Založ si blog

Vyvíja sa v Európe revolučné hnutie?

Paul Craig Roberts, The Altworld

Najprv poznámka k prekladu: hnutie je preklad slova movement, ktoré má v angličtine viac významov, okrem iných aj zmena, posun, činnosť.

US médiá poskytujú veľmi málo správ o Európe. To čo je predložené, je výlučne “prerozprávané – narrated”. Následkom toho, Američania nie sú si vedomí toho, čo vyzerá ako spontánna, bez vodcov, ľudová vzbura proti povinným lockdownom a rúškam. Vznikajú masové demonštrácie v Nemecku, a rozšírili sa do Viedne a do Kodane. Ľudia majú viac rozumu ako úrady (public authorities) a odmietajú Covidové nariadenia.

V Holandsku Súd v Haagu (the Hague Court) rozhodol, že zákaz vychádzania pre Covid nemá žiaden právny základ, a “predstavuje ďalkosiahle porušenie práva na slobodu pohybu a súkromie, a obmedzuje, okrem iného, právo na slobodu zhromažďovania a demonštrácie (is a far-reaching violation of the right to freedom of movement and privacy and limits, among other things, the right to freedom of assembly and demonstration).”
https://www.rt.com/news/515699-hague-court-dutch-covid-curfew/

Klaus Madersbacher, vlastník webu antikrieg.com (protivojne), si myslí, že Nemci dávajú do súvisu – tú na strachu založenú kampaň ktorá nasadzuje nové vládne mechanizmy ovládania nad životmi a aktivitami ľudí – s hegemonickou agendou USA. On verí, že to je vlastne revolučné masové hnutie, ktoré by sa malo stať organizovaným pod nejakým vedením, aby sme dosiahli nezávislosť krajín a ich národov.

Človek – našinec – je vlastne zvedavý, či sú bezstarostní, nenútení (insouciant) Američania schopní „revolučného temperamentu“, alebo či jedinými protestmi ktorých budú Američania svedkami budú Establishmentom – t.j. vládou – financované pouličné nepokoje Antifa a BLM, ktoré lúpia a pália súkromné podniky (BLM – Black Lives Matter).

Tu je Madersbacherova analýza toho, čoho je svedkom:

Nové Revolučné masové hnutie – Klaus Madersbacher

QUERDENKEN (quer – naprieč, denken – myslieť) je revolučné masové hnutie zamerané proti Nemeckému režimu ovládanému USA, v podstate (in essence) podobné revolúcii Iránskeho ľudu v roku 1978 proti USA-prevádzkovanému diktátorskému Šachovi Iránu. Malo by byť zdôraznené, že tá Iránska revolúcia bola mierumilovnou revolúciou, v ktorej priebehu Iránske bezpečnostné sily odmietli bojovať proti svojím vlastným ľuďom. Zdá sa, že také isté typy revolučných hnutí sa vynárajú v krajinách pod dominanciou Spojených Štátov Amerických.

Namiesto aby slúžili svojim vlastným ľuďom, Európske režimy slúžia Washingtonu, ktorý, zdá sa, je hnaný potrebou nadobudnúť nadvládu nad svetom z materiálnych dôvodov, a tiež ako spôsob ako sa dostať z ekonomickej krízy v ktorej sa nachádza.

To divadlo – s koronavírom a okolo koronavíru – je zorganizované (staged – sloveso od „stage – javisko“) s explicitným úmyslom odvedenia pozornosti a vyvolania strachu a akéhosi prostredia všeobecného ohrozenia (general insecurity), ktoré vedú k opatreniam ovládania, ktoré umožňujú hegemonickú moc, snáď rezultujúcu až do “globálneho resetu” – ktorý slúži záujmom niekoľkých na účet mnohých. Sú to presne tieto opatrenia, proti ktorým sa dvíhajú Nemci a susediace krajiny v bezpecedentnej a nepredvídanej pripravenosti brániť sa ako ľudia a aj ako spoločnosť. Vnímal som protesty niekoľkých predošlých mesiacov ako jasné vyjadrenie že Nemeckí ľudia už nie sú ochotní sa podriadiť bábkovým vládam ktoré zlyhávajú v reprezentovaní záujmov ľudí.

Nemci a Európania sú používaní ako podpora pre tlak Washingtonu/NATO proti Rusku a Ázii, čo je jasne proti záujmom Európy. Ak sa podarí spontánna kooperácia medzi Európskymi národmi, ašpirácie Washingtonu sú porazené, a namiesto bábkových štátov Washingtonu sa sformujú reprezentatívne vlády.

