Založ si blog

Ako Európu potlačili k Ekonomickej Samovražde, 2. diel

Tento článok (aj nadpis) je inšpirovaný článkom na túto tému na Moon of Alabama z 18. mája, ktorý som čiastočne spracoval v minulom blogu. Tento je skôr z pohľadu Rusov. Verziu tohto článku, ktorý je v širšom pohľade, viac zameraný aj na to čo viedlo Rusov k útoku, ale zmieňuje sa aj o obsadení Československa Rusmi v roku 1968, mi publikovali včera na Gumshoe News.

Odpoveď Európy na proxy vojnu USA proti Rusku bola založená na médiami tlačenom hysterickom moralizovaní, alebo možno moralizujúcej hystérii. Nebolo to, a nie je, ani racionálne, ani realistické.

Európske ‚vedenie/vodcovstvo‘ (sa?) rozhodlo, že nič menšie ako ekonomická samovražda Európy nie je dostatočným prejavom ktorý ukáže Rusku, že Brusel je vážne podráždený (seriously miffed). Nahlúple (dimwit) národné vlády, včítane Nemeckej, poslúchli ten program. Ak by v nasadenom kurze zotrvali, výsledkom bude úplna de-industrializácia západnej Európy.

Slovami jedného vážneho pozorovateľa:

Dnes vidíme, ako pre čiste politické dôvody, pod tlakom ich vlastných ambícií, a pod tlakom od ich pána z USA, Európske krajiny si nasadzujú viac sankcií na trhoch s ropou a plynom, ktoré budú viesť k ďalšej inflácii. Namiesto toho aby si priznali svoje chyby, hľadajú toho čo je na vine inde.

Človek má dojem, že Západní
politici a ekonómovia jednoducho zabúdajú základné ekonomické zákony, alebo sa jednoducho rozhodli ich ignorovať.

Odmietnutie Ruskej energie znamená, že Európa sa stane systemicky a na dlhý čas najdrahšou oblasťou pre zdroje energie. Áno, ceny pôjdu hore, a zdroje sa budú pohybovať tak aby išli proti tým zvýšeniam cien, ale tým sa nezmení situácia nejako výraznejšie. Niektorí analytici hoviria, že to vážne a nenávratne podkope kompetitívnosť významnej časti Európskeho priemyslu, ktorý už stráca pozície voči firmám z iných častí sveta. Teraz tie procesy určite nadobudnú zrýchlenie. Je jasné, že príležitosti pre ekonomické aktivity, spolu s ich zlepšeniami, opustia Európu smerom k iným regiónom, rovnako ako Ruské zdroje energií.

Toto ekonomické auto-da-fe… suicide – verejná samovražda – je, samozrejme, medzinárodnou záležitosťou Európskych krajín.

Teraz, chybné aktivity naších partnerov
– lebo tým naozaj sú – rezultovali do de facto rastu ziskov sektora Ruskej ropy a plynu, ako dôvažok k poškodeniu Európskej ekonomiky.

Keďže rozumieme aké kroky vykoná Západ v blízkej budúcnosti, musíme dospieť k záverom vopred, a byť proaktívni, aby sme zmenili bezmyšlienkovité chaotické kroky niektorých z naších partnerov v našu výhodu a v prospech našej krajiny. Prirodzene, nemali by sme dúfať v ich nekonečné chybovanie. Mali by sme len prakticky pokračovať nadväzujúc na súčasné reality, ako som povedal.

Vladimir Putin, Meeting on oil industry development, 17. Máj 2020, Kremlin, Moscow

Prípadné ďalšie diely na túto tému zrejme závisia od ďalších udalostí, a, na nešťastie, aj aktivít rôznych naších domácich dimwitov, viď záver:

Takže ešte k peknému slovu použitému v úvodnej časti „dimwit“. Používa sa dosť často. Dim znamená niečo ako nejasný, utlmený, wit je niečo ako bystrosť, chápavosť, vtip . Kombinácia Dimwit by mala byť jasná, náš ekvivalent by mohol byť napr. natvrdlý, hore som použil nahlúply.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

karlova ves, električka, bratislava, Segnerovsa

V Karlovej Vsi zrazila električka chodkyňu, skončila v nemocnici

23.04.2024 11:18

Polícia chodcom zdôrazňuje, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov.

kalamita, lykožrút, Čierny Balog

Mimoriadnu situáciu pre lykožrúta rozšírili aj na okresy Revúca a Detva

23.04.2024 10:56

Na lykožrútovú kalamitu v okolí Čierneho Balogu upozornili lesníci začiatkom marca.

medveď, svit

Po cyklistickom chodníku vo Svite sa pohyboval medveď

23.04.2024 10:43

Mesto Svit v Popradskom okrese vyzýva obyvateľov i návštevníkov na opatrnosť.

sunak

Rada Európy aj OSN kritizujú plány Británie na deportácie migrantov do Rwandy

23.04.2024 10:35

Migrantov by mali deportovať bez ohľadu na ich pôvod, ak prídu do Británie nelegálne.