Založ si blog

Čo vlastne chce EÚ? Asi nie to čo my, ale čo je to?

Touto otázkou nadväzujem na súčasné politické pohyby na Slovensku, v ostatných krajinách V4, a nakoniec aj v niekdajšej NDR. Navonok sa udalosti javia ako reaktívneho typu – reakcie na udalosti typu vrážd novinárov, migrácia a s ňou súvisiace udalosti (útoky migrantov), prípadne postupné vťahovanie naších krajín do nebezpečnej nepriateľskej pozície voči Rusku (v tom NATO Šengen) a podobne.

Otázka čo vlastne EÚ chce opäť vyskočila výrazne po tom, ako po krátkom období pomerného ticha poslušná žiačka (čia? Volá sa Judith Sargentini) napísala správu o Maďarsku, ktorá zrejme obsahuje množstvo klamstiev (resp. názorov neo-liberálov použitých ako fakty). EÚ túto správu podporila (skôr objednala?), čo môže znamenať nepriamu vyhrážku – alebo varovanie – voči ostatným krajinám V4. Keďže v súčasnosti sa na migráciu netlačí, môže to byť aj varovanie že „máme na vás aj iné veci“.

Je jasné, že téma „migrácia“ už ohrozila pozície aj najsilnejších politických strán vo veľkých – starých – krajinách EÚ, ako Nemecko a Francúzsko, plus zmenu v rozložení síl v Taliansku a to včítane prvého prejavu – vzopretia sa Talianska voči EÚ v rámci rozpočtu (EÚ sa krátko zadivila, bolo ticho a až dnes ho zamietla). Okrem toho sa EÚ zdanlivo dostáva do sporov s USA na ekonomicko-obchodnom fóre.

Takže – čo sa deje? Alebo: čo sa deje naozaj, a čo z toho čo sa zdá, je nejaké divadlo? A ešte – čo z toho čo sa deje momentálne na Slovensku sa deje nitkami v rukách nejakých kruhov EÚ? A obdobná otázka o úroveň vyššie – čo z toho čo pretláča EÚ voči V4 pretláča „niekto“ voči EÚ, a samozrejme, prečo za súčasných zmien v rozložení síl to EÚ poslušne plní? Nie je práve teraz vhodný čas aby sa EÚ zdvihla z kolien na nohy a stala sa rovnou veľmocou voči USA? A ak to nerobí, prečo? Prečo nezrušíme sankcie proti Rusku, ktorých dôvody sú tiež dávno preukázané ako klamstvá? Pre koho je to výhodné (Cui bono – vraj sa vždy treba pýtať) na obidvoch úrovniach?

Vypustenie spomenutej lživej správy o Maďarsku vlastne predstavuje potvrdenie zotrvávania EÚ v línii „korektne formulovaných lží“ ako mechanizmu pretláčania svojej politiky voči „novým krajinám“ EÚ. Zároveň to potvrdzuje, že EÚ má pocit, že si to na jednej strane „môže dovoliť“ voči nám a zároveň možno za to niečo dostáva od USA. Rozoberme tieto možnosti.

To že tu má piatu kolónu – ako EÚ, tak aj priamo USA – vieme. Ale vplyv tejto sily na našu vnútornú politiku asi nie je sám osebe až taký významný, prejavuje sa hlavne v médiách. USA je pre EÚ významným trhom. To, že sem tam dajú politikom EÚ zarobiť aj osobne – viď napr. zárobok „niektorých investorov“ na nových raketách v rámci útoku na Sýriu – vieme, a je vysoko pravdepodobné, že podobných špinavých zárobkov, o ktorých nevieme, bolo (a bude?) v rámci špinavých vojen a lúpeží USA určite viac. To by znamenalo, že indivíduá (len bohaté) z EÚ sa podieľajú aj na ziskoch z týchto vojen a následných lúpeží, takže sú pod tlakom USA, aby čo najviac tlačili na naše krajiny a zlomili nás, aby sme aj my znášali „podiel nákladov“ na ziskoch USA a individuálnych politikov EÚ (prípadne aj firiem napojených na zbrojársky priemysel USA)? Prečo by sme mali? Oni si vo svojej krajine potrebujú udržať „zvoliteľnosť“ a používajú na to okrem svojich špinavých peňazí aj zisky z firiem pôsobiacich vo V4, a na nás používajú špinavý nátlak vo forme lživých „správ“ a šibrinkujú nám pred nosom Eurofondmi, ktorých je dokonca menej ako tých ziskov ktoré majú od nás?

