Založ si blog

Bude „neviditeľná vláda“ podľa veľkých vzorov? Nemali sme to už niekedy?

Toto je preklad časti článku od autora Chris Hedges v Information Clearing House. Článok je oveľa dlhší a v ďalšej časti sa zaoberá prácou CIA na ovplyvňovaní myslenia, resp. všeobecne človeka. Tu prekladám len prvú časť, ktorá hovorí to čo aj my blogeri sem tam, že dnes nevládnu vlády, ale niekto iný, plus nejaké ďalšie črty ich súčasného spôsobu vládnutia. Preklad:

V USA existujú dve formy vlády. Je tu viditeľná vláda – Biely Dom, Kongres, súdy, štátni zákonodarcovia, a miestodržitelia – a neviditeľná vláda, alebo štát v štáte (deep state), kde anonymní technokrati, operatívci špionáže, generáli, bankári, korporácie a lobbysti riadia zahraničnú a domácu politiku, bez ohľadu na to, ktorá politická strana má momentálne väčšinu (t.j. je formálne pri moci). 

Najsilnejšie a najdôležitejšie orgány v neviditeľnej vláde sú nafúknuté a zodpovednosti zbavené špionážne agentúry (vládne). Sú predvojom neviditeľnej vlády. Dozorujú rozsiahly “čierny svet”, ktorého úlohou je udržovanie poistiek moci neviditeľnej vlády. Špehujú a špinia domácich a zahraničných kritikov, manipulujú voľby, podplácajú, vyhrážajú sa, mučia, vraždia, a zaplavujú vysielania “čiernou propagandou”. Sú imúnni voči chaosu a deštrukcii ľudí ktorú za sebou zanechávajú. Pohromy, sociálne nepokoje, ekonomické kolapsy, masové utrpenie, smrť, a fanatická proti-Americká reakcia vyrástli zo zvrhnutí demokraticky zvolených vlád neviditeľnou vládou USA v Iráne, Guatemale a Chile, a vojen ktoré podporovala vo Vietname, Afganistane, Iraku, Líbyi a Sýrii. USA a zvyšok planéty by boli oveľa bezpečnejšie, ak by naši samozvaní tieňoví bojovníci – ktorí nedokázali predvídať Iránsku revolúciu, kolaps ZSSR, útok 9/11, alebo neexistenciu Irackých ZHN, a ktorých široké používanie mučenia ich robí najpotentnejšími regrútmi pre radikálny džihád – boli postavení pred verejnú zodpovednosť a zákon. Moja vsuvka – útok 9/11 nepotrebovali predvídať, ten zorganizovali sami (to predsa nezveria amatérom), a potom za pomoci novo vytvorených útvarov (napr. Department of Homeland Security, cca 184000 zamestnancov, 8 agentúr) a zákonov (hlavne Patriot Act, ktorý výrazne obmedzil občianske slobody) definitívne ovládli USA. Podľa iného zdroja postupne pod DHS zastrčili spolu 187 Federálnych agentúr a oddelení.

Máme sem-tam možnosť zazrieť tú morálnu špinu a neschopnosť ktoré definujú ten tieňový svet, ako napríklad tie, poskytnuté v rámci jednaní v Senáte po roku 1970 vedené Senátorom menom Frank Church (otvorene sa postavil proti vojnám USA), a uniknutie fotografií z mučenia väzňov v Abu Ghraib v Iraku. Ale tí, čo sa pokúšajú vzoprieť sa, alebo odhaliť zhubné vnútorné fungovanie, včítane Edwarda Snowdena a Juliana Assangea, sú obvykle diskreditovaní, prenasledovaní, umlčaní, a niekedy “zmiznutí”. Neviditeľná vláda ospravedlňuje svoju utajenosť a kriminalitu ako nevyhnutné vo svete existenciálnych ohrození, predstavovaných najprv komunizmom a neskôr Islamistickým terorizmom. Účelmi sa zakaždým ospravedlňujú prostriedky. Hocičo, akokoľvek nemorálne alebo kriminálne, je dovolené.

Dobré okno do tohto tieňového sveta dostávame cez historické popisy jeho zločinov, včítane tých ktoré sú uvedené v novej knihe Stephena Kinzera “Hlavný travič: Sidney Gottlieb a CIA pátrajú po ovládaní mysle (Poisoner in Chief: Sidney Gottlieb and the CIA Search for Mind Control)”. „Čierne“ areály a techniky mučenia v ktorých bola CIA pionierskou v dekádach po II. svetovej vojne – udalosti pri ktorých boli ľudia unášaní, mučení, a často popravení – boli “nevyhnutným pojítkom v tejto temnej reťazi” píše.

