Založ si blog

„Politická moc“ ovplyvňuje RTVS – hovorí 190 „novinárov“

Týmto reagujem na údajné „napätie v RTVS“ a zároveň doplňujem doteraz napísané ohľadne tzv. „redaktorov“ a „novinárov“. Za pána Miku totiž neobjektívnosť spravodajstva dosiahla naozaj akýsi pomyselný limit, kedy už obraz sveta popisovaný „spravodajstvom“ mal so skutočným svetom spoločné len geografické názvy. RTVS bola v tom čase riadená bratislavskou kaviarňou a politická jednofarebnosť už snáď prekračovala tú v čase tzv. komunizmu, čo sa samozrejme nazývalo demokratickými médiami. Pripomínalo to ale skôr pokus o realizáciu Orwellovej tézy, že nevyhnutnou úlohou vládcov v totalitnej spoločnosti je „vykĺbiť zmysel pre realitu“ u ľudí.

RTVS je zriadená ako verejnoprávna a je financovaná občanmi. Stav, kedy malá podmnožina občanov („zhodou okolností“ pod vplyvom neokonzervatívnej ideológie) v podstate určovala obsah vysielania televízie a rozhlasu, predstavuje diktatúru menšiny. Po nástupe pána Rezníka sa postupne začalo v spravodajstve objavovať – po dlhom období – reportovanie udalostí z objektívnejšieho pohľadu, resp. z viacerých pohľadov. Písal som o tom vo viacerých blogoch a spolu s mnohými ďalšími blogermi sme sa usilovali diery v informáciách vyplňovať aj z iných zdrojov ako z propagandy USA a Británie.

Reálny svet dneška totiž predstavuje opäť svet rozdelený na dva tábory. Neokonzervatívci z toho obviňujú Rusko a Čínu, pričom svet, kedy USA a Británia okupujú viacero krajín blízkeho východu, z čoho niekoľko bohatých rodín – najmä z týchto dvoch krajín – má obrovské zisky, sa popisuje ako „reakcia na terorizmus“. Takto to prezentovali doteraz aj naše demokratické médiá. My blogeri sme doteraz boli súčasťou malej skupiny, ktorá písala pravdu o tom, kto ten terorizmus vytvoril a načo. Po nástupe pána Rezníka sa spravodajstvo postupne začalo meniť smerom k o niečo väčšej objektivite a – prichádza okamžitá reakcia „zástancov pravdy a objektivity“ – aby sa to vrátilo späť do rúk kaviarne! To samozrejme znamená návrat k 100% klamstvám podľa propagandy USA. Takže sa opäť „búri ulica a kaviareň“, ktorá akousi záhadou hlása názor, že pravda môže byť len US propaganda. A pritom, aby bol svet prezentovaný ako je naozaj, museli by verejnoprávne médiá informovať napríklad na tieto témy (v historickom poradí):

Operácia Gladio – usmerňovanie politického vývoja v Európe po II. svetovej vojne doprava, CIA a MI6 (terorizmus, vraždy, aj novinárov), Operácia Gladio B – príprava útoku na WTC v spolupráci CIA s teroristickou organizáciou Ál Kajdá v Turecku a Saudskej Arábii (s využívaním zdrojov a prostriedkov NATO!), realizácia útoku – CIA, následné výboje – Afganistan, Irak, Sýria, ťažba (t.j. lúpež systematická a dlhodobá) nerastných surovín firmami USA a Británie, rozvrat v Severnej Afrike, organizovanie migrácie a teroristických skupín v Európe …..

Keď si spätne pozriem predchádzajúci odstavec, návrat k pravdivým informáciám skokom je dosť ťažko predstaviteľný, ale ako prechodný stav, ktorý zaviedol pán Rezník, odhadujem to na 20% „tým smerom“, by mohol byť prvý krok. A už tu máme zástancov udržania absolútnych klamstiev ako bijú na poplach a vyvíjajú tlak na návrat do bahna. Stačilo rozkoše, dofajčiť, ponoriť sa späť!

Jeden z viacerých blogov na tému, plus zoznam „novinárov“ viď

malinova.blog.pravda.sk/2018/05/03/vyzva-novinarov/

 

 

 

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?