Založ si blog

Aké mal vlastne Putin možnosti?

Nadväzujem týmto na moje predošlé blogy. Počul som aj prejav pani prezidentky, ale potom som ho vypol, lebo – demonštroval obrovské medzery vo vedomostiach nášho „celého oficiálneho názorového priestoru“. Teda na ten môžem reagovať len čiastočne, vo forme pokusu o doplnenie niektorých informácií pre našich štátnikov.

Takže: z udalostí po celý čas od II. svetovej vojny je jasné, že USA majú za cieľ ovládať svet. Aj keby sa im nepodarilo ho celý dobyť – oni nevedia že to nie je možné, sú historicky natvrdlí – tak sa budú o to pokúšať aspoň v spoločnosti iných, ktorí sa považujú za „tie lepšie“ rasy.

Pokúšali sa o to po celý čas od II. svetovej vojny. Už počas tejto vojny sa prejavili určité vlastnosti z ich strany. Podľa všetkého budovanie tej obrovskej Nemeckej armády financovali Britské a Americké banky. Hitlerov plán dobyť Rusko sa im pozdával, pretože v prípade že by sa mu to bolo podarilo, Nemci by boli úplne vyčerpaní, a tí oligarchovia by ich ľahko „potrestali“ a to Rusko obsadili. Totiž o nerastnom bohatstve Ruska už západní oligarchovia snívajú možno celé storočie (tzv. drang nach osten).

Po vojne, až v roku 1990 sa jednalo o zjednotení Nemecka a bezpečnostnom usporiadaní Európy. Dohoda bola taká, že Rusi stiahnu svoju posádku z NDR, a NDR sa spojí s NSR čím vznikne Nemecko. A – súčasťou dohody bolo, pani prezidentka, že NATO sa nerozšíri ani o centimeter smerom na východ. A tá formulácia je citovaná presne, aj s tým centimetrom, a toto bolo neskôr viacnásobne potvrdené.

A v rozpore s touto dohodou, NATO už oddeľovala od Ruska len Ukrajina, ktorej vedenie bolo spracovávané – kým iným – hlavne USA – či už na rozmiestnenie zbraní, alebo vstup do NATO. Z hľadiska Ruska by sa týmto čiastočne eliminovala ich obrovská kvalitatívna prevaha v nových typoch zbraní, a ich doteraz dôsledne obranný postoj bol znemožnený.

A teraz, čo som v prejave pani prezidentky postrádal. Organizácia NATO sa síce tvári kolektívne, a formálne ju „vedú“ akési dokonca akoby „volené“ bábkové postavy, ale riadia ju hlavne USA, mierovtorca Zemegule, stále v čele s anonymnými oligarchami. Podľa našej oficiálnej politickej pozície sú to hlavní mierotvorcovia. Takže – aká je v tomto zmysle realita?

V jednom z mojich blogov na Pravde som spísal vojny vyvolané a vedené USA vo svete od konca II. svetovej vojny. Ak som dobre počítal, je ich 40. V tých vojnách bolo zabitých milióny ľúdí, ktoré sa určite nedajú spočítať, pretože do toho treba započítať aj tých čo pomreli na následky spôsobené zničením tých krajín, plus rozhádzanými pozostatkami vojen a otravnými látkami. Pripomenul by som zároveň, že vojská USA sa stále nachádzajú – okrem iného – v Iraku a Sýrii a ťažia tam ropu – za „súhlasu“ vynúteného okupačným vojskom. Majú po svete stovky vojenských základní, zdroje uvádzajú 750-800 (v roku 2021).

Situácia sa musí riešiť. Ale táto spoločnosť sa pokúša tváriť, že na vine súčasnej vyostrenej situácie je Rusko. Ponúkol niekto riešenie, že NATO sa stiahne za líniu dohodnutú v roku 1990? Samozrejme že nie. Podľa toho to stále vyzerá tak, že nielen USA, ale aj oligarchovia z Európy snívajú ďalej o Ruskom nerastnom bohatstve. A okrem toho sa Rusov boja a teda sa ich pokúšajú zastrašovať postupným obkľučovaním a vyzbrojovaním okolitých krajín.

Ešte stále nie je jasné, že to nefunguje? Nemali by všetci politici prejsť najprv IQ testami, kým ich pustia na miesta kde ovplyvňujú medzinárodnú politiku?

Asi je to beznádejné. Raz som priateľovi z Rakúska preložil výraz „hrach na stenu hádzať“, ocenil ho ako výstižný. Spoločnosť nie je usporiadaná tak, že hore by sa dostali tí najschopnejší. Na tej ceste hore akoby sa tie schopnosti strácali, alebo spotrebovávali. Resp. „schopnosti“ sa musