Založ si blog

Manéž s názvom ‚Demokracia‘

Zdroj: Moon of Alabama, 25.11.

Vzhľadom na to, že k „domácej“ téme našej každodennej v podstate všetko vybavil Ferro, tak idem zabŕdať inde. A našiel som tému, ktorá – opäť – hodne pripomína časy tzv. komunizmu. A to akoby krátko pred jeho rozpadom. Len krajiny zdanlivo nesedia, ale to sa ukáže.

Správa hovorí, že Bidenova administrácia pozvala 110 ‚účastníkov´ na jej ‚Summit for Democracy‘, ktorý sa prakticky odohrá 9. a 10. Decembra.

Použitie termínu ‚účastníci – participants‘ bolo nevyhnutné, keďže nie všetci ‚účastníci‘ sú medzinárodne uznanými štátmi. Biden sa chcel trochu „vyvŕšiť na“ Číne (piss off China). Takže pozval Taiwan, ktorý nie je uznaný ako štát ani OSN, a vlastne ani USA.

Bidenova administrácia nepozvala Maďarsko, demokratického člena NATO a EU, kde, podľa prieskumov, by mala na budúci rok opozícia vyhrať voľby. Poľsko, kde sa vládne viac neliberálne ako v Maďarsku, je pozvané. Podobne Ukrajina, hoci tam dokonca vláda Zelenského zavrela vodcu opozície do domáceho väzenia, a zavrela aj opozičné TV stanice a noviny (v našom demokratickom spravodajstve nie bohvieako obslúžené).

Turecko, tiež člen NATO, nebolo na zozname. Turecký prezident Erdogan je možno autokratický, ale to je aj premiér Indie Modi , ktorý je pozvaný.

Singapore, demokracia a nejakým spôsobom spojenec USA, nie je na zozname. Toto pravdepodobne preto, že jeho predseda vlády odmietol zúčastniť sa na Bidenom navrhnutej ‚koalícii demokracií‘ ako akejsi entite v štýle studenej vojny namierenej proti Číne.

US ‚nepriatelia – enemies‘ ako Rusko, Venezuela a Irán samozrejme nie sú pozvaní, napriek tomu, že majú pravidelné slobodné voľby.

Takže tá udalosť je vlastne presne tým, čo sa dalo očakávať. Netýka sa to nijako demokracie, ale je to propagandistická show, ktorá by mala demonštrovať silné vodcovstvo USA – strong ‚U.S. Leadership‘ – pričom žiadne neexistuje.

Tá propaganda dokonca nie je cielená ani na zahraničnú verejnosť. Má len ubezpečiť USA, že má stále tú reputáciu a pozíciu (the credentials) ktoré sa tvári že má.

Ten systém je už taký slabý, že cíti akúsi nutnosť ubezpečovať sa že je všetko v poriadku.

Môj komentár: Človek má z toho taký blbý pocit, akoby že zase sme na blbej strane. Ale – čo ak je to ešte horšie – existuje ešte nejaká nie blbá strana?

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.