Celý článok sa volá The NATOstan clown show – Show klaunov NATOstanu, pozostáva z niekoľkých častí, prekladám tu časť Armchair warriors, unite! Oceňujem aj názov NATOstan.

Cez celý NATOstan, tá značková stupidita Think Tanklandu, expertná skupina rules unabated – pravidlá zachované -, združujúca nespočetných prisluhovačov, ktorí zo seba vyvrhujú príspevky na diskusné témy aké chcete: “neochabujúca Ruská podvratná činnosť”, “grázel” Putin, “zastrašovanie” Ukrajiny, Rusi ako “predátori”, a to všetko teraz spájané s “mocichtivou vojnou Číny proti Západným hodnotám.”

Nejaký Britský škrabák, pokrúteným spôsobom, skutočne dokázal zosumarizovať celkovú impotenciu – a bezvýznamnosť – cez Európu ako obeť, “obkľúčený demokratický ostrov v akomsi anarchickom svete, ktorému, následkom stúpajúceho prílivu autoritárstva, beztrestnosti a medzinárodného porušovania pravidiel, hrozí zaplavenie (obrazné)”.

Odpoveď Ministrov Obrany NATOstanu je prísť s nejakým Strategickým kompasom – v podstate podraz anti-Rusko-Čína – kompletným aj so “silami rýchleho nasadenia”. Vedenými kým, páni, Generál Macron?

V realite, úbohý NATOstan nekontrolovane vzlyká, obviňujúc tých Ruských chuligánov – desivé monštrá, aby som citoval Davida Bowie – zo zinscenovania testu rakiet proti satelitom, a takto “opovrhujúc Európskymi bezpečnostnými starosťami”.

Niečo sa muselo stratiť pri preklade. Takže, stalo sa toto: Rusko nezvratne dokázalo, že je schopné zlikvidovať každý jeden zo satelitov NATO a oslepiť “všetky ich rakety, lietadlá a lode, ani nehovoriac o ich pozemných silách” v prípade, že sa pokúsia realizovať svoje vojnychtivé nápady.

Celkom jasne tí hluchí, nemí a slepí NATOstan-skí bojovní klauni v kreslách – čerstvo po návrate zo svojho Afgánskeho “predstavenia” – nikdy tú správu neprijmú. Ale aj tak, NATOstan nikdy nikto neobvinil, že by nejako nadŕžal realite.

Môj komentár: Trochu – stále viac a viac – sa strácam v „Západných hodnotách“ – termín často používaný. Existujú nejaké dlhodobe používané heslá, ale tí čo sa vydávajú za ich nositeľov sa momentálne zaoberajú znižovaním počtu ľudí – t.j. ich vyvražďovaním. Takže momentálne by bolo potrebné ich predefinovať, aby sme mali jasné čo sa od nás očakáva, aby sme sa mohli „tvorivo zapojiť“(?? to asi nepôjde). Z vyššie uvedeného je jasné, že naším vládcom sa pri intrigách a bitke o korytá niečo vymklo z rúk a celkom stratili pozíciu. Dokonca všetky pozície – ekonomickú, vojenskú, o kultúrnej nehovoriac, ale aj sociálne a spoločensky sa vlastne pokúšajú o čiastočnú likvidáciu. Do toho je naozaj problém sa zapojiť, napríklad pokúšal som sa vymyslieť adekvátne nové heslo, ale nič publikovateľné mi nenapadlo. Len som si uvedomil že možno prvýkrát v dejinách USA – od bitiek v ktorých si vybojovali nezávislosť, to bolo hodne dávno – sa termín „minister obrany“ môže stať pre ministra vojny USA o niečo priliehavejším.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Pamätný deň vstupu do EÚ je 1. mája, slovenský pas patrí k najsilnejším

30.04.2024 12:19

Už je to 13 rokov, čo si pripomíname okrem Sviatku práce aj Deň pristúpenia Slovenskej republiky k Európskej únii.

medveď

O novele týkajúcej sa regulácie medveďov budú poslanci rokovať zrýchlene

30.04.2024 12:08

Návrh mení aj zákon o civilnej ochrane.

SR rozpočet24 NRSR návrh schválenie BAX

Poslanci posunuli do 2. čítania zmeny v zákone o neziskových organizáciách

30.04.2024 12:04

Návrh kritizovali viaceré organizácie a združenia, označili ho za diskriminačný.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia obvinila vodiča autobusu, počas jazdy v Levoči nafúkal

30.04.2024 11:55

Ak sa jeho vina preukáže, podľa zákona mu hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.