Založ si blog

História Corona vírusu – podrobná – alebo

Prečo USA outsourcovali výskum „netopierieho vírusu“ do Wuhanu. Asia Times, 22. Apríl. Článok je teda dosť starý, ale popisuje ako ten Covid vznikol. Ja som si už takýto proces v jednom blogu „tipol“, napríklad tu, ale teraz je tu potvrdený. Na konci toho blogu som omylom napísal že si myslím, že bol rozšírený únikom, v skutočnosti si myslím, že v Južnej Kórei a Taliansku bol úmyselne vypustený z vojenských biolaboratórií USA, viď tento blog. Ale k tej histórii:

USA-financovaný (funded) projekt za $3.7 milióna odklepnutý (approved by) Trumpovým guru pre Covid-19 menom Dr. Anthony Fauci v roku 2015, po tom ako USA uvalili zákaz na výskum akýchkoľvek ‚monster-germ (obludný mikrób, baktéria a pod.)‘. Moja vsuvka: Mal som zdroj z USA, ktorý hovoril o oveľa väčších sumách, a troch, ale stratil sa mi. Ale to tu nie je podstatné.

USA National Institutes of Health (NIH – Národné Ústavy Zdravia) financoval výskum netopierieho(bat)-coronavírusu vo Wuhan Institute of Virology v Číne vo výške (to the tune of) US$3.7 milióna, odhalil nedávny článok v Britských novinách Daily Mail.

Ešte v októbri 2014, vláda USA nasadila federálne moratórium na výskum typu gain-of-function (GOF – zvýšenie funkčnosti) – úprava (altering) prírodných patogénov aby sa stali smrteľnejšími a infekčnejšími – ako výsledok rastúcich obáv ohľadne možnej pandémie spôsobenej náhodným alebo úmyselným vypustením týchto geneticky upravených (engineered) monster germs.

Toto bolo čiastočne ako následok laboratórnych nehôd – lab accidents – v US Centers for Disease Control and Prevention (CDC – Centrá riadenie chorôb a prevencie) v Júli 2014, ktoré vyvolali otázky ohľadne biobezpečnosti v US vysoko kontaminovaných (high-containment) laboratóriách.

V tom čase CDC zavrelo dve laboratóriá a zastavili nejaké biologické dodávky ako následok niekoľkých incidentov, pri ktorých sa nesprávne manipulovalo s vysoko patogenickými mikróbmi v US vládnych laboratóriách: náhodná dodávka aktívneho (live) anthraxu, objavenie zabudnutých „živých“ vzoriek kiahní, a nedávno odhalený incident, pri ktorom sa nebezpečný typ chrípky náhodne prepravil zo CDC do iného laboratória.

Interná správa CDC (internal report) popisovala, ako vedci zlyhávali pri dodržiavaní korektných procedúr ktoré mali zabezpečiť aby vzorky boli deaktivované predtým ako opustili laboratótium, a tiež zistila “množstvo ďalších problémov” s operačnými procedúrami v labopratóriu s anthraxom.

V Októbri 2014, z dôvodu starosti ohľadne verejného zdravia, vláda USA ako taká zakázala akékoľvek federálne financovanie pokusov o vytvorenie zbrane (weaponize) troch vírusov – influenza-chrípka, Middle East respiratory syndrome (MERS), a severe acute respiratory syndrome (SARS).

Foto: AFP – v originálnom článku. Riaditeľ Národného Ústavu Alergií a Infekčných Chorôb (National Institute of Allergy and Infectious Diseases) Anthony Fauci má prejav na dennom brífingu vo veci nového (novel) coronavírusu, Covid-19, v Bielom Dome, 24. Marca 2020, Washington, DC.

Vzhľadom na (In the face of) moratórium v USA, Dr. Anthony Fauci – riaditeľ Národného Inštitútu Alergie a Infekčných Chorôb – National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) – a v tom čase zároveň vedúci lekár v „US Coronavirus Task Force“ – t.j. inštitúcie ktorá rieši problém koronavírusu v USA, v roku 2015 outsourcoval GOF výskum (zakázaný, viď hore) do Čínskeho laboratória vo Wuhan a dal mu licenciu aby mohlo ďalej dostávať financovanie od vlády USA.

Moja vsuvka:Takže, v ľudskej reči si zopakujme, čo Dr. Fauci do Wuhanu posielal: Nešlo o „všeobecné zadanie“. Išlo o výskum rozpracovaný do takého štádia, že sa Dr. Fauci bál prípadného úniku z laboratória v USA, čo znamená, že ten vírus už vtedy mal niektoré z vlastností, ktoré ho robia takým nebezpečným!

Toto laboratórium vo Wuhane je teraz v centre skúmania ohľadne možnosti, že vypustilo ten SARS-CoV-2 koronavírus a zapríčinilo globálnu Covid-19 pandémiu.

Je pochopiteľné, že Čínske laboratórium pravdepodobne bojovalo s problémami bezpečnosti, keďže vieme, že US laboratóriá zdieľali podobné problémy, a naozaj v Januári 2018 Veľvyslanectvo USA v Pekingu poslalo telegramy varujúce ohľadne bezpečnosti Wuhan laboratória a žiadalo o pomoc.

