Založ si blog

Imperializmus 2. 0: Poznámky z hrany matrixu správy o veciach

Caitlin Johnstone, na svojom médiu, Austrália. Moje poznámky o aplikovaní na súčanú Európu a pána Lučanského na konci. Preklad:

Ten nový imperializmus nevyzerá ako pozemné invázie starej školy, ten vyzerá ako multi-frontové studené vojny, ekonomická vojna, blokády a vyhladovacie sankcie, útoky dronmi, vyzbrojovanie proxy milícií, prevraty podporené CIA, roztiahnuté siete technického dozoru (surveillance networks), masové psychologické operácie (psyops) sprostredkované cez bezprecedentne sofistikované riadiace systémy a ovládanie ich prezentácie. Mieroví aktivisti sa budú musieť pozerať týmto smerom, zvlášť vzhľadom na to, že USA dostáva nového Ministra Zahraničia, ktorý podporuje presne tento prístup k imperializmu.

Imperializmus 2.0 je navrhnutý tak, aby operoval tak neviditeľne, že ani si navšimneme, že sa to deje. Žiadne masové nasadenie vojsk, žiadne telá zabalené v zástavách dopravované domov lietadlami, a (oni dúfajú) žiadne účinné protivojnové hnutia ako reakcia na to.

V tomto novom imperializme sú ešte stále vojská nasadené po celom svete, ale sú tam s “povolením – permission” bábkového režimu ktorý inštalovali a ktorý existuje primárne na to, aby ochraňoval tú infraštruktúru neviditeľného imperializmu (tak, aby sa nemohlo proti nemu zakročiť konvenčnou vojnou).

O čo mocnejším a expanzívnejším sa impérium stane, tým neviditeľnejším môže imperializmus byť. Teoreticky , mohol by prípadne získať takú kontrolu, že akékoľvek obyvateľstvo ktoré sa zdvihne proti nemu môže byť potichu priškrtené (choked off) z celej svetovej ekonomiky a veľmi rýchle vyhladované na smrť.

Impérium USA zinscenovalo prevrat v Austrálii aby vyhodilo z pozície premiéra menom Gough Whitlam v roku 1975, pretože trval na národnej suverenite Austrálie, potom zinscenovali ďalší, aby vyhodili premiára menom Kevin Rudd v roku 2010, lebo bol vnímaný ako príliš priateľský s Čínou. US vojská v Austrálii sú teda nelegitímna okupačná sila.

Naša národná suverenita bola ukradnutá, aby nás premenila na vojenský/špionážny majetok USA; nič viac ako výhodný kus zeme v Indo-Pacifickej oblasti, na prípravu vojny proti Číne. Sme glorifikovaná letecká základňa s kengurami. Preto sme boli bezmocní vo veci záchrany Juliana Assangea z pazúrov Washingtonu.

Sankcie sú jediným vojnovým činom, pri ktorom sa považuje za perfektne prijateľné úmyselne zamieriť na nejakú civilinú populáciu smrteľnou silou. Neuprednostňujú ich pretože by boli menej smrteľné ako guľky (nie sú), uprednostňujú ich preto, že sa ľahšie predávajú verejnosti.

Strávili sme naše životy od detstva pozerajúc na filmy a TV programy z Hollywoodu o zlých zločincoch, páchajúcich podlé činy pri pokusoch o ovládnutie sveta, ale málokto si vôbec niekedy všimne, že to je presne to, čo je US impérium.

Namiesto toho, ktokoľvek sa pokúsi stelesniť alebo reprezentovať tieto hodnoty, bude sa na neho útočiť, bude špinený spústou pohŕdavých pejoratívov, a bude mu vysvetlené, že vôbec nie je žurnalistom.

Najsilnejšia korporácia na svete, ktorá otvorene kolaboruje s najsilnejšou vládou na svete, momentálne cenzoruje videá o volebnom podvode v národe s najhorším volebným systémom z akejkoľvek západnej demokracie.

Tí, ktorí vnímali masové médiá ako ten stmeľujúci prvok statu quo, boli vzrušení, keď prišiel Internet, pre ten informačno-demokratizujúci účinok, ktorý mal mať. Potom videli tie isté mocenské štruktúry ktoré ovládajú tie masové médiá, ako začali ovládať online informácie.