Lekárske experimenty vykonávané Nacistami v koncentračných táboroch a Japoncami v okupovanej oblasti Manchúria vyvolali dve reakcie po II. svetovej vojne. Nejaké boli vo viditeľnej vláde, ktorá sa pokúsila urobiť týchto vojnových zločincov zodpovednými. Ale bolo veľa tých v neviditeľnej vláde, ktorí chceli dostať a využiť výsledky týchto experimentov, a regrutovať vojnových zločincov ktorí ich riadili, aby pracovali pre špionáž a armádu USA.

Pozadia Nacistických vedcov, ktorí riadili projekty chemických a biologických zbraní, pričom povraždili tisícky bezmocných obetí, včítane detí, pomocou látok ako plyn sarin, boli „hygienicky očistené“ neviditeľnou vládou v procese, ktorý sa stal známym ako Operácia kancelárska sponka (Operation Paperclip). Žiaden kriminálnik, včítane pána menom Kurt Blome, ktorý riadil Nacistický výskum biologickej vojny, nebol príliš ohavný, alebo sadistický, aby ho USA uvítali a použili.

Kedykoľvek sa ukázalo, že nejaký vedec po ktorom bažili mal v záznamoch nejakú poškvrnu, prepísali jeho životopis” píše Kinzer. “Systematicky vymazávali odkazy na členstvo v SS, kolaboráciu s Gestapom, zneužívanie otrockých pracovníkov, a pokusy na ľudských subjektoch. Uchádzači, ktorí boli vyšetrovateľmi hodnotení ako ‘horlivý Nazi’ boli prekategorizovaní na ‘nie horlivý Nazi.’ Referencie na ich vzorný rodinný život sa pridávali. Keď už boli takto ‘vybielení’, stali sa vhodnými kandidátmi na kontrakty akcie Paperclip”.

Shiro Ishii, ktorý medzi rokmi 1936 a 1942 zabil až 12,000 zajatých čínskych vojakov, protijaponských partizánov, Kórejcov, Mongolov, väzňov, mentálnych pacientov, a, podľa niektorých hlásení, amerických vojnových zajatcov, pri medických experimentoch pre Japonskú vládu, bol pre neviditeľnú vládu USA vysoko hodnoteným prínosom.

Takže, aby som to zhrnul, ako nám hovorili v škole, vlastnými slovami: Dosiahli sme stav ktorý je nazývaný demokraciou. Máme formálne vlády, máme parlamenty. Ale my máme len „demokraciu“; vedúce krajiny EÚ a USA majú „rozvinutú demokraciu“, ktorá sa vyznačuje tým, že majú aj kompletnú „neviditeľnú vládu“. My ju asi len po kúskoch budujeme za ich asistencie, pričom v bežnom živote nám zrejme zatiaľ „vypomáhajú“ – ich „neviditeľné vlády“. Budujú nám tu pravicové prostredie, ktoré aj financujú, ak treba vyvolávajú v spoločnosti zmätky, ak treba aj vraždy, zasahujú cez svoje kanály do všetkých volieb. A ak by sme im v tom chceli brániť, boli by sme označení za nedostatočne demokratických, porušujúcich medzinárodné právo a prípadne ľudské práva. Musíme sa polepšiť? Vôbec sa mi to nepozdáva, asi tento pohľad použijem pri voľbách. Quislingov by sme voliť nemali. A navyše – tí starší si pamätajú – za komunizmu sme mali ten typ (mimo)vlády, volala sa Ústredný výbor KSČ, ale bola viditeľná viac ako sa nám páčilo. Formálny rozdiel bol aj v tom, že to bolo napísané aj v Ústave SR platnej v tom čase. A teda k tomu by som sa naozaj nerád vracal, ani k tej modernej „neviditeľnej“ verzii. Z praktického hľadiska je to totiž presne to isté a volá sa to jednoducho diktatúra menšiny (a nevolenej). Viď aj tento blog od Cudzinec, resp. iné blogy.

 

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

hazard, hracie automaty, vyherne automaty

Poslanci schválili úplný zákaz pôsobenia herní a kasín na území Banskej Bystrice

23.04.2024 18:38

Mestskí poslanci posledných viac ako desať rokov pravidelne diskutovali o regulácii hazardných hier, ale nikdy ich úplne nezakázali.

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.