Založ si blog

Naši vojaci odišli. Američania odídu. To som zvedavý.

Typicky pre náš slovník: Unáhlená odveta za vraždu Iránskeho generála na území suverénneho štátu Iraku by neprospela svetovému mieru. No – podľa mňa by nemohla svetovému mieru uškodiť viac ako tá vražda sama. Náš spôsob vyjadrovania sa vôbec nezmenil oproti časom keď sme boli členmi Varšavskej Zmluvy. Stále sa chováme ako niekoho sluhovia.

Teoreticky totiž stále hlásame, ža v prvom rade sme za zachovanie mieru. Ale náš spojenec sa dopustil vojnového aktu proti Iraku – t.j. krajine s ktorej „vládou“ má podpísanú zmluvu o pobyte svojich vojsk na jeho území, pričom zabil občana Iránu, krajiny s ktorou tiež nie je vo vojnovom stave. USA tiež vyhlasujú, že sú v prvom rade za znižovanie medzinárodného napätia, a my vyhlasujeme, že aj my! Nebudem pripomínať za akých podmienok podpísala vláda Iraku kedysi tú zmluvu, pretože to bolo po obsadení Iraku v rozpore s medzinárodným právom, napriek tomu parlament Iraku vyzval USA aby svoj personál z Iraku stiahli. Irak si teda dovolil chovať sa ako nezávislá krajina. My nie. My len stiahneme svojich ľudí – ak sa to nezmení do času keď to bude technicky možné – ale „nebudeme sa chovať unáhlene“ a prehodnocovať svoje členstvo v NATO „bez uváženia s chladnou hlavou“ a „prebratia veci v rámci partnerov v NATO“!

Takže – presne ako v časoch absolútnej podriadenosti Rusom v čase Varšavskej Zmluvy, teraz, keď hlásame že sme slobodná krajina, ktorá sa rozhoduje nezávisle – teda celkom ináč ako keď sme boli vo Varšavskej Zmluve – budeme to riešiť „so spojencami v NATO“, ktorí sú všetci rovnako pokakaní ako my! Pritom – napriek tomu, že toto je neštandardný počin aj na USA, ale vo všeobecnosti USA sú v súčasnosti jediný systematicky agresívne sa chovajúci štát na svete, so svojimi 800 vojenskými základňami a sústavnými manévrami svojich provokujúcich jednotiek po svete. Pritom samozrejme vyhlasuje, že je za udržanie mieru, a že tie provokácie sú súčasťou toho „udržovania mieru“ (v tom zrejme aj ten posledný útok, plus všeobecne aktivity proti suverénnemu štátu Sýria a iným štátom na ich území a pod.).

Takže, teraz som naozaj zvedavý čo vypotia naši novodobí kapitalistickí súdruhovia „s chladnou hlavou po opadnutí vášní“. Odpovedám si sám: nič. Presne ako za komunizmu ako „člen Varšavskej Zmluvy pod despotickými Rusmi“ teraz v čase „plnoprávneho člena NATO pod spravodlivými USA“ sklopíme uši a budeme poslúchať, hoci možno prijmeme nejaké „riešenie“ spolu s ostatnými členmi, ale určite len také, ktoré nám schváli aj USA, pravdepodobne prechodné. Pripomenul by som, že Varšavská Zmluva bola zrušená so súhlasom aj Ruska. A ešte nejaký detail: Pred kým nás ochraňuje NATO? Kto nás ohrozuje viac ako USA, svojím trvalým agresívnym postojom voči každému štátu, ktorý má významné nerastné bohatstvo a pokúša sa chovať nezávisle? USA – náš hlavný spojenec – predstavuje najväčšie nebezpečenstvo, že nás ako jedného zo svojich spojencov – ako člena NATO – vtiahne do nejakej vojny ktorú rozpúta. A nebude to nikdy obranná vojna, napriek tomu, že možno bude za takú označená. Aj útok fašistického Nemecka na Poľsko bol „vyprovokovaný“ fingovaným útokom na Nemcov. Účasť USA na vojne vo Vietname bola tiež pod zámienkou, že im VietKong zaútočil na loď v Tokinskom Zálive, na ktorú si fingovali útok sami, podľa najnovších informácií dokonca nedošlo vôbec k ničomu. To sú len také historické poznámky, tie klamstvá boli (a sú) určené vždy hlavne pre občanov krajín agresorov, ktorí ich dosť často svojím vládam veria, vďaka permanentnému vymývaniu mozgov „žurnalistami“. A naše pravoverné médiá ich ochotne a rýchle preberajú.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.