Založ si blog

Putinov palác podľa Navaľného

Dodatočný úvod: Keď som mal včera toto už napísané, videl som v Televíznych Novinách, ako RTVS „zožrala aj s navijákom“ to čo tu opisujem ako hoax vyfabrikovaný Navaľného „zázemím“, viď ďalej. V Jirotkovej poviedke „Saturnin“ jej hrdina nakoniec plánuje otvoriť „Kanceláriu pre uvádzanie románových príbehov na pravú mieru“. Takže my blogéri prevádzkujeme také kancelárie pre príbehy vytvorené západnými tajnými službami.

Podtitulok: Navaľného podvod predáva prázdnu betónovú kostru ako ‚Putinov Luxusný Palác‘, Moon of Alabama.

V roku 2010 istý „menší“ Ruský businessman, Sergej Kolesnikov, ktorý naštval ľudí silnejších ako on, sa presťahoval z Ruska do Estónska. Aby sa urobil zaujímavým, a mohol byť kandidátom pre finančnú podporu, vymyslel si historku. David Ignatius, rezidentný autor pre CIA vo Washington Post, sa toho chytil:

Vidíte tu rozľahlý palác, v Talianskom štýle, na Čiernom Mori, v satelitných záberoch. Sú tu fitness kúpele, spa, skrýša ako „čajovňa“, koncertný amfiteáter, a plocha pre tri helikoptéry. Je ešte stále vo výstavbe, ale už teraz sú náklady naň viac ako miliarda USD ($1 billion).

A najohromujúcejšie – podľa jedného Ruského teraz už whistleblowera (človek upozorňujúci na korupciu) menom Sergej Kolesnikov, bolo to prevažne platené z peňazí darovaných Ruskými biznismanmi pre použitie Predsedu Vlády Vladimíra Putina. Tie peniaze prišli „hlavne cez kombinácie korupcie, úplatkov a krádeží,“ obviňuje Kolesnikov, businessman, ktorý do Novembra 2009 vraj pracoval pre jednu z firiem, ktorá údajne investovala peniaze pre Putina.

V roku 2012 BBC Newsnight sa toho znovu chytila a urobila z toho 9-minútový anti-Putinovský segment.

Putin’s palace? A mystery Black Sea mansion fit for a tsar – Putinov palác? Záhadné sídlo na Čiernom Mori ako pre cára: Úryvky –

Na husto zalesnenej strane kopca s výhľadom ponad Ruské pobrežie Čierneho mora, postupne nadobúda tvar veľmi nezvyčajná budova (an extraordinary building). Údajne je to palác vybudovaný pre osobné používanie pre Vladimira Putina, s obrovským a nelegálnyxm využitím štátnych peňazí.

Pôvodne navrhnutý, hovorí sa, ako skromný rekreačný dom s bazénom, teraz sa chvastá nádherným stĺporadím – fasádou, pripomínajúcou vidiecke paláce Ruských Cárov budované v 18. storočí.

Masívne brány z tepaného železa do dvora majú na sebe zlatého imperiálneho orla. Vonku sú formálne záhrady, privátne divadlo, pristávacia plocha pre tri helikoptéry, a zariadenie pre bezpečnostnú stráž.

Na konci roku 2020 historka ‚Putinovho paláca‘ bola recyklovaná pre podporu pravicového Ruského nacionalistu a „antikorupčného“ agitátora Alexeja Navaľného. Navaľnyj bol v tom čase v Čiernom Lese (Schwartzwald) v Nemecku, kde sa zotavoval z údajného otrávenia. Bolo potrebné štúdio pre výrobu videa o ‚paláci‘.

Nemecká dvojica producentov, ktorí si nedávno otvorili TV-štúdio, dostali požiadavku. Ako Nemecký denník Badische Zeitung oznámil:

Začiatkom Decembra prišla požiadavka cez email od nejakej U.S. Produkčnej firmy v Los Angeles. Bolo tam niečo o dokumentácii. Hľadali adekvátne miesta, ľudí a vybavenie v Južnom Nemecku. Nemeckí producenti nepoznali tú firmu, napriek tomu, že mali dobré kontakty v LA, ale požiadavka urobila veľmi profesionálny dojem.

Štúdio bolo objednané aby vytvorilo ‚palácový‘ materiál pre Navaľného kampaň.

Štúdio bolo v skutočnosti objednané len na menej ako týždeň, ale filmovým producentom sa tak páčilo to miesto s jeho atmosférou a filmovými možnosťami, že filmovanie sa predĺžilo na úhrn viac ako dvojtýždňový, pre časť viac ako 20-členného medzinárodného teamu z Berlína, kde vlastne posledné zábery boli plánované až predtým ako let z Moskvy prišiel do Kirchzarten.

17. Januára Navaľnyj odletel späť do Ruska, kde bol okamžite uväznený pre porušenie podmienok podmienečného trestu – v prípade, v ktorom bol odsúdený za presmerovávanie peňazí firmy na vlastný účet (v orig. Do svojho vačku). 19. Januára Navaľného anti-corupčná kampaň FBK (ФБК Nadácia na boj proti Korupcii) vypustila dvojhodinovú debatu v ktorej Navaľnyj opakuje desať rokov staré vyhlásenie že na Čiernom Mori je palác, ktorý v skutočnosti vlastní Putin. Ale žiaden z množstva dokumentov ktoré predkladá nedokazuje, že je Putin akokoľvek v projekte angažovaný.

Pritom taký palác pri Čiernom Mori naozaj existuje, viď ďalej. Teraz to ale hodne skrátim.

Plno Západných mérií sa toho chytilo a napríklad Time píše:

Čo sa týka interiéru paláca, FBK vytvorila videá založené na popisoch a fotografiách od pracujúcich ktorí pracujú na rezidencii. Nasledujú kecy o cenách nábytku (napr. za cenu jedného gauča si sotva kúpiš byt na predmestí Londýna a podobne). Potom napríklad:

Na prvom poschodí prídeme k Putinovej osobnej telocvični, herni, kasínu, domácemu divadlu, a hookah (vodná fajka) baru, …..a ešte plno podobných kecov….

Aké nepríjemné. Pre tých autorov.

Podnikavý Ruský žurnalista Maksim Iksanov sa naozaj vybral do ‚paláca‘ a rozprával sa s ľuďmi čo tam pracujú. Jeho video ukazuje že ‚palác‘ je ešte stále prázdna betónová škatuľa s asi tuctom robotníkov, ktorí vŕtajú do betónových stien a nasadzujú základné inštalácie.

CIA, alebo ktorá služba, čo pomohla Navaľnému vytvoriť tú blbosť, by mala venovať viac času detailom. Zlatý imperiálny orol, ktorý vraj sedí na vrchu brány v historke BBC z roku 2012 ešte stále vôbec neexistuje, ale bolphotoshopped“ do predstavenia od BBC a Navaľného „záznamov – footage“. Smola – je nesprávny:

Ruslana Boširova – 19:26 UTC · Jan 29, 2021

Ak niekto potrebuje ďalší dôkaz že celá „investigácia“ bola švindel: Tá akože (mock-up) brána, okorunovaná dvojhlavým orlom, nápadne chýbajúcim v reálnom živote, ale predložená ako existujúca vec bezcharakterným teamom Navaľného, má Čiernohorský Erb (has Montenegro coat of arms), nie ten Ruský.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.