Abnormalizuje sa používanie výrazu “ekonomika – the economy” keď v skutočnosti hovoríte o burze (stock market). Ak hovoríte o niečom čo možno popísať ako “konjunktúra – booming” pričom milióny stoja pred výpoveďou z bytu, nehovoríte o ekonómii. Nazvite to “kasíno bohatých – the rich man’s casino” alebo nejako ináč.

Pravidlá diskusií na Internete hovoria, že ak si nemyslíte, že nukleárne vyzbrojené národy by mali ohrozovať svet hrami studenej vojny kŕmenými propagandou, tak to znamená, že milujete vládu Ruska a/alebo Číny, a myslíte si, že všetko čo kedy urobili, je ohromujúce.

Netuším aký druh mozgového červa je to, ktorý spôsobuje, že ľudia si myslia, že ak sa staviate proti západnému imperializmu, tak to znamená, že milujete vlády ktoré predstavujú ciele západného imperializmu, ale bolo by dobre, keby vyhynul.

Ak vaše informácie o svete dostávate od pána menom Tucker Carlson (americký konzervatívny televízny komentátor) a jeho skupiny, je 100 percentná možnosť, že vaše názory na Čínu boli vymodelované vládnou agentúrou USA.

Je neakceptovateľné, že žijeme vo svete so zbraňami, ktoré môžu vymazať všetok život na zemi, a je neodpustiteľná nehoráznosť, že naši vládcovia to jednoducho akceptovali ako niečo dané, čo musí pokračovať.

Ľudia si myslia že len Čína, Rusko a Irán sa chovajú agresívne na svetovom javisku, pretože ich slepota voči agresii západného imperializmu ich robí neschopnými vidieť, že tie národy sa v skutočnosti chovajú defenzívne.

Jediná vec ktorú liberáli a ľavičiari majú spoločnú je, že ľavičiari podporujú znevýhodnené skupiny, zatiaľčo liberáli podporujú predstieranie že im záleží na znevýhodnených skupinách pre účely marketingu. Bolo by dobre, keby všetci prestali predstierať, že majú spoločného viac ako len to.

Na zozname vecí, ktoré predstavujú skutočnú hrozbu pre vás, “konšpirační teoretici – conspiracy theorists” by boli až hodne blízko spodku. To by ste však nikdy nezistili keď čítate tie bilionárske médiá.

Hlboko si vedomá a emocionálne inteligentná spoločnosť v ktorej ľudia – humans – spolupracujú medzi sebou a so svojím ekosystémom v prospech všetkých tvorov. Prosím a ďakujem vám.

Moje poznámky:

  1. Článok sa v origináli voláNotes From The Edge Of The Narrative Matrix“.
  2. Podľa všetkého patrím do preposledného odstavca medzi „konšpiračných teoretikov“. Podľa môjho názoru ale tých popisujú skôr nasledujúce tri poznámky.

  3. Zdá sa mi, že ako vytvorenie vírusu COVID-19, tak aj akcia „očkovania proti nemu“, nejako s tým novým modelom imperializmu súvisia. Očkovanie je v úvodzovkách, pretože očakávam nejaké jeho následky, ktoré idú za ten oficiálny cieľ (ďaleko za a iným smerom). A preto, že testovacia lehota pre vakcíny je 5-6 rokov, a pritom ide o celkom nový typ, ktorý porušuje viacero stále platných zákonov, lebo zasahuje do DNA očkovaného – možno ani nie je očkovaním. A k tomu pripočítajme úmyselné nenasadenie účinného liečenia v Európe.

  4. Európa sa momentálne javí ako výrazne schizofrenická. Z predošlého bodu to vyzerá, že chce znížiť hustotu obyvateľstva, pričom však stále agituje za migráciu. A ide väčšinou o migráciu z oblastí, ktoré urobili neobývateľnými vojny a drancovanie zo strany „spojencov“. To vlastne vyzerá ako pokus o výmenu obyvateľstva za ľahšie ovládateľné, ktoré sa nebude držať vlastnej kultúry a zvyklostí, ako kedysi sníval prvý šéf WHO a označoval to za cieľ, ktorý je krokom k jednotnej svetovej vláde. Ale, samozrejme, viď poznámku 2.

  5. Vražda generála Lučanského dokresľuje obraz tej Európy dneška, tú garnitúru čo to vykonala platil ten popisovaný nový model – matrix – imperializmu.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.