Založ si blog

Trump zabodoval proti Deep State, a čo my?

V USA nevládne prezident, ale tzv. Deep State, t.j. CIA a oligarchovia. Súčasťou Deep State je skôr Demokratická Strana, t.j. tá ktorá posledné voľby prehrala. Takže nás vlastne prezident, Senát a Kongres „nemusia zaujímať“, sledujeme „skutočnú vládu v ilegalite“?

Náš postoj voči USA je teda trochu zodpovedajúci tomu zmätku, prichutený povinnou podlízavosťou, s problémom „komu sa podlizovať“, keď tie dve strany sú v stálom konflikte. A čiastočne ho kopírujeme aj v posudzovaní Iraku, Sýrie a iných krajín, kde USA – tá zložka „čo rešpektujeme“ – konajú protizákonne a klamú o tom. Ten „náš postoj“ musí byť zložitý, kým nehovoríme jednoducho pravdu. Vyzývam našu vládu aby s tým prestala, a prekladám ako príklad čerstvé odhalenie, ktoré „zhovädí“ Deep State a tým aj nás, a ďalších „spojencov“, včítane EÚ, keďže im trvale odniekiaľ trčíme. A ešte mám komentár na záver, tam je uvedený aj zdroj.

Trumpovi museli dať verejne za pravdu, keď obvinil Bidena, že sa pokúšal zakryť korupčnú aféru svojho syna na Ukrajine, po tom, ako jeden zo zákonodarcov tejto krajiny uvoľnil audio záznamy početných rozhovorov predchádzajúceho viceprezidenta Bidena s predošlým prezidentom Porošenkom v tom zmysle, že sa dokázalo, že škandál Ukrajinagate bol od začiatku, a celý čas, o kandidátovi číslo 1 Demokratickej Strany.

Prichytený pri čine (Caught Red-Handed)

Ukrajinský zákonodarca Andrej Derkač uvoľnil audio záznamy, o ktorých vyhlasuje že ich dostal od žurnalistov, a ktoré presvedčivo znejú, že pochádzajú naozaj z početných konverzácií predošlého prezidenta Porošenka s predošlým Viceprezidentom a dnešným kandidátom Demokratov č. 1 Bidenom. Obsah ich rozhovorov sa týka pokusov druhého z menovaných tlačiť na vtedajšieho Ukrajinského vodcu, aby odvolal Generálneho Prokurátora Šokina (General Prosecutor), pričom Trump a mnohí z jeho zástupcov vyhlasovali, že bol zapletený v pokuse zakryť korupciu svojho syna Huntera Bidena v plynárskej firme Burisma, kde bol zamestnaný, a čo bolo predmetom vyšetrovania zo strany Šokina. Záznamy sú pozoruhodne priame (frank), pričom Porošenko hrdo deklaruje vernosť Bidenovi a pravidelne ho informuje (updating him) o vývoji ktorý vykonal v dodržiavaní toho o čom hovorí ako o svojich “sľuboch” predošlému viceprezidentovi.

Skutočné verzie Škandálov Ukrajinagate & Russiagate

The Daily Beast reportoval, že podozrenia špekulujú hlavne nad tým, či ten únik bol interná vec (inside job) na Ukrajine, alebo výsledok tzv. “Ruského hackingu”, ale to je v podstate len pokus odviesť pozornosť od obsahu, presne ako v nedokázaných tvrdeniach, že Rusko je zodpovedné za hacknutie emailov Demokratickej Strany (DNC’s emails) pred štyrmi rokmi. Takže skutočný škandál Ukrajinagate preto nebol pre tie teraz vyvrátené obvinenia že Trump sa pustil do akcie typu „niečo za niečo“ so súčasným prezidentom Ukrajiny Zelenským v pokuse o znovuotvorenie tohto vyšetrovania z vraj politických dôvodov, ale pre Bidenove pokusy zakryť (cover up) korupciu svojho syna na Ukrajine z dôvodu, aby nepoškodila budúce nádeje viceprezidenta vo volebnej kampani. Toto je v podstate podobné tomu, ako skutočný Russiagate škandál nebol o tom, že by Rusko údajne pomohlo Trumpovi, ale o Hillary obchodujúcej so strategickými zásobami Uránu USA kvôli ilegálnym províziám (kickback) pre Clinton Nadáciu – viď napr. tento môj starší blog.

Šablóna pokrytectva

O šablóne podľa ktorej sa hrá niet pochýb, a je to skutočnosť, že Demokrati sa v poslednom čase pustili do obviňovania Trumpa z typov prečinov, z ktorých sú sami vinní. Či už je to vykonávanie nejasných dohôd s Ruskom, Ukrajinou, alebo ktoroukoľvek krajinou, ktorej špinavá prádlo sa ešte objaví na svetle, Demokrati držia rekord na trati medzinárodnej korupcie na rozdiel od Trumpa, ktorý pri porovnaní s nimi vychádza čistý ako ľalia (squeaky clean). Toto nie je myslené ako zbavenie zodpovednosti súčasného Amerického prezidenta za všetko čo jeho administratíva môže tajne robiť v zahraničí, ale len na zdôraznenie, že dve obvinenia najvyššieho rangu z korupcie proti nemu boli dokázané ako falošné, a zároveň oveľa použiteľnejšie proti tej strane, ktorá ich verejne vzniesla v prvom rade.

