Založ si blog

Prečo je Impérium Chaosu paralyzované

Pepe Escobar, The AltWorld , preklad, dnes nie o Corone:    Pripútajte sa.

To čo teraz idete čítať, je časťou internej správy od jedného z mojich najlepších business/intel zdrojov vo Washingtone (Beltway) za poslednú dekádu a pol. Medzi čtateľmi ktorým bola doručená sa nachádzajú Jamie Dimon do JP Morgan’s, Evelyn de Rothschild a manželka Lynn, Larry Fink od Blackrock, Michael Bloomberg – ktorý by ma nikdy nezamestnal ako fejtonistu pre Bloomberg … – Stephen Schwartzman od Amazonu Jeff Bezos a ďalší vyberaní Masters of the Universe – Vládcovia Vesmíru. Dostal som kópiu so všetkými ich adresami – ktoré zo zrejmých dôvodov nemôžem zverejniť.

Toto je Obrovská bomba – MAJOR bombshell – v tom zmysle, že finanční Masters of the Universe sú si teraz plne vedomí tohoto senzitívneho „intelu“ – informácie od rozviedky – ktorý nebol zdieľaný s nevojenskými hráčmi (non-military players). Otázkou je, čo s tým hodlajú urobiť.

Časť ktorá je z tej správy začína TU:

Zatiaľčo Rím horí, čo tu používam ako rozšírenú metaforu ohľadne stoviek Amerických miest ktoré minulé leto horeli, a pričom USA stojí pred vnútorným rozkladom, Pentagon pripúšťa, že USA by si neporadili s vojnou na dvoch frontoch (cannot face a two front war).

A tie USA by si neporadili s jednofrontovou vojnou v iba Európe, a boli by porazení za päť až desať minút. Nie je všeobecne známe, že kľúčový spôsob ktorý si USA zvolili pre konvenčnú obranu Európy bola ich nadradená vzdušná sila (superior airpower), ktorá v počte zbraní prevyšuje Rusko (which outguns the Russians). Avšak, čo tiež nie je široko známe je, že USA budú porazené v Európe Rusmi v priebehu päť až desať minút Ruskými hypersonickými raketami, ktoré zničia všetky NATO a Európske komerčné letiská, včítane tých v Anglicku, zatiaľčo oni veselo pošlú svoje vojnové lode smerom ku Kerčskému poloostrovu.

To, či všetky naše F-35 trilión dolárové lietadlá budú tiež vyhodené do vzduchu za päť minút záleží na tom, ako rýchle dokážu USA s nimi odletieť mimo ohrozenia (out of harm’s way) na nejaké zahraničné miesto. Zostávajúca kľúčová otázka je, či USA dokážu evakuovať z Európy dostatočne rýchle cez východ Dunkirk a ujsť do Anglicka, alebo či všetky sily USA sa pridajú k svojim NATO súdruhom (comrades) v Ruskom tábore pre vojnových zajatcov.

Odpoveď je, že nemôžu uniknúť, keďže evakuovanie by trvalo viac ako dva týždne. Toto mi potvrdili najvyššie vojenské autority USA.

To nedávne nasadenie sankcií USA proti Rusom malo vyslať správu, že tým zabijákom národa – the nation killer – ktorého oni volajú SWIFT-CHIPS je zahrnutý v pracovnej brašne USA ako US odpoveď na inváziu na Ukrajinu. (Netreba samozrejme vôbec hovoriť, že Nord Stream Two by skončil a potrubie ktoré v súčasnosti funguje z Ruska do Európy by sa zavrelo.) Takto USA sedia spokojne uvoľnení v tejto hre pokeru v samoľúbom sebavedomí, že Rusi by sa neodvážili na inváziu na Ukrajinu, čo by spôsobilo že USA by potiahli kohútik vylúčením Ruska z platobného systému SWIFT-CHIPS do skazy Iránskeho typu.

Ale, USA ešte nevideli aké karty držia v roke Rusi, čo by bolo nasadenie ich super finančnej zbrane uzatvorenia Hormuzského Prielivu – Strait of Hormuz – spolu so svojím spojencom Iránom, ktorý je ochotný spolupracovať, podľa naších najlepších špionážnych zdrojov.

Tento scenár sme preberali s odborníkmi na ropné deriváty z Goldman Sachs, ktorí predpovedajú, že cena ropy by stúpla na $500.00 až $1,000.00 za barrel po takom uzatvorení, a spustilo by to zrútenie sa (implosion) trhu ropných derivátov v hodnote medzi 600 trillion a 2.5 quadrillion, čo by zničilo celý svetový finančný systém.

Táto kataklyzma, ktorá by následne udrela na USA, by viedla, tak ako v Nemecku v roku 1933, ku 50% nezamestnanosti, alebo viac, čo by vyvolalo úplne zvrhnutie vlády USA, ktorá aj tak sotva visí na vlákne po tých protestoch z minulého leta, keď armáda USA odmietla zasiahnuť, pretože sa bála, že jej zložky, tak ako v Rusku v roku 1918, by sa rozložili na základe rasových rozdielov.

Porážka USA v Európe by znamenala smrtiacu ranu (umieráčik) US Impértia ako keď Rím bol vyplienený Vizigótmi a po celom svete by sa oslavovalo (there would be cheering all over the world).

[Teraz prichádza tá zabijácka časť (killer part), po ktorej som – v podstate – onemel]

Ten mýtus o treniciach medzi Ruskom a Čínou by sa mal rozptýliť nasledujúcim článkom v Asia Times, podľa ktorého na Putinovom stole „sedí“ veľká ponuka od veľkej firmy – major offer by a major company – financovať presmerovanie všetkej ropy a všetkého plynu ktorý ide do Európy, do Číny cez potrubie.

To by predstavovalo najväčšiu komerčnú transakciu v dejinách sveta. Čína by sa potom mohla spoľahnúť na to, že od Ruska dostane prírodné zdroje ktoré v súčasnosti prichádzajú po mori, a Rusko môže všetky importy z Európy si nahradiť svojimi, a kde to nie je možné, z Číny. Tento hodne hlboký článok si treba prečítať naozaj pozorne. Stovky biliónov dolárov na tento projekt sú dnes dostupné – podľa najvyšších špionážnych zdrojov.

A tu je dôležitý citát z toho článku:

Prísne strážené tajomstvo v Moskve je, že okamžite po nasadení Nemeckých sankcií v súvislosti s Ukrajinou, veľký globálny energetický operátor oslovil Rusko s ponukou presmerovať do Číny až 7 milión barelov ropy denne, plus prírodný plyn. Čokoľvek bude nasledovať, omračujúca ponuka stále leží na stole pána menom Gennadij Šmal (Shmal Gannadiy), vrchný poradca Prezidenta Putina pre ropu a plyn.”

Definitívna Eurázijská aliancia je bližšie ako si myslíte.

Môj záverečný komentár: a účastníkov tlačia do nej USA – čiste svojím ignorantstvom na úrovni debility – a my môžeme doplatiť na jednosmernú orientáciu (resp. absolútnu pro-USA dezorientáciu) našich súčasných vládcov, asi najhlúpejších v dejinách.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.