Založ si blog

Útok Iránu (ríša zla) na dve základne USA (náš vzor)

Ukážka dôveryhodnosti nášho „hlavného spojenca“, tiež ako niečo k voľbám. Preklad článku z Global Research, autor Larry Romanoff. Útok sa stal sa ako odveta za zabitie Iránskeho generála zo strany USA v Iraku, bol aj vopred Iránom avizovaný.

Po útoku Trump twitteroval: No Americans were harmed in last night’s attack by the Iranian regime. We suffered no casualties.” – Teda: Žiadni Američania neboli zranení v útoku včera večer zo strany Iránskeho režimu. Neutrpeli sme žiadne straty.

CNN pôvodne ohlásili že obete boli len medzi Irackým personálom, ale potom rýchle opustili historku úplne, pôvodne s vyhlásením “Po dňoch očakávania, odveta Teheránu s nulovým počtom obetí prišla pre mnohých ako úľava.

V tom čase ale Iránski predstavitelia tvrdili, že USA utrpeli pri útoku minimálne 80 mŕtvych a snáď 200 zranených.

Historka sa pomaly „rozbaľuje“ a naznačuje niečo značne odlišné ako hlásajú USA, pričom viaceré médiá Stredného Východu oznamujú násobné straty, a vyhlásenia od US Central Command sú v priamom protiklade s Trumpovými komentármi.

Najprv Al-Qabas, vedúce noviny v Arabčine v Kuwaite ohlásili, že po útoku bolo 16 príslušníkov armády USA tajne prepravených letecky a “v prísnej tajnosti” do vojenskej nemocnice USA v Camp Arjifan v rámci leteckej základne Ahmed Al-Jaber Air Base v Kuwaite, a že muži zjavne trpeli vážnymi popáleninami a ranami od šrapnelov. Al-Qabas ďalej uviedol, že všetci boli operovaní, ale ostali v ICU (Intensive Care Unit) v nemocnici.

Ďalej noviny písali, že ďalších 8 obetí útoku bolo prepravených na ošetrenie do Nemecka, s ďalšími do Camp Arjifan, a že mnohí ďalší s menšími zraneniami boli ošetrení v Iraku. Tie lety potvrdil Pentagon, s vyhlásením, že vojaci boli prepravení do Nemecka a Kuwaitu na vyšetrenie ohľadne „možných otrasov mozgu“ a „možných zranení mozgu“, ktoré utrpeli pri útoku.

Ale potom to vyzeralo, že každý týždeň sa zoznam obetí rozrastal, teraz je to 50 a stále pribúda. V súlade s vojnou proti pravde zo strany vlády USA, Centrálne Velenie USA povedalo, že “je možnosť, že ďalšie zranenia môžu byť identifikované neskôr”, zjavne nechávajúc si priestor pre politickú bezpečnosť vo forme postupného uvoľňovania (drip-feeding) zranení a obetí, s predstieraním že s tým útokom nesúvisia.

Napriek tomu USA naďalej zvyšuje počet vojakov s diagnostikovanými “traumatickými zraneniami mozgu” spôsobenými Iránskymi raketovými útokmi.

Potom, Brigadier General Ali Hajizadeh, vyšší veliteľ Islamských Revolučných Gárd, vyhlásil na tlačovej konferencii, že hoci Irán sa nepokúšal priamo zabiť Amerických vojakov, “prinajmenšom mnoho desiatok vojakov USA bolo pravdepodobne zabitých”.

Povedal, že ak by ich úmyslom mala byť násobná smrť, Iránske rakety mohli zabiť najmenej 5,000. Pokračoval dokumentovaním, že obete toho útoku boli transportované do Izraela a Jordánska na 9 „výpadov“ letov lietadiel C-130. C-130 Hercules je obrovské lietadlo, ktoré môže niesť 100 pasažierov, alebo 75 plne vystrojených vojakov, takže 9 letov by reprezentovalo najmenej niekoľko stovák obetí (casualties, teda nie len mŕtvych).

Napriek tomu, táto vojenská operácia bola popísaná ako iba “facka” USA, a že “tvrdšia odveta” príde čoskoro.

Ali Hajizadeh tiež vyhlásil, že Irán už identifikoval viac ako 100 kritických miest USA po celej oblasti, ak by USA “urobili opäť nejakú chybu”. Správy hovoria, že Irán sa zameral na leteckú základňu Ayn Al-Assad nie preto, že je na nej najväčší počet US vojakov v Iraku, ale tiež preto, že je hlavnou bázou pre drony typu American Reaper.