Keďže vládnúce Európske vlády nie sú ani ochotné, ani schopné reprezentovať záujmy svojích národov (peoples), stratili dôveru svojho ľudu, a prepadlo im (forfeited) právo ostať pri moci. Kroky predpísané ústavou by mali nasledovať, pokiaľ je to možné, aby boli odstránené z úradov.

Prvé kroky/opatrenia

Ako prvý krok, mal by byť zvolený revolučný výbor, pozostávajúci z dvoch až troch členov za každý Federálny štát.

Revolučný výbor neakceptuje žiadne usmerňovanie od EU, Washingtonu, alebo akýchkoľvek dohôd, ktoré limitujú výkon národnej suerenity.

Existujúce vládne a finančné inštitúcie budú naďalej fungovať, ale revolučný výbor obnoví všetky občianske slobody, ako sloboda pohybu, sloboda príjmu, sloboda prejavu, sloboda zhromažďovania a sloboda cestovania. Inštitucionálna štruktúra vlády bude potom starostlivo rekonštruovaná, aby bola konzistentná s ľudskými právami a národným životom (wellbeing – pohoda, blahobyt).

Opatrenia na riadenie Covidu budú zrušené.

Kampaň strachu bude zastavená, a otvorená verejná diskusia nezávislých zdravotných a vedeckých expertov sa použije na určenie rozumných opatrení na ochranu populácie pred Covidom.

Výpadky v zamestnaniach, výpovede & konfiškácie (napr. pri nesplácaní) spôsobené nariadeniami okolo Covidu budú zvrátené (reversed).

Pokuty a postihy uložené na základe nariadení okolo Covidu budú preplatené, a rozhodnutia súdov proti občanom na základe tých nariadení budú zvrátené.

Iránska Revolúcia proti Šachovi ukazuje, že revolučné masové hnutia môžu byť pokojné (mierumilovné). Aby sa štát mohol zrekonštruovať tak aby slúžil ľuďom, je potrebná ústavná požiadavka, ktorá by nedovolila prijatie žiadneho zákona, u ktorého sa nedá v otvorenej diskusii dokázať, že slúži ľuďom pred organizovanými záujmami. Na ochranu záujmov ľudí bude organizované školenie ktoré podporí taký étos – mravnosť – ktorý uznáva, že „nie“ pre materiálne záujmy a službu ambíciám, je základom služby vo vláde.

Tieto idealistické ciele sa nikdy nedajú plne dosiahnuť, ale ich vedomá kultivácia môže zachovať slobodu Európskych národov.

Môj dodatok: Na záver by som len pripomenul ako potvrdenie toho článku reakciu Ruského Ministra Zahraničia na debilný „protest“ vyslanca EÚ Borella ohľadne Navaľného.

Chatham House uvádza: Najnovšie poníženie bolo udelené zahraničnej politike EÚ cez jej vysokého vyslanca menom Joseph Borell, keď pricestoval do Ruska „aby sa opýtal, či má Moskva záujem na bližších vzťahoch EÚ keď sa nachádza v najrepresívnejšom potlačovaní nepokojov v storočí“, len aby sa dozvedel – čo neprekvapilo nikoho okrem neho – že nie.

Iné zdroje uvádzajú, že pán Lavrov dokonca Borellovi oznámil, že Rusko nepotrebuje ani dokončiť NordStream 2, a môže aj zastaviť dodávky plynu do EU kedykoľvek, jeho ekonomiku to výrazne nepoškodí. To je naozaj silný postoj, priamo „odhodenie diplomacie“. Uvážme ako kontrasty – na jednej strane situáciu vo vyššie popísanej časti sveta pod USA, ktorá pomaly začne spúšťať na vodu záchranné člny, a na druhej ekonomický rast ktorý trvá v Ázii, a ešte pripočítajme štart novej zóny voľného obchodu RCEP, ktorá sa ešte len rozbieha – celkom iný svet. Zase sme sa raz ocitli na tej blbej strane.

Na tú otázku v nadpise odpovedať neviem, správy o prípadných udalostiach popísaného typu by sa v naších médiách cenzurovali, skúsim zistiť.

Poznámka: Článok bol pôvodne publikovaný ne webe Slovanské Noviny

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.