Založ si blog

Nezodpovedné činy malých krajín – členov EÚ!

Paul Craig Roberts, 23. August 2019 „Information Clearing House„. Po nepravdivom obvinení Ruska o porušovaní IMF zmluvy (o raketách stredného doletu) Washington jednostranne zrušil zmluvu. Tak sa US vojensko-bezpečnostný komplex zbavil rozhodujúcej zmluvy, ktorú dosiahli Ronald Reagan a Michail Gorbačov, ktorá akoby zneškodnila Studenú Vojnu.

Zmluva INF bola asi najdôležitejšia zo všetkých dohôd o obmedzení zbrojenia dosiahnutých Americkými prezidentmi 20. storočia a teraz bola opustená v 21. storočí neokonzervatívnou vládou USA. Zmluva odstránila hrozbu Ruských rakiet proti Európe a hrozbu v Európe umiestnených rakiet USA proti Rusku. Dôležitosť dohody spočíva v znížení pravdepodobnosti náhodnej jadrovej vojny. Varovné systémy majú svoju históriu falošných poplachov. Problém rakiet USA na hranici Ruska je, že nenechávajú žiaden čas na úvahu, alebo kontakt s Washingtonom, keď Moskva obdrží nepravý poplach. Ak uvážime extrémne nezodpovedné chovanie sa vlád USA od Clintonovských režimov pri zvyšovaní napätia s Ruskom, rakety na hranici Ruska nedávajú Ruskému vedeniu v prípade zaznenia poplachu žiadnu inú možnosť, ako stlačiť gombík.
To, že Washington zamýšľa umiestniť rakety na hranicu Ruska, a odstúpil od INF Zmluvy práve z tohoto dôvodu, je dnes jasné. Len dva týždne po tom ako Washington odstúpil od zmluvy, testoval Washington raketu, ktorej výskum a vývoj, nie len nasadenie, boli v rámci zmluvy zakázané. Ak si myslíte, že Washington navrhol a vyrobil novú raketu za dva týždne, nie ste dosť inteligentný aby ste čítali tento článok. Zatiaľčo Washington obviňoval Rusko, bol to Washington kto porušoval Zmluvu. Snáď tento ďalší čin zrady poučí Ruské vedenie, že je hlúpe a samo-deštruktívne dôverovať Washingtonu v čomkoľvek. Každá krajina musí už dnes vedieť, že dohody s Washingtonom nemajú žiaden skutočný zmysel.

Ruská vláda určite vie, že existujú len dva dôvody pre Washington, aby umiestnil rakety na Ruskú hranicu: (1) umožniť Washingtonu spustiť pre-emptívny jadrový úder ktorý nedá Rusku žiaden čas na odpoveď, alebo (2) umožniť Washingtonu hroziť takým úderom, a tak prinútiť Rusko chovať sa podľa vôle Washingtonu. Zrejme, jeden alebo druhý z týchto dôvodov je dostatočnej dôležitosti pre Washington, aby riskoval že falošný poplach odštartuje jadrovú vojnu.
Vojenskí analytici môžu kecať koľko chcú o racionálnych hráčoch”, ale ak démonizovaná krajina s nepriateľskými raketami na svojej hranici, ktorej sa vyhrážajú, dostane varovanie s nulovým časom na reakciu, počítanie s tým, že poplach je falošný už nie je racionálne.
Zmluva z roku
1988 dosiahnutá Reaganom a Gorbačovom eliminovala túto hrozbu. Akému účelu slúži vzkriesenie takej hrozby? Prečo Kongres čuší? Prečo Európa čuší? Prečo čušia médiá v USA a Európe? Prečo Rumunsko a Poľsko umožňujú túto hrozbu, tým že dovolia aby na ich území boli umiestnené rakety USA?

Niet pochýb o tom, že vlády Rumunska a Poľska dostali vrecia peňazí od vojensko-bezpečnostného komplexu USA, ktorý chce multi-bilión dolárové kontrakty na výrobu nových rakiet. Toto vnímame ako extrémnu nezodpovednosť malých krajín. Bez skorumpovaných a idiotských vlád Rumunska a Poľska by Washington nemohol vzkriesiť hrozbu, ktorú pred 31 rokmi pochovali Reagan a Gorbačov.
Dokonca aj
Americký bábkový štát okupovaného Nemecka odmietol na svojom území tie rakety. Ale dva bezvýznamné štáty, ktoré vo svete nemajú žiadnu váhu, stavajú celý svet do rizika jadrovej vojny, aby si niekoľko Rumunských a Poľských politikov mohlo strčiť do vačku pár miliónov dolárov.
Rakety na Ruskej hranici, ktoré neposkytujú žiaden reakčný čas, predstavujú pre Rusko vážny problém. Stále čakám, kedy Rusko verejne oznámi, že pri prvom príznaku štartu rakety z Rumunska alebo Poľska, tieto krajiny okamžite prestanú existovať.
To by mohlo prebudiť občanov Rumunska a Poľska, aby si uvedomili nebezpečenstvo, ktoré im prinášajú ich skorumpované vlády.

Ako to, že Rumunské a Poľské provokácie nie sú dostatočné aby ich Rusko pre-emptívne okupovalo? Je provokatívnejšie keď by Rusko okupovalo tieto dve krajiny, ako keď by tieto dve krajiny umožnili umiestniť u seba rakety USA proti Rusku? Prečo sa za provokáciu považuje len to prvé a to druhé nie?
Nikto by nebol schopný prísť Rumunsku alebo Poľsku na pomoc, ani keby bol ochotný. NATO je vtip. Neprežilo by jeden deň v bitke s Ruskom. Myslí si niekto, že USA sú ochotné spáchať samovraždu pre Rumunsko a Poľsko?
Kde sú Rezolúcie OSN odsudzujúce Rumunsko a Poľsko za oživenie prízraku jadrovej vojny prijatím rozmiestenia rakiet USA na svojich hraniciach s Ruskom? Je celý svet taký bezstarostný, že pravdepodobné dôsledky tohto aktu straty rozumu nechápe?

Naozaj sa zdá, že ľudská inteligencia nie je dostatočná na prežitie ľudskej rasy.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.