Založ si blog

Predvoj USA – Kalifornia – kolabuje. Znamená to niečo pre nás?

Preklad článku autora Martin Sieff, Strategic Culture Foundation. Najprv prečo to prekladám: Uvedený popis súčasného riadenia štátu Kalifornia a určité prvky a trendy – zvlášť presadzujúca sa neschopnosť a amaterizmus – mi pripomenuli nás, ako súčasný štát. Preklad (skrátený):

Kalifornia dnes naplňuje víziu Fjodora Dostojevského akejsi nočnej mory v jeho prorockom majstrovskom diele “Diablom posadnutí”, a to v pohľade „čo taký neobmedzený liberalizmus musí nevyhnutne vytvoriť – ak nie je tvrdo zastavený a vrátený späť“.

Kam ide Kalifornia dnes, tam zvyšok USA a veľkej časti Západného sveta ide zajtra. Ale to, čo dnes vidíme v najľudnatejšom štáte Ameriky je úplny interný kolaps celej liberálno progresívnej civilizácie, a spoločnosti, ktorá sa úplne zúfalým spôsobom pokúšala ho naplniť. Moja vsuvka: Autor uvádza oficiálny názov toho systému – „liberálno-progresívny“, ktorý by som reálne nazval skôr “kváziliberálno-spiatočníckym“, viď pokračovanie.

Počas hodne viac ako 100 rokov, Kalifornia, ten samozvaný “Golden State – Zlatý Štát” razila novú cestu (trail-blazed) budúcnosti Ameriky, zvlášť prostredníctvom dvoch slávne Amerických priemyslov letectva a filmov. Telekomunikácie, počítače a Umelá Inteligencia sú teraz tiež vedené zo Silicon Valley, a tento štát dominoval aj národnej politike USA.

Kalifornia rýchle vyrástla na najbohatší a najľudnateľší štát USA. Vyprodukovala dvoch prezidentov ktorí boli vo funkcii dve obdobia (Richard Nixon a Ronald Reagan), jedného z najdôležitejších predsedov Najvyššieho Súdu (Earl Warren) a pravdepodobného ďalšieho prezidenta – súčasnú Viceprezidentku menom Kamala Harris, ak 78-ročný Joe Biden nebude v stave dotiahnuť svoje obdobie.

Od roku 1928 po 2004, 14 z 19 víťazných prezidentských volebných lístkov zahrnovali niekoho buď z Kalifornie, alebo z Texasu, a Bidenova voľba Harrisovej vrátila Kaliforniu späť do srdca národnej volebnej politiky minulý rok.

Politicky, Kalifornia ostáva skalopevne liberálna. Nezvolila jediného Republikána do žiadneho celonárodného alebo štátneho úradu, od znovuzvolenia vtedy úradujúceho Guvernéra Arnolda Schwarzeneggera v roku 2006. V roku 2016, vtedajší Guvernér Jerry Brown, ako je známe škandálne vydal štátne akreditácie a vodičské preukazy nespočetným stovkám tisícov ilegálnych imigrantov, s tým že si bol istý že títo všetci budú voliť Demokratov a tak to aj bolo. Registrovaní Demokrati majú teraz 46 percent ku 24 percentám prevahu nad registrovanými Republikánmi v rámci štátu.

Kalifornia má tiež v železnom zovretí národné Demokratické vedenie v Kongrese cez jeho hovorkyňu Nancy Pelosi a jej kľúčových spojencov ako kongresman Adam Schiff, ktorého trápne fušerstvo v tých dvoch impeachmentoch Prezidenta Donalda Trumpa neohrozilo jeho stabilnú pozíciu ako jedného z Pelosiovej najmladíckejších obľúbených synkov (má len 60) vôbec.

A predsa teraz, Kalifornia je v smrteľnom (terminal) kolapse a kríze. Guvernér Gavin Newsom, komediálne povýšený národnými mainstreamovými médiami (MSM) ako nejaký heroický Biely Rytier v Lesklom Brnení v počiatočných dňoch COVID-19 pandémie minulú jar bol odhalený dokonca vo svojom vlastnom štáte ako katastrofálny babrák a pokrytec, ktorý nikdy nemal ani tušenie čo robil – alebo častejšie – nerobil. Ako to píšem, otrávení a unavení občania Kalifornie sú blízko k poskytnutiu tých 1.5 milióna podpisov potrebných pre vtiahnutie Newsoma do „odvolávacích volieb“ ktoré by určite boli chaotické.

Kalifornia bola spustošená aj najhoršími lesnými požiarmi v jej dejinách. Otrocké médiá – ktorým hovoria čo si majú myslieť tie tupé Los Angeles Times (kedysi výborné noviny) a ešte infantilnejšie San Francisco Chronicle – robili všetko vo svojich silách, aby sa vyhli priznaniu skutočných príčin, ale tie boli vyčerpávajúco zdokumentované.

Bezmyšlienkovitá romantická Zelená environmentálna politika zošrotovala storočia staré múdre zvyklosti vytvárania priesekov (firebreaks) v lesoch medzi skupinami (clumps) stromov, ktoré by obmedzovali vypuknutia požiarov v horúcom počasí. Ďaleko od “ochraňovania stromov” a zveri (wildlife), ako tí bezmyšlienkovite kvákajúci Zelení požadovali, zrušenie tých priesekových priestorov namiesto toho umožnilo ohňom rozhorieť sa v bezprecedentnom rozsahu a rekordnou rýchlosťou.

Zároveň, násobné milióny ľudí sa potili dokonca v luxusných predmestiach počas prevaľujúcich sa vĺn horúčav bez úľavy pomocou klimatizácie, pretože štátna elektrická sieť – ďalšia obeť ignorantských predsudkov Zelených, klamlivo sa tváriacich ako “veda” – opakovane skolabovala, neschopná generovať nevyhnutnú spoľahlivú požadovanú energiu na potrebnej úrovni v časoch kľúčovej potreby.

Ďalej sa autor zaoberá rozkladom veľkých miest – Los Angeles a San Francisco, aj pod tlakom prudkého vzostupu mafie v Los Angeles. A „dokonca aj tie nemysliace liberálne predmestské typy, ktoré stále posledných 40 rokov volili tých vodcov“, teraz opúšťajú Kaliforniu.

A záver: Ak Kalifornia bude naďalej štátom určujúcim trend pre ostatné štáty USA, tak je tá budúcnosť jasná: Je to spoločnosť s vysokým zdaňovaním, s obrovskou, zbedačenou, nezamestnanou, a nezamestnateľnou triedou, kde bude stredná trieda zlikvidovaná, organizované gangy a všeobecný chaotický pouličný zločin, včítane lúpežných prepadnutí, znásilnení, a vrážd bude metastázovať vo všetkých veľkých mestských oblastiach, a gangy početnejšie a ťažšie vyzbrojené ako polícia, operujú otvorene a beztrestne.

Ale ak „Budúcnosť Ameriky“ – t.j. Kalifornia – nemá žiadnu budúcnosť – na akú sa má tešiť zvyšok Ameriky? To je rétorická otázka autora. A ani na moju otázku v nadpise odpovedať neviem. Len mám blbý pocit že pre určitú skupinu nášho obyvateľstva, nebudem menovať, predstavuje vzor.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.