Založ si blog

Ako naše médiá (s)propagovali číslo 1488

Nikdy som netušil, že číslo 1488 je významným symbolom fašistov. Dozvedel som sa to vďaka naším médiám, v tomto prípade najmä RTVS, ktoré v poslednom čase nemali nič lepšie na prácu ako opakovane ma o tom informovať. Účelom je zrejme oslabiť pozície Kotlebovcov. A robili to tak razantne, že podľa mňa Kotlebovcov skôr spropagovali. Navyše teraz všetci poznáme to „zakázané číslo“, naučili nás ho naspamäť.

Ale sú v tom zamočené aj ďalšie štáty (ešte raz, štátne aparáty, nie len médiá!), ktoré si hovoria „demokratické“ a stavajú sa do pozície hodnotenia iných, napr. USA, EÚ a pod. Sem-tam „sú znepokojené“ prejavmi ako Kotlebovci, nejakí Švédski fašisti, Nemecká pravica, (dokonca aj pani Le Pen) a iné „extrémistické skupiny“. Ale existuje v Európe otvorene fašistická strana na Ukrajine, ktorú podporujú.

Ide o krajne pravicovú stranu, ktorej šéf Andrij Parubij bol v roku 2018 dokonca predsedom parlamentu (Verchovna Rada), a ktorý dňa 4. Septembra 2018 oznámil, že Adolf Hitler „je nositeľom fakle demokracie“. Nezaoberali sa tým nijaké západné médiá, predsa USA a ich ešte stále spojenci tento stav podporujú, ako agresívnu protiruskú silu. Dotyčný pán už bol pozvaným hosťom US Kongresu, Kanadského parlamentu, Britského parlamentu, aj Parlamentu EÚ. V roku 1991 Parubij založil pôvodne Národno-sociálnu stranu Ukrajiny (povedomý názov, že?), ktorá sa dnes volá „Sloboda“. Odporúčam pozrieť obrázky v článku na vyššie uvedenom linku. Opozičný Blok Parlamentu Ukrajiny požadoval verejné odsúdenie a rezignáciu predsedu Rady. Existencia takejto strany na Ukrajine a jej podpora zo strany EÚ a ďalších „demokracií“ ukazuje o aké vlastne demokracie tu ide. Vyjadrili sa zástupcovia nášho – podľa postupu proti Kotlebovcom – „prísne demokratického, antifašistického“ štátu niekedy k existencii tejto strany a postoju ďalších „demokratických“ štátov k nej? A vyjadrili sme sa niekedy k udalostiam v Iraku a Sýrii, kde sa naši „spojenci – demokrati“ chovajú prakticky ako fašisti za 2. svetovej vojny? Pritom OSN a Chilcotov súd sa vyjadrili. Ak áno, tak tipujem, že výlučne proti „Ruskému zasahovaniu“ v Sýrii, ktoré tam pritom prinieslo značnú úľavu. A čo vojna v Juhoslávii – Dzurindovci odsúhlasili prelety bombardérov ponad Slovensko, Rakúsko nie. Ak má náš štát nejaké „vnútro“ musí ho mať chudák rozorvané od tých protichodných postojov. Ale vráťme sa na domácu scénu.

Dejú sa tu totiž aj ďalšie „sektárske“ úkazy, napríklad v rámci Ministerstva Zdravotníctva. Pán minister (nazývaný kolegom blogerom „kazateľ“, oceňujem) sa spropagoval nejakými videami (čo iné mohol sledovať ich zverejnením), ktoré vzbudzujú naozaj obavy ohľadne jeho osoby, a teda aj ďalšieho vývoja ministerstva. Vyhodil totiž z ministerstva množstvo ľudí, ktorých – môžeme sa dôvodne obávať – môže nahradiť ľuďmi príbuzného typu. Som zvedavý na výberové konania a kritériá výberov.

A ešte jeden menej politický detail. Kde boli naše médiá, keď nás až teraz oboznámili s prípravou výstavby lyžiarskej haly na Donovaloch, ktorá dokonca ohrozuje zdroje pitnej vody? Také haly sa predsa stavajú napríklad v Británii, alebo Saudskej Arábii, kde nikdy napadá sneh. Odporúčam presunúť výstavbu do Bratislavy, napríklad na Zlaté Piesky, kde je podobné podnebie ako v posledne menovanej destinácii. Je tam aj dostatok vody na výrobu snehu.

 

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

MK SR, ministerstvo kultury

Poslanci ukončili debatu o zmenách v FPU, hlasovať budú v stredu

23.04.2024 17:31

Zmeny majú podľa predkladateľa Michelka pomôcť kultúre. Namieta to opozícia, na zmeny nie sú podľa nej dostatočné dôvody.

SR Košice prezidentka návšteva Gymnázium Poštová KEX

Čaputová: Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné

23.04.2024 17:25

Tento týždeň úraduje z druhého najväčšieho mesta Slovenska v rámci výkonu svojho mandátu poslednýkrát.

ÚŠP, Úrad špeciálnej prokuratúry

Spôsob kritiky bývalých prokurátorov ÚŠP je nevhodný, tvrdia krajskí prokurátori

23.04.2024 17:01

Upozornili, že kritika formou subjektívnych názorov so zjavnými prvkami antipatie je absolútne nevhodná.