Toto všetko vlastne vyzerá, ako keby EÚ naplánovala tento útok na Maďarsko ako nejaký test čo si môže dovoliť v oblasti potláčania názorov V4, ku ktorým sa čiastočne pridali Rakúsko a Slovinsko. Ale vôbec nechápem čo sa testuje – problémom predsa nie sú len V4, Rakúsko a prípadne Slovinsko – zmeny už prebiehajú v Taliansku a aj v Nemecku a inde, a sú zrejme práve následkom migrácie, alebo presnejšie: táto téma je prvá, ktorú si aj tam uvedomujú ako nejaký podvod, prinajmenšom zlyhanie (javí sa stále podozrivejšie). V Maďarsku a Poľsku vykonali aj – podľa mňa sebaobranné – zmeny v legislatívnom systéme. Ich cieľom je zrejme vytvorenie možnosti brániť sa proti nadmernému vplyvu EÚ na vnútroštátne dianie. Ale predsa demokracia je vláda ľudu a nie menšinovej platenej piatej kolóny na území jednotlivých štátov EÚ. A toto sa už postupne prejavuje všade, nakoniec dôvodom Brexitu je zrejme aj snaha Británie dostať sa spod „legislatívy“ EÚ (vraj možno aj otázka „Gibraltar“ viď na konci). A „správa“ EÚ o Maďarsku len potvrdzuje, že je niečo zhnité v štáte Dánskom, ale stále nie je jasné čo chce vlastne EÚ týmto dosiahnuť. Použitie správy plnej lží môže pritom teoreticky priniesť aj opačný efekt – obrátiť pozornosť na ostatné lži, ktoré momentálne aj dlhodobo kolujú v tzv. Západnom svete a stojí na nich celá jeho politika od roku 2001(!!).

Je samozrejme možnosť, že ich cieľom je postupne dostať obyvateľstvo EÚ do štádia, v ktorom je dnes obyvateľstvo USA, ako to popisuje pán Murín v blogu – t.j. absolútna dekadencia väčšiny spoločnosti, ktorá sa už nezaujíma o skutočné témy, len o tie „senzačné“ kvázitémy, čo sa im predhadzujú v oficiálnych médiách. A možno ešte výstižnejšie to popísal bloger Julo a aj jeho názov úkazu „Spoločenský AIDS“ dokonale vystihuje postupnú „stratu imunity voči lži“, kam nás EÚ, zdá sa, chce dostať. To je zrejme cieľom aj naších médií spravovaných piatou kolónou. Ale s tým asi budú mať problém – tým vrhnutím sa do migrácie urobili dosť chybný krok – „nové“ krajiny EÚ klamstvá zo strany štátu rozoznávajú aj na základe skúseností, v starých práve migrácia pomohla pochopiť, že niečo tu nehrá. Postupne chápu – snáď -, že aj ich vlády (pod vládou EÚ, ktorú ale práve tieto staré krajiny reprezentujú) konajú zrejme s nejakým zámerom, o ktorom sa otvorene nielen nediskutuje, ale ani neinformuje. Snáď sa aj oni začnú postupne pýtať svojich vlád kam si predstavujú že to smeruje, a prečo, viď problémy vládnych strán v Nemecku a vzostup AfD. Možno je tu nádej.

Na záver len poznámka ohľadne Gibraltáru – jeho situácia po vystúpení Británie z EÚ je netriviálna, lebo je vraj právne pomerne nejasná. Príliš tým kľučkám nerozumiem, takže link na Wikipédiu Effect of Brexit on Gibraltar. Vraj USA považuje britskú námornú základňu Gibraltár za veľmi dôležitú, na druhej strane v Španielsku sú sily, ktorým sa zdá, že by mal byť Španielsky.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.