Založ si blog

Rusko prepísalo umenie hybridnej vojny

Pepe Escobar, Strategic Culture Foundation.

Hybridná vojna sa bojuje prevažne na ekonomickom/finančnom bojovom poli – a ten ciferník bolesti pre kolektivny Západ sa pohne iba vyššie.

Tá obrnená „historka“ na úrovni fikcie, nasadzovaná cez celý NATOstan je, že Ukrajina “víťazí”.

Tak prečo potom podomový obchodník so zbraňami vylepšený na šéfa Pentagonu Lloyd “Raytheon” Austin doslova prosil od konca Februára aby mu zdvihol telefón Ruský minister obrany, len aby mu to prianie konečne splnil?

Teraz to bolo potvrdené jedným z mojich najlepších špiónskych zdrojov. Telefonát bol priamym dôsledkom paniky. Vláda USA (v ďalšom USG – US Government) za každých okolností chce zaraziť to detailné Ruské vyšetrovanie – a zhromažďovanie dôkazov – o laboratóriách biologických zbraní USA na Ukrajine, ako som už naznačil v predošlom článku.

Ten telefonický rozhovor sa udial presne po oficiálnom Ruskom vyhlásení pre Bezpečnostnú Radu OSN 13. mája: Použijeme články 5 a 6 Konvencie o Zákaze Biozbraní na vyšetrenie biologických “experimentov” Pentagonu na Ukrajine.

To bolo zopakované aj Zástupcom Generálneho Tajomníka OSN povereného odzbrojovaním, menom Thomas Markram, aj keď všetci vyslanci členských krajín NATO ako sa predpokladalo popierali zhromaždené dôkazy ako “Ruské dezinformácie”.

Šoigu ten telefonát očakával už hodne dávno (eons away). Reuters, len citujúc toho povestného “úradníka Pentagonu”, točil (spun), že ten údajne hodinu trvajúci hovor nikam neviedol. Nezmysel. Austin, podľa Američanov, požadoval “zastavenie paľby – ceasefire” – čo muselo na tvári pána Šoigu vyvolať úškľabok Sibírskej mačky.

Šoigu presne vie odkiaľ fúka vietor na zemi – pre Ukrajinské Vojenské Sily a UkroNacistov rovnako. Tu nejde len o debakel Azovstal – a Kijevský úplny army breakdown rozpad armády.

Po páde pevnosti Popasnaja – kritická, najlepšie opevnená Ukrajinská pevnosť na Donbase – kde Rusi a sily Donecka/Luhanska prerazili obranu v štyroch rôznych smeroch na sever, severozápad, západ a juh. Čo zostalo z Ukrajinského frontu sa drobí – rýchle, s rozpadom masívneho kotla na bludište mini-kotlov: vojenská katastrofa, ktorú USG určite nemôže prekrútiť.

Teraz, paralelne, môžeme zároveň očakávať plné odhalenie – on overdrive – naplno – tie čachre Pentagonu s biozbraňami. Jediná “ponuka ktorej sa nedá odolať – offer you can’t refuse” ktorú ešte USG má, by bolo predložiť/odovzdať niečo reálne Rusom, aby sa vyhli plnému vyšetrovaniu. Ale to sa nestane. Moskva si je plne vedomá, že zverejnenie vo veci ilegálnej činnosti ohľadne zakázaných biologických zbraní je existenčným ohrozením pre US Deep State. A zvlášť, keď dokumenty získané Rusmi ukazujú, že Big Pharma – cez Pfizer, Moderna, Merck a Gilead – bola zamočená v niekoľkých “experimentoch”. Plné odhalenie celého bludiska, od začiatku, je jedným z cieľov ohlásených Putinom.

Viac “vojensko-technických opatrení”?

Tri dni po prezentácii v OSN, výbor Ruského Ministerstvy Zahraničia zorganizoval špeciálne zasadnutie, aby prebral “tie radikálne zmenené geopolitické reality, ktoré sa vyvinuli ako následok hybridnej vojny proti našej krajine rozpútanej Západom – pod zámienkou situácie na Ukrajine – bezprecedentnej v rozsahu a zúrivosti, včítane znovuvzkriesenia rasistického svetonázoru v Európe, vo forme jaskynnej Rusofóbie, zjavný smer ku ‘zákazu – abolition’ Ruska a všetkého Ruského.”

Takže nemôže byť žiadnym prekvapením, že “to agresívne revizionisticke nasmerovanie Západu vyžaduje radikálnul revíziu vzťahov Ruska s nepriateľskými štátmi.”

Mali by sme očakávať nejaké “nové vydanie Koncepcie Zahraničnej Politiky Ruskej Federácie” čoskoro.

Tento nový Koncept Zahraničnej Politiky rozpracuje to, čo Minister Zahraničia Lavrov znova zdôraznil na mítingu na počesť 30teho Zhromaždenia Výboru pre Zahraničnú a Obrannú Politiku: USA deklarovali komplexnú Hybridnú Vojnu proti Rusku. Jediné čo chýba, momentálne, je formálne vyhlásenie vojny.

Mimo dezinformačnej hmly zahaľujúcej žiadosť Fínska a Švédska – nazvime ich Hlúpy a Hlúpejší Severania – Dumb and Dumber Nordics – o vstup do NATO, na čom skutočne záleží je ďalší príklad deklarácie vojny: prospekt rakiet s nukleárnymi hlavicami umiestnenými naozaj blízko k Ruským hraniciam. Moskva už varovala Fínov a Švédov, slušne, že s týmto sa vysporiada prostredníctvom “vojensko-technických opatrení”. To je presne to, čo sme povedali Washingtonu – a NATO poskokom – že sa stane pred štartom Operácie Z.

A samozrejme, toto pokračuje do hĺbky, týka sa takisto Rumunska a Poľska. Bukurešť už má štartovacie rampy pre Aegis Ashore schopné poslať Tomahawky s jadrovými hlavicami na Rusko, zatiaľčo Varšava dostáva tie isté systémy. Tak sa prispôsobíme pretekom, a ak nepríde k deeskalácii, všetci prípadne nakoniec obdržia hypersonickú vizitku od pána Kinžala.

Člen NATO Turecko, medzitým, hrá šikovnú hru, vydávajúc svoj vlastný zoznam požiadaviek, skôr ako by posúdil ťahy Nordických hráčov (gamble – hazard). Ankara žiada koniec sankcií za svoj nákup S-400viek a navyše ešte znova zahrnutie do programu F-35. Bude fascinujúce pozorovať, s čím príde Hlas Jeho Pána (His Master’s Voice) aby zviedol Sultána. Tí Nordickí sú zaangažovaní v samo-opravnom “jasnom jednoznačnom postoji” proti PKK a PYD, čo jasne nestačí pre Sultána, tak si užíval kalenie vody dokonca viac, ako zvýrazňoval že nákup Ruskej energie je “strategická” záležitosť pre Turecko.

Koniec 1. časti prekladu.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.