Založ si blog

US non-stop klamstvá a pokusy o intrigy

Zdroj: Moon of Alabama, 14.3., vybraná časť. Nadpis toho je „Ukraine – Officials Announce False Flag Attack – Sanctions Hit Back“ – Ukrajina – politici ohlásili falšovaný útok – Sankcie udreli na pôvodcu.

Keďže sme videli, ako ľahké je oklamať „západné“ médiá zinscenovaním falošného útoku na nemocnicu, človek ľahko pochopí, ako predstieraný (fake) ‚chemický útok zo strany Ruska‘ by viedol k čomusi ako masovému úteku, ktorý by potlačil NATO do Ukrajinskej vojny.

Medzitým Patrick Lancaster reportuje z Donecka:

Patrick Lancaster @PLnewstoday – 10:47 UTC · Mar 14, 2022

#BREAKING Tucty Zabité Ukrajinským útokom Clusterovou Bombou Na Centrum Donecka. Plná repotáž čoskoro
video

USA sa pokúšajú tlačiť Čínu aby sa pridala do protiruskej kampane. Včera ‚anonymní politici‘ tvrdili, bez dôkazov, že Rusko požiadalo Čínu o vojenskú a ekonomickú pomoc.

Moon of Alabama @MoonofA – 20:21 UTC · Mar 13, 2022

„U.S. politici povedali ..“ je zhodné s „Zaručené že je lož ..“

Citovaný Tweet:

Michael Birnbaum @michaelbirnbaum · 17h
NOVÉ, a VEĽKÉ -> Rusko požiadalo Čínu o vojenskú výbavu (equipment) a pomoc počas týždňov odkedy začalo jeho inváziu na Ukrajinu, povedali U.S. politici. @nakashimae scoop. https://washingtonpost.com/world/2022/03/..

„Scoop“ teraz znamená zdvihnúť sluchátko, keď vás zavolá nejaký politik aby ste vypustili lož.

Rusko exportuje zbrane do Číny, a nie dováža od nej zbrane. Čína teraz potvrdila že žiadne také Ruské požiadavky neboli:

Beijing označil (blasted, na hranici nadávania) najnovšie obvinenia Washingtonu za dezinformácie, že Rusko žiadalo vojenskú podporu od Číny aby vykonalo svoje špeciálne operácie na Ukrajine, hovorca Čínskeho ministra zahraničia Zhao Lijian povedal počas brífingu v pondelok.

„Tie obvinenia v tejto veci rozširované USA sú falošnými informáciami,“ špecifikoval diplomat.

prvá historka k tomuto zahrnuje aj túto lož:

V posledných dňoch, Čínski diplomati, organizácie štátnych médií a vládne agentúry použili viacero platforiem a oficiálnych účtov spoločenských médií, aby zvýraznili konšpiračnú teóriu, ktorá hovorí, že Pentagon dlhšie (has been) financoval laboratóriá biologických a chemických zbraní na Ukrajine.Toto ale nie je konšpiračná teória, ale, ako Tulsi Gabbard upozorňuje, tvrdý fakt, ktorý dokonca aj vláda USA teraz pripúšťa (Tulsi Gabbard je US kongresmanka, pôvodne v armáde, ak sa nemýlim bola aj v Iraku, už viackrát odmietla US klamstvá.).

Britská tlač si to všimla:

Vladimir Putin by mohol vypustiť biologické zbrane z obsadených Ukrajinských labákov, experti sa obávajú

U.S. klamú samé seba pri tých pokusoch odradiť Čínu od spolupracovania s Ruskom:

Jake Sullivan, národný bezpečnostný poradca Bieleho Domu, má termín v pondelok v Ríme na stretnutie s Yang Jiechi, členom elitného Politbyra Čínskej Komunistickej Strany a riaditeľom Centrálnej Komisie pre Zahraničné Záležitosti.

Pán Sullivan zamýšľa varovať pána Yanga ohľadne akýchkoľvek budúcich Čínskych snáh podporiť Rusko v jeho vojne, alebo podrážať Ukraijnu, USA, a ich partnerov.

Komunikujeme priamo, privátne s Pekingom, že absolútne prídu konzekvencie za pokusy o rozsiahle obchádzanie sankcií, alebo podpora pre Rusko aby ich vyplnilo (to backfill them),” povedal Mr. Sullivan v nedeľu na CNN.

Nedovolíme aby to pokračovalo a nedovolíme aby tu bolo záchranné lano (lifeline, ako pre topiaceho sa, úžasne si fandia) pre Rusko proti týmto ekonomickým sankciám od žiadnej krajiny, hocikde na svete” povedal. Moja vsuvka – na takéto vyhlásenia by si pán Sullivan mal kúpiť hračkársku svätožiaru.

Čína bude samozrejme naďalej udržiavať dobré vzťahy s Ruskom. Nie je vecou USA ‚dovoliť alebo zakázať‘ Číne obchodovať s Ruskom. Bidenova administrácia nemôže ohľadne toho nič urobiť. Mala by zastaviť tú svoju kampaň a zamyslieť sa nad tým, ako sa dokáže vykopať z tej veľkej jamy do ktorej skočila.

Posudzujúc ten obchodný šok, ktorý ‚západné‘ spoločnosti budú teraz zažívať následkom ich kampane rozsiahlych sankcií proti Rusku, Yves Smith uzatvára:

Hoci komplexnosť tejto situácie znemožňuje urobiť akékoľvek predpovede, uvážme: ten najhorší scenár je oveľa horší ako „stagflation“ – slovo vytvorené zo stagnation a inflation. Len sústreďte svoju myseľ okolo následkov iba dvoch z následkov popísaných vyššie: nejaká dávka hladomoru a výpadku zásobovania, dokonca potenciálne problémy s údržbou nejakej kritickej infraštruktúry kvôli nedostatku čipov. Strata časti z tej produkčnej kapacity by sa mohla stať permanentnou následkom zlyhania obchodu.

A ešte by sme vám pripomenuli … doteraz sme preberali len čo Západ vykonal sám sebe. Čo sa stane ak Rusko prejde na „plný Smoot-Hawley“ (zákon na ochranu farmárov cez tarify) a pristúpi k odvete, alebo sa zúčastní na pasívno agresívnej verzii, teda bez formálnych vyhlásení, iba zásoby pôjdu k spriateleným a Západ dostane len akoby zarážku, nie 100%, ale dosť aby to tak pocítili.

Demokratická strana sa nachádza v procese kontrolovaného úteku do terénu. Je ale blbé, že my sa s nimi na tom výlete zúčastňujeme.

Včera a dnes sa zdalo, že na bojovom poli boli len menšie pohyby Rusov. Dá sa predpokladať, že Rusko len preskupuje svoje sily na ďalšie kroky. Aké budú, môžeme len hádať. Nastanú hneď po tom, ako súčasné vyjednávania medzi Kijevom a Moskvou zlyhajú. USA dohliadajú na to, aby sa tak stalo.

Môj dodatok – Ukrajina môže doplatiť na to, že jej niektorí politici veria, že USA môžu Ukrajine pomôcť. Resp. že im vôbec na Ukrajine záleží ako takej, a nie len ako nástroji pre simulovaný konflikt s Ruskom. Ale len taký show-konflikt, pretože na skutočný konflikt s Ruskom USA nemajú. A kvalitatívne váhy sa prevažujú stále ďalej, pričom je tu navyše ešte Čína, ktorá už tiež má hypersonickú technológiu. A na dôvažok, o tých US bio-bojových labákoch na Ukrajine tiež už vie celý svet.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.