Založ si blog

Prečo asi USA tak blbnú

Tie horúčkovité intrigy smerom k obkľúčeniu Ruska svedčia. Zdá sa, že „vodcovia“ USA sú si vedomí, ža „sa im kráti čas“. A to nie len ako osobám, ale aj ako „vodcom“, a aj pozícii „veľmoci“. Ako v tranze vymýšľajú, ako by nejako zdržali ten vzostup Ruska a Číny. Posledný pokus bol napríklad Kazachstan. Ale nestačilo im to absolútne zlyhanie, hoci nám, stojacim mimo, to na potvrdenie o stave vecí stačilo.

Idú ale na vec z opačnej strany. Vzostup Ruska a Číny už môžu ťažko ovplyvniť, teraz na nich nedosiahnu, akosi „sa im skrátili ruky“. Čo by mohli skúsiť, je zastavenie vlastného úpadku. Ale to „mohli by“ má množstvo prekážok a bŕzd, a čím neskôr posunú sily sem, tým to bude menej možné.

Napríklad, akoby neboli skoro ani zaregistrovali, že Rusi boli na návšteve na Kube a vo Venezuele. Proti týmto krajinám si USA dlhodobe dovoľujú rôzne šikany, zväčša protiprávne (na toto si zvykli, budú sa musieť odúčať – a to bude u nich problém). A pri svojich pokusoch umiestniť nejaké vojská NATO na Ukrajine nemyslia na možnosť, že by Rusi umiestnili zbraňové systémy opäť na Kube, a prípadne vo Venezuele. A ešte aj to, že to pritom vlastne vôbec nepotrebujú, vzhľadom na generačnú prevahu v zbraniach. A mali by si pritom uvedomiť, že im Rusi zostrelili špionážne (resp. vojenské) satelity nad Ruskom a Čínou, a môžu pokračovať s ďalšími, ak by to bolo potrebné. To však znamená nielen oslepenie a ohluchnutie ich prípadných vojsk, ale aj to, že majú aj zníženú schopnosť obrany svojej krajiny proti prípadným raketám vypusteným Rusmi a Číňanmi, ktoré sú navyše inej generácie ako ich obrana. Pritom môžu zabrániť USA vypustiť na obežnú dráhu ďalšie. A ani nové Ruské ponorky NATO „nevidí“, volajú ich čierna diera.

Celá tá horúčkovito-šibnutá aktivita NATO – ako indiánsky vojnový tanec – vyzerá ako keby sa boli vedúci predstavitelia USA (a NATO, najmä pán šéf, ktorý vyzerá až posadnuto, v zmysle poruchy), dostali do akejsi samohypnózy, tranzu, a vôbec nevedia vyhodnotiť ten rozdiel medzi nimi a Ruskom s Čínou. Zvykli si na velikášstvo a zrejme sa to ťažko vypína. Možno majú dokonca nariadené „predstierať sebavedomie“. A pritom aj Čína má už dlhšie hypersonické hlavice, špeciálne proti lietadlovým lodiam, útočia kolmo zhora z nosnej rakety. Dá sa predpokladať, že sa dajú použiť aj proti iným cieľom, už ich majú niekoľko rokov.

A USA si tou agendou s vírusom COVID a vakcínami ešte ten problém prehĺbili. Používajú totiž menu, ktorá nie je ničím krytá, a vytlačili tých papierov už nadmerne veľa, vzhľadom na zvýšené potreby okolo pandémie, takže sa im môže zosypať tá čiste papierová mena, a ekonomika.

To by bolo čosi ako také Maxi Zbúranie WTC. A rovnako by bolo samoobslužné. Na otázku v nadpise vlastne neviem odpovedať civilizovane. Existuje nejaké príslovie o zdochýnajúcom koňovi. A – snáď len nechcú Rusov nakoniec dotlačiť do vyskúšania hypersonických rakiet dlhého doletu naostro? Bol by to asi jediný spôsob ako by sa na ich územie dostali tie nové materiály, a vektorovaný raketový pohon. Ale určite nie v stave použiteľnom na odkopírovanie.

Tento blog má základ v článku publikovanom na webe Slovanské Noviny.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

vojna na Ukrajine, mierový summit vo Švajčiarsku, Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj získal 85 podpisov pod deklaráciu z mierového summitu. Viaceré veľké krajiny sa nepripojili

16.06.2024 14:43

Účastníci prvého summitu o mieri na Ukrajine vyzvali na návrat detí deportovaných Ruskom a na zapojenie "všetkých strán" do mierového procesu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini: Chcem byť silnou hlavou štátu, využijem svoje politické skúsenosti

16.06.2024 14:07

Nový prezident Peter Pellegrini považuje za svoju výhodu skutočnosť, že ako prvý politik v novodobej histórii zastával všetky tri najvyššie politické funkcie.

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.