Založ si blog

Ropa a plyn, a kto ničí planétu

Dal by som úvod: Na Zemi fungujú „kruhy“, ktoré kvákajú, že im veľmi záleží na ochrane životného prostredia. Ale keď sledujeme čo vystrájajú, tak robia presný opak. Ide len o prachy, a len tú časť ktorá je v určitých vačkoch, alebo tam zatiaľ nie je, ale niekto ju chce tam presmerovať. Článok je z UNZ Review (Ronald Keeva Unz, je to meno, teda čiste súkromný zdroj), ale zdá sa byť informovaný.

Po tom, ako “parties not-so-unknown – nie úplne neznáme partie” dali bombu na plynové potrubie NordStream, Anthony Blinken oslavoval tú „obrovskú príležitosť . Predpokladal, že celé fungovanie Nordstreamu bolo odstavené. To by bolo dalo výrobcom z USA šancu zarobiť miliardy dolárov ozbíjaním Európy dočista (robbing Europe blind) predávaním im svojho predraženého plynu (plus dovoz).

Ale možno Blinken oslavoval priskoro. Podľa zdroja Bloomberg News:

Po podozrení na sabotáž na plynovej sieti minulý týždeň sériou výbuchov, Gazprom oznámil v pondelok, že tri zo štyroch potrubí (lines) boli zasiahnuté, a jedno nebolo. Dodávateľ plynu znížil tlak na nezasiahnutom potrubí B Nord Streamu 2, aby ho preskúmal ohľadne možných únikov plynu, oznámil vo vyhlásení na svojom „účte“ na Telegrame.

U.S. Government Likely Perpetrated Biggest-Ever Catastrophic Global Warming Event Vláda USA sa pravdepodobne dopustila doteraz najväčšiej katastrofálnej udalosti Globálneho Otepľovania.

Unz Review komentátor vysvetľuje:

To vychvaľované (vaunted – nezaslúžene) US Navy to zbabralo. V temných hlbinách Baltického Mora inštalovali výbušninu aby vyhodili ***ŠTYRI*** trúbky plynových potrubí NS1 & NS2. (Nevedeli ste, že tam sú štyri potrubia, že nie? Ani ja.) Ale zdá sa, že to zbabrali, a umiestnili dva z balíkov výbušnín na jedno z NS2 potrubí — linku A — a nechali to druhé potrubie — linku B — bez výbušnej nálože, a teda ***BEZ POŠKODENIA***. Línia B je teda ***READY TO GO*** s kapacitou 27.5 miliárd kubických metrov za rok … čo, pre porovnanie, je 50% úplnej kapacity Nordstream 1, ktorý, ako si možno spomínate, bol v poslednom čase zredukovaný na 20% kapacity, predtým ako bol úplne zatvorený. (2.75 krát kapacita novo otvoreného potrubia z Nórska do Poľska).”

Takže, ak sa Nemecko naštve na arogantné Americké teroristické pokusy zbíjať a ničiť ich ekonomiku, predsa im stačí zrušiť svoje sankcie voči Rusku, a požiadať Putina, aby otočil kohútik, čo by mohlo spôsobiť že NATO sa rýchle rozsype. Ak sa to stane, tak by sa ten teroristický útok na Nordstream mohol stať jedným z najhorších vlastných gólov v strategických dejinách (aj keď podľa mňa objektívne veľkou pozitívnou zmenou pre Európu).

Dokonca aj keby sa tento najhorší možný scenár (z pohľadu USA) rýchle nerealizoval, tak by sa ten zbabraný útok výbušninou na Nordstream mohol katastroficky obrátiť proti páchateľom. Odrezanie Nemecka od životne dôležitého Ruského plynu, a jeho nahradenie neadekvátnymi množstvami predraženého plynu z USA, môže znieť ako dobrý nápad krátkodobe, keďže to podoprie dolár oproti Euru, a udrží EU zviazanú vo svojom statuse vazala USA, odrezanú od obrovských zdrojov Ruska. Ale v stredne dlhom období, ako postupne nezápadné národy – non-Western nations – stále nadobúdajú väčšie podiely na globálnom GDP zatiaľčo Západ upadá, sabotáž voči ekonomike tvojho najväčšieho spojenca vyzerá ako porážka seba samého, dokonca aj v tom nepravdepodobnom prípade, že sa Európania nikdy nerozhodnú brániť sa (to push back). Moja vsuvka: Podlízavá politika EÚ voči USA je z ekonomického hľadiska úplne absurdná.

To fiasko Nordstream teroru sa udialo v rámci väčšej série omračujúco hlúpych ťahov niekdajšieho hegemóna sveta. USA mohli prekvitať v prostredí po Studenej Vojne vytváraním vzájomne výhodných zmlúv (win-win deals) so všetkými väčšími národmi a civilizáciami. Namiesto toho, ako Putin poznamenal v prejave minulý týždeň, podarilo sa im znepriateliť si väčšinu sveta svojou psychopatickou aroganciou a krvavým (blood-splattering) vandalizmom. Zbojníčením voči Rusku a tlačením NATO na východ v 90-tych rokoch, naštartovaním vojny proti Islamu pod falošnou zámienkou v roku 2001, a novšie znepriatelením si Ruska, Číny, Iránu, a celého Islamického sveta súčasne, tí strategickí géniovia prevádzkujúci národnú bezpečnosť Amerického štátu, zdá sa že úmyselne, vytvorili „matku všetkých proti-Západných koalícií“.

Má Impérium nejaké ukryté tajné želanie smrti? Je to pocit podvedomej viny (zo zradenia Americkej Republiky a masového vraždenia miliónov v zahraničí), čo tlačí ten „brain trust národnej bezpečnosti“ do samodeštrukcie? Možno. Ale najprv skúsme dve iné vysvetlenia, jedno jasné, to druhé konšpiračné.

Najprv to jasné: Ten permanentný US národný bezpečnostný stav sa stal absolútne skorumpovaný absolútnou mocou. Keď skončila Studená Vojna, a USA vyšli ako unipolárny hegemón, tí manažéri impéria začali veriť, že “My sme teraz impérium, a keď konáme, vytvárame svoju vlastnú realitu.” To je prinajlepšom namyslenosť, a prinajhoršom psychóza. Začali si myslieť, že im prejde asi tak hocičo. Takáto „delusions of grandeur“ – ilúzia nedradenosti – spustila záchvat nenažranosti medzi tými, čo žerú z koryta vojensko-priemyselného komplexu. Korupcia a neschopnosť odtancovali spolu vo vzájomne posilňujúcej slučke spätnej väzby. Nikto sa nemusel trápiť ohľadne následkov zlých rozhodnutí v reálnom svete, pretože “my” sme žili v “našej vlastnej realite” zdanlivej všemocnosti.

Ale tá US politika bola tak zjavne samo-deštruktívna, že je ťažko nediviť sa, či to nebolo v skutočnosti zámerné. Mohla nejaká nepriateľská mocnosť ovládnuť ten Americký mozog, a tlačiť ten národ do samo-zničenia, spôsobom ako parazity toxoplazmózy preberajú kontrolu nad mozgom myši a spôsobia, že sa zaľúbi do mačiek? Moja vsuvka: perfektná analógia – „toxoplazmóza medzinárodných vzťahov“. Oni ju vlastne majú už roky, ale dlho bez následkov – problém je, že keď ju máš, nevidíš že ju máš.

Národ bol nastavený získať úplne najviac zo samo-deštrukčnej politiky v Číne. Ktokoľvek to bol, čo sa rozhodol exportovať Americkú výrobu do Číny, potom rozhádzať viac ako $7 trillion (asi naše bilión) bojovaním proti Moslimom bez nejakej zjavnej príčiny, potom sa dať do vojny proti Rusku na Ukrajine, to musel byť „Čínsky spiaci Agent“. Dokonca aj tá oneskorená anti-Čínska obchodná vojna spustená v roku 2019, nasledovaná zjavným COVID útokom na Wuhan, boli tak nerozumne neúčinné, že mohli celkom dobre byť naplánované verziou Dr. Fu Manchu od CCP (zrejme Komunistická Strana Číny).

Ale neexistujú žiadne dôkazy, že by CCP tajne prevádzkovala Zahraničnú Politiku USA. Ak existuje parazit typu toxoplazmózy riadiaci mozog Strýka Sama, boli by to Sionistickí neoconi. Títo ľudia sa opíjajú svojskou filozofiou zla Leo Straussa. Tá celá predstava diplomacie a vyjednávania typu výhra-výhra – win-win, daj-a-ber je im cudzia. Nikdy sa nestretli s činom bezočivo imperiálneho ťahu (chutzpah) ktorý im bol nepríjemný. Od 9/11, a vojen na naštartovanie ktorých bol nastavený, po rok 2014 – de facto vyhlásenie vojny Rusku prostredníctvom štátneho prevratu v Kijeve, po neskorú jeseň 2019 – COVID útok na Wuhan a Qom, po nedávny zmätočný pokus o „permanentné vypnutie Nordstreamu“ tí neokoni stále robia nezmyselné ťahy, navonok na posilnenie impéria USA, ale skryte – v skutočnosti – ho podmínovávajú.

Intrigujú tí Zio-koni (Are the Zio-cons scheming) na zničení USA a potom dominovaní Nového Svetového Poriadku ktorý vyrastie z jeho popola? Alebo sú len natoľko nepríčetní (unhinged) a fanatickí v tej svojej pro-US-imperiálnej nepríčetnosti, že stále robia nerozumné kontraproduktívne ťahy?

A ešte záverečná poznámka: Útok USA na plynové potrubie vôbec nebol proti Rusom, ale bol to vážny pokus významne (a to teda veľmi významne) poškodiť celej Európe. Pravdepodobne USA vnímajú EÚ ako konkurenta. A my stále považujeme USA za nášho spojenca?? Tak tento bod tzv. Zahraničnej Politiky EÚ/Slovenska považujem za absurdný, a ak sa nič nezmení, takúto politiku EÚ/Slovenska v rámci ďalších volieb nemôžem podporiť. Politické strany budú musieť zaujať stanovisko.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.