Založ si blog

Voľby v USA: nie prezident, len CEO (niečo ako GR)!

Článok v Moon of Alabama ma prekvapil vtipnými postrehmi. Prvá časť je vraj z interview so Sýrskym prezidentom. Aj keď môžeme predpokladať že vopred pripraveného, stojí to za prečítanie. V ďalšej časti sú uvedené názory nezávislej americkej novinárky. Takže prvá časť:

Zahraničná politika USA sa nemení od prezidenta po prezidenta. V nedávnom interview Sýrsky prezident Bašar al-Assad vysvetlil prečo je to tak:

Otázka 9: Určite sledujete prezidentskú kampaň v Spojených Štátoch. A dúfate, že nový US prezident, bez ohľadu na meno víťaza, prehodnotí sankčnú politiku voči Sýrii?

Prezident Assad: My normálne neočakávame v Amerických voľbách prezidentov, my očakávame len CEOv (Chief Executive Officer – približne Generálny Riaditeľ); pretože máte predstavenstvo (board), to predstavenstvo pozostáva z lobbystických skupín (lobbies), plus veľkých korporácií ako banky a ropa, atď. Takže, to čo máte je nejaký CEO, a tento CEO nemá právo alebo autoritu posudzovať; on má implementovať. A presne to sa stalo Trumpovi keď sa stal po voľbách prezidentom.

Žurnalista: On býval CEO dosť rokov predtým.

Prezident Assad: Presne tak! A je CEO aj tak. Chcel sledovať alebo vykonávať svoju vlastnú politiku, a prišlo na to, že za to zaplatil – pamätáte si tú záležitosť s impeachment-om. Musel prehltnúť každé jedno slovo ktoré povedal pred voľbami. Takže, to je dôvod prečo som povedal, že neočakávate Prezidenta, očakávate len CEO. Ak chcete rozprávať o tom, že chcete zmeniť politiku, máte jedno predstavenstvo – to isté predstavenstvo – nezmení svoju politiku. CEO sa zmení, ale predstavenstvo je stále to isté, takže nič neočakávajte.

Otázka 10: Kto sú toto predstavenstvo? Kto sú tí ľudia?

Prezident Assad: Ako som povedal, toto predstavenstvo je poskladané z lobbies (t.j. množné číslo), takže tie implementujú čokoľvek chcú oni, a oni majú pod kontrolou Kongres a to ostatné (and the others), a médiá, atď. Takže, je tu aliancia medzi týmito rôznymi korporáciami s vlastnými záujmami (self-vested interest corporations) v USA.

Druhá časť: Caitlin Johnstone (známa nezávislá novinárka nazývaná „rogue journalist“) by prevdepodobne súhlasila s týmto pohľadom. Ona dokonca argumentuje, že vlastne tie dva politické tábory v USA sa líšia minimálne:

Keď sa pozriete na politiku USA, javí sa to akoby tu boli dve mainstreamové politické frakcie, ktoré silne jedna s druhou nesúhlasia. “Rozdelené (Divided)” je slovo ktoré sa často vyskytuje. “Polarizované” je ďalšie. …

Ale pod všetkými tými vychrlenými urážkami a ostrými (heated) debatami tieto dve frakcie sa vlastne zúrivo zhodujú (furiously agreeing) jedna s druhou. Zhodujú sa celý čas.

Zhodujú sa v tom, že vláda USA by mala zostať centrom Zemeguľu-objímajúceho impéria (globe-spanning empire); oni sa len zlostne škriepia ohľadne niektorých detailov týkajúcich sa toho, ako sa má to impérium spravovať [..]. …

Vo všetkých veciach, ktoré najsilnejšie ovplyvňujú skutočných ľudí v masovom rozsahu, sú tieto dve frakcie v súhlase, s banálnymi námietkami. Len nalievajú značné množstvo zvuku a zúrivosti do maličkého jedného percenta celého rozsahu v ktorom majú nejakú nezhodu.

Nedovoľujú žiadnu mainstreamovú diskusiu na tému či to oligarchické impérium má naďalej existovať; všetky ich témy, argumenty, a celé divadlo sa točí okolo toho, ako má existovať. Na túto činnosť sú naprogramovaní. …

Politika v Amerike nie je skutočná. Je to show. Obojručná bábka z ponožky (sock puppet – sú normálne na jednu ruku) robí show aby odviedla pozornosť divákov, a zatiaľ ich vreckoví zlodeji úplne okradnú. Ak chcete vidieť veci jasne, úplne ignorujte predstieranú drámu ponožkovej bábky a sústreďte sa na posúvanie tej skutočnej debaty: to, že USA – centralizované oligarchické impérium – je skorumpované nad akékoľvek vykúpenie, a malo by sa úplne rozobrať (originál redemption – znamená vykúpenie vo všetkých významoch, t.j. aj spása, aj umorenie dlhov).

Ťažko nesúhlasiť s týmito názormi.

A pritom vraj majú prezidentský systém. A – keďže sa teraz hodne kváka v naších médiách o tom že nemáme veriť hoaxom – týmto sme slávnostne zrušili jeden hoax – že v USA volia prezidenta.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

preukaz, zdravotná poisťovňa, všeobecná, union, dôvera

Dôvera a Union vyplatili akcionárom 24 miliónov eur. Palkovič: Nesprávne

06.05.2024 12:57

Spoločnosť Penta , ktorá je akcionárom Dôvery, podotkla, že zdravotná poisťovňa mala koncom roka 2023 nerozdelený zisk z minulosti vo výške 162 miliónov eur.

Tusk, Leyenová

Leyenová: V Poľsku už neexistuje riziko porušenia zásad právneho štátu. Eurokomisia ruší konanie

06.05.2024 12:50

Takzvaná procedúra podľa článku 7 Zmluvy o Európskej únii bola proti Poľsku spustená v roku 2017.

Hungary National Day

Magyar sa pustil sa do jamy levovej: Debrecínsku demonštráciu proti Orbánovi si všimli svetové médiá

06.05.2024 12:40

Portál Euronews podčiarkol, že Magyar sa za tri mesiace stal vyzývateľom Orbána číslo jeden.

China Aircraft Carrier

Obor na mori sa vydal na skúšobnú plavbu. Spoznajte najväčšiu čínsku lietadlovú loď

06.05.2024 12:30

Má dĺžku, ktorá je porovnateľná s tromi futbalovými štadiónmi. Na palubu sa zmestí 2-tisíc členov posádky. Čína testuje svoju najväčšiu lietadlovú loď.