Založ si blog

Iný svet a pohľad: Viac samovážd ako zabitých vírusom

Preklad časti článku v Global Research autora menom Mac Slavo. Motto je:

Ako sme predtým varovali, táto pandémia zbankrotuje a zabije viac ľudí formou samovraždy, ako zabije vírus. Keď obetujete živobytie ľudí, vytvoríte pre mnohých ťažkú situáciu zúfalstva, z ktorej nebudú vidieť žiadne iné východisko.

Článok je z USA, štát Tennessee, teda z hodne odlišného prostredia (chvalabohu) ako je naše. Ale zároveň trochu podporuje pohľad pána Sulíka na vec. Takže nejaké úryvky z tohto prostredia (nášho vzoru USA, pričom pán Trump zatiaľ nič také nespomínal, naopak, bol dosť jednoznačný optimista). Takže z Knox County, štát Tennessee, USA:

Čaká nás kríza mentálneho zdravia počas ekonomickej depresie, ktorá bude náročná na prežitie. Vírus už nie je problémom. Reakcia vlády bola tým problémom a dokonca niektorí politici na to prišli. Starosta Knox County (cca okres) Glenn Jacobs odhalil v týždennej aktualizácii, že naše riešenie tejto pandémie nebolo to správne (has not been a good one).

Doteraz, našou reakciou na COVID-19 bolo obetovanie globálnej ekonomiky,” povedal Jacobs. “Pravda je: chorá ekonomika produkuje chorých ľudí.”

Väčšina ľudí nechce počuť pravdu, nanešťastie, a čím dlhšie vlády jednotlivých štátov (štátov USA) trvajú na zatvorených biznisoch a ekonomike vypnutej aby sme bojovali proti niečomu čo vyzerá ako dosť bezvýznamný vírus pre väčšinu populácie, následky sa zhoršia. Každý deň čo sa toto vlečie spôsobí, že nasledujúcich niekoľko rokov bude ťažších.

Minulý rok náš medicínsky vyšetrovateľ vykonal pitvy na 199 potvrdených alebo podozrení zo samovraždy z celého regiónu, z čoho 83 bolo pôvodom z Knox County. Za posledných 48 hodín táto kancelária doteraz vyšetrila deväť podozrení na samovraždu, z ktorých osem je len z Knox County. Pre Knox County, toto je skoro desať percent z minuloročného úhrnu za rok, iba za dva dni” pridal Jacobs.

Povedali sme to už predtým, a je potrebné to povedať znova, ale už by sme sa nemali pripravovať na pandémiu, ale na sociálne nepokoje, násilie, a ekonomický úpadok, čím dlhšie bude ekonomika zatvorená, tým hroznejšie budú sociálne nepokoje. Jacobs tu spochybňuje tyranské opatrenia a diktátorské pokusy o získanie moci politikmi.

Takže ešte raz – prostredie je tak odlišné, že tieto udalosti a správu o nich nemožno brať ako pre nás významné. Pán Jacobs si možno neuvedomil rýchlosť šírenia sa vírusu, ktorý môže takisto viesť k úpadku ekonomiky z dôvodu nedostatku pracujúcich, a ten by bol možno dlhší. Ale preložil som to, lebo je pravda, že čím dlhšie bude tento útlm ekonomiky trvať, tým dlhšie sa bude ekonomika zotavovať, teda na „poradách“ by sa asi mali k veci vyjadrovať aj ekonómovia. Prinajmenšom pozorne sledovať vývoj v iných krajinách, kde vypli menšiu časť ekonomiky ako my. Skutočnosť je, že oni majú horší stav šírenia a obetí vírusu, my máme pravdepodobne najlepší stav. Ale mali by sme počúvať aj pána Sulíka, nedostáva skoro žiaden priestor, a pritom sa mu väčšinou dá lepšie rozumieť.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.