Pozoruhodné je, že obete nastali na jednej z väčších leteckých základní USA, vybavenej obranným raketovým systémom Patriot, a že Američania obdržali plné varovanie (viac ako 6 hodín) o nadchádzajúcom útoku od viacerých zdrojov – Dánov, Švajčiarskych úradov, a Irackej vlády. Dánski vojaci povedali na Dánskej TV, že oni dostali 6-hodinové varovanie o útoku a túto informáciu zdieľali.

Napriek tomu, čo jeden pisateľ nazval “skoro ideálne podmienky z hľadiska obrany”, Američania, zdá sa, mizerne prepadli v schopnosti brániť (chrániť) sa. Nie je jasné ako, alebo prečo, by mali Americkí vojaci utrpieť toľko obetí, a zvlášť poškodení mozgu z útoku, o ktorom vedeli že prichádza.

Po útokoch na Saudské Aramco, a po zlyhaní v dokonca čo i len identifikovaní, nie to zastavení, Iránskych rakiet v Iraku, to vyzerá, že rakety Patriot sú naozaj tým, čo Zahraničná Politika nazýva “a lemon of a missile defense system” (slang: a lemon of a car znamená auto s množstvom závad, tu aplikované na raketový obranný systém), teda „zmätočný raketový systém“. Reporty hovoria, že dokonca ani jedna raketa Patriot nevyštartovala na obranu proti 15 útočiacim raketám. Bolo to potvrdené výskumom za účasti MIT – záver vyhodnotenia je, že „úspešnosť rakiet Patriot bola veľmi nízka, je možné že nulová“.

13.Januára 2020 Pentagon odpovedal na FOIA požiadavku od US Kongresmana B. G. Thompsona ohľadne obetí a škôd spôsobených USA v Iránskom raketovom útoku. Odpoveď ktorú dostal si možno prečítať na priloženej fotografii (v origináli článku), ale povedal, že vojsko USA utrpelo straty 139 mŕtvych, 146 ranených a “rozsiahle poškodenie helikoptér, dvoch dopravných lietadiel, a troch Predátorských dronov MQ-1”. Ďalej načrtol “rozsiahle poškodenie” riadiaceho centra základne, hangárov a kasární, riadiacej leteckej veže a štartovacích/pristávacích dráh. Ďalej povedal, že “počiatočné odhady naznačujú že spomenuté škody spôsobia “totálne oslabenie” … aktivít leteckej základne na prinajmenšom 3 týždne“. Poznámka: FOIA – Freedom of Information Act – zákon o slobodnom prístupe k informáciám. Použitie FOIA znamená, že človek musel použiť na získanie informácií (na ktoré má podľa FOIA právo) súdny tlak.

Z predošlého odstavca je pozoruhodné aj to, že dotyčný pán Thompson je Kongresman, pričom je navyše Chairman of the Department of Homeland Security, teda Predseda Odboru Bezpečnosti Vlasti, netriviálna pozícia podľa akýchkoľvek kritérií, a aj tak jeho osobné požiadavky na informácie boli zrejme odmietnuté, ak bol nútený použiť FOIA požiadavku aby dostal odpoveď. Takže autor komentuje: Kto je tu sluha a kto je pán? Len podľa tejto jednej metriky – na akom základe je možné odmietnuť dvojité tvrdenie, že (1) vláda USA nemá pod kontrolou USA, a (2) demokracia v Amerike je mŕtve telo zahalené v rubáši z Disneylandu?

Takže opäť to zhodnotím v súvislosti s našími nadchádzajúcimi voľbami: Fondy, ktoré dostávajú naše novopečené pravičiarske strany, pochádzajú väčšinou – aj keď na ceste môžu prechádzať rôznymi inými maskovacími prostredníkmi – z USA – čo je hlavný záporný predstaviteľ účinkujúci v preloženom článku, nezákonne okupujúci Irak, kradnúci tam ropu a všeobecne sa rozdrapujúci na cudzom území (cudzích územiach). A nominovaní politici tých strán budú musieť tancovať podľa toho čo on bude hrať. Väčšinou dosť primitívne melódie, a stále tie isté dookola, tanec pomerne jednoduchý, základom je prikyvovanie. Budú z nich takzvaní Dôležití Diletanti (skratka DD), termín ktorý som zaviedol v tomto blogu. Nie je pravda, že ich ďalším spracovaním vzniká DDT, ale ich pôsobenie je podobne škodlivé.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.