Dodatočne, veľvyslanectvo varovalo, že výskuníci „ukázali, že rôzne SARS-podobné coronavírusy dokážu byť interaktívne s ACE2, čo je ľudský receptor identifikovaný pre SARS-coronavírus,” čo znamená, že netopierie coronavírusy možno preniesť na ľudí aby spôsobili SARS-podobné choroby.

Teraz, USA sa tvária ako maximálne naštvaní aby urobili Čínu zodpovednou za globálnu pandémiu koronavírusu, podávajúc hromadné žaloby doma, aj budujú koalíciu so spojencami medzinárodne.

Žaloby boli podané v rámci USA a Medzinárodnému Trestnému Súdu, tvrdiace, že Čína použila vírus ako bioweapon, t.j. biologickú zbraň, a ďalšie žaloby sú na ceste na Medzinárodný Súd – International Court of Justice. Republikánski zákonodarcovia, ako Senátor Tom Cotton a člen snemovne Dan Crenshaw tiež uviedli legislatívu ktorá by umožnila Američanom obžalovať Čínu na federálnom súde ohľadne úmrtí a ekonomických škôd spôsobených vírusom.

US špionážne agentúry (spy agencies) tiež skúmajú, či vírus vznikol vo Wuhan laboratóriu, a hľadajú dôkazy ktoré sú potrebné na podporu teórie o bio-WMD predloženej Republikánskymi zákonodarcami.

Ak sa nájdu dôkazy, že Covid-19 je biologická zbraň, niektorí „odborníci – pundits“ ako hostiteľ na Fox News Lou Dobbs, vyzvali USA aby vyhlásili vojnu Číne.

Avšak, nie je jasné, aké by boli právne dôsledky, ak vírus naozaj unikol z Čínskeho laboratória, ale ako výsledok výskumného projektu, ktorý bol outsourcovaný a financovaný vládou USA.

A tiež, ak existoval od roku 2014 vládny zákaz použitia federálneho financovania pre výskum typu GOF, aké je jeho federálne dodržiavanie a etické otázky okolo skutočnosti, že NIH napriek tomu poskytol federálne financovanie namiesto súkromného, pre laboratórium vo Wuhan, aby pokračovalo v experimentoch?

Foto v originálnom článku: Hazard suits at the high-security National Biosafety Laboratory in Wuhan. Photo: Wuhan Virology Institute

Navyše, mohli nejaké druhy coronavírusu vzniknúť v laboratóriách USA, vzhľadom na skutočnosť, že vláda USA zrušila v Decembri 2017 ten zákaz na výskum GOF bez riešenia otázky bezpečnosti laboratórií?

Zatiaľ, administrácia Prezidenta Donalda Trumpa skúma tých $3.7 milión v peniazoch daňovníkov, ktoré odišli do Wuhan labáku, zatiaľčo Republikánsky Reprezentant Matt Gaetz vyzval na okamžité ukončenie financovania Čínskeho výskumu zo strany NIH. Odkedy bol federálny zákaz GOF výskumu zrušený, laboratóriá USA môžu pokračovať vo vytváraní týchto monster germs doma a už nebudú musieť outsourcovať do Číny.

Ale aj tak, stále je tu nutnosť lepšieho dohľadu nad nebezpečnými pokusmi a nariadeniami ohľadne biobezpečnosti laboratórií.

V súčasnosti, National Science Advisory Board for Biosecurity (NSABB) – akási Národná Rada pre Biobezpečnosť – US vládny medziagentúrny panel ktorý vytvára odporúčania pre „rodiča NIH“ – US Department of Health and Human Services (HHS) – uskutočňuje odhad rizika GOF experimentov, ktoré predstavujú významné ohrozenie verejného zdravia.

NSABB dal HHS rámec na odhadovanie navrhovaného výskumu ktorý by vytváral patogény s pandemickým potenciálom, ako výskum genetických zmien vírusu aby infikoval viaceré druhy, alebo znovuvytvorenia patogénu ktorý v prírode už zmizol, ako kiahne.

Avšak, vývoj vakcín a epidemiologický dohľad nespúšťajú automaticky kontrolu zo strany HHS. Pri postmortem pandémie Covid-19 (moja vsuvka: v čase písania článku zrejme čakali že skončí skôr), je toto pravdepodobne nebezpečná diera, ktorá by sa dala využiť bez akéhokoľvek dozoru, a pravdepodobne by sa mala dostať pod revíziu HHS, aby verejné zdravie bolo v budúcnosti chránené lepšie.

Ešte môj ďalší komentár: Je z toho jasné, ako USA od začiatku vedeli, že ide o „netopieriu verziu“, veď to tak bolo objednané. Ale neprimiešalo sa to „vo Wuhane na trhu“, ale „bolo to v cene aby sa to primiešalo v laboratóriu“. To bolo absurdné show v réžii Deep State. A ako vieme, základ vírusu mal už vtedy patentovaný Pirbright Institute, Veľká Británia. A navyše, viď moju predošlú vsuvku – keď ten výskum odchádzal do Wuhanu, už mohol mať väčšinu z tých vlastností ktoré sú predmetom žaloby (kvôli tomu ho predsa museli outsourcovať), takže tu USA žalujú seba samých, základ vytvorili oni. Navyše celý ten nápad je ich! Absurdistan USA.

Rôzne súvisiace odkazy: Anthony Fauci Bioweapons CDC Coronavirus Dr Anthony Fauci US National Institute of Allergy and Infectious Diseases World Wuhan Institute of Virology

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.