Fascinujúce načasovanie

Načasovanie únikov Biden-Porošenko je zaujímavé a zasluhuje si nejakú ďalšiu analýzu. Nie je jasné, prečo neboli vypustené skôr, vzhľadom na to, že falošná košpirácia vo veci Ukrajinagate začala impeachment proti Trumpovi minulé leto, čo naznačuje, že úniky boli buď len v poslednom čase obdržané, alebo strategicky držané v zálohe na vypustenie vo vhodnej príležitosti v rámci prezidentskej kampane 2020. Ak je to to druhé, potom súčasné časovanie môže súvisieť so zúfalým pokusom pripísať vinu za kontroverzné vedenie tzv. World War C – Svetová Vojna C (proti COVID) v USA – Trumpovi osobne v ďalšom pokuse o impeachment proti nemu, alebo ako pokus o naklonenie prichádzajúcich hlasovaní na prospech jeho oponenta. Čo sa týka toho oponenta, zdá sa že Biden trpí demenciou a je široko považovaný jednoducho za „zástupcu“ (stand-in) fungujúceho ako bábka pre tie temnejšie záujmy strany.

Čierny kôň” pre Demokratov?

V kruhoch Demokratov (tfuj, skoro som preložil v demokratických kruhoch) bola určitá debata o rozumnosti jeho povýšenia na vybraného kandidáta, ale pravdepodobne nemali žiadnu priechodnú voľbu, nakoľko ostatní politici v primárkach buď nevygenerovali dostatočnú podporu zdola od voličov strany, alebo boli považovaní za príliš radikálnych a tým neschopných zapáčiť sa nerozhodným voličom (on-the-fence – na plote sediacim) z “Main Street” – stredne konzervatívni voliči Ameriky, ktorí pravdepodobne rozhodnú tieto voľby ako obvykle. Ak si toto uvedomíme, tieto kriminálne obviňujúce úniky by buď mohli uvrhnúť stranu do zmätku, alebo vytvoriť príležitosť pre tzv. predloženie náhrady “čierneho koňa” počas letného snemu strany, čo by znamenalo, že to bolo spáchanie „útoku zvnútra“ (inside job) zo strany nespokojných operatívcov “Deep State” z radov Demokratickej strany, ktorí neveria v Bidenovu schopnosť poraziť Trumpa a chcú prinútiť stranu aby ho nahradila.

Demokrati = Korupcia

Možno len špekulovať kto je v skutočnosti za únikmi a prečo, ale pravdepodobne budú nakoniec extrémne škodlivé pre Bidenovu predvolebnú kampaň. Bol takpovediac prichytený pri čine (caught red-handed) ako robí presne to, z čoho jeho strana neprávom obvinila minulé leto Trumpa, a priemerný Američan — aj keď všeobecne ovplyvniteľný straníckou propagandou od obidvoch strán uličky — nie je taký hlúpy, aby si toto neuvedomil. V úplne prinajmenšom, tieto úniky potvrdzujú, že Demokrati sú naozaj strana korupcie, ak vidíme ako popierali pôvodné Trumpove obvinenia proti Bidenovi, ale potom následne upiekli doslovne konšpiráciu v pokuse o impeachment, keď sa dokázalo, že konal aby vzkriesil vyšetrovanie tzv. Hunterovej korupcie (Hunter je krstné meno Bidena syna). Nerobili by niečo tak dramatické, ak by za tým nebola vôbec žiadna korupcia, čo spôsobuje, že vyzerajú ešte viac vinní spätne.

Záverečné myšilenky

Už nie je nič otázne vo veci, že Biden vykonal maskovanie (cover-up) na Ukrajine, s tým, že sa ukáže, ako to dopadne na jeho volebnú kampaň a všeobecne na Demokratov. Veľmi pravdepodobne strana nebude schopná sa zotaviť z tohto obrovského úderu jej reputácii, hoci je tu stále malá šanca že by mohli pokúsiť sa oživiť svoj volebný prospekt nahradením Bidena kandidátom – “čiernym koňom” počas letného snemu strany. Ak by k tomu došlo, tak by sa ten človek pravdepodobne prezentoval ako niekto mimo Obamovej Administrácie pretože tá je teraz navždy zašpinená korupciou, po dokázaní, že sa druhý najsilnejší človek v štáte v tom čase zaplietol do korupcie vysokej úrovne a zahraničných intríg. V politickom jazyku je Biden teraz “dead man walking” (kráčajúca mŕtvola), a nebolo by prekvapením, ak Demokrati odhodia svoju bábku v prospech niekoho, ktorého môžu prezentovať aspoň ako “menej kontroverzného” ako Trump.

Môj avizovaný komentár na záver: Po tomto všetkom vidno, že by sme si mali od tej politiky USA naozaj držať odstup. Ak sa prikloníme na niektorú stranu, staviame sa proti druhej, a v podstate obidve sú pre náš štát škodlivé. Jedna strana je oficiálna – zvolený prezident – a druhá strana – ilegálne ale reálne vládnuca – vykonáva po svete svinstvá, za ktoré je oficiálne vinný ten prezident. To, že v tomto kole zabodoval prezident, veľa neznamená, Deep State už jedného zlikvidoval. Naše vlády by asi mali v rámci možností oslabiť naše väzby s tým rozkladajúcim sa molochom.

Článok pochádza z One World Press, autor je Andrew Korybko. O celej veci je hlučno, napr. aj na hlavnom politickom US magazíne The Hill, alebo The Guardian, New York Post, …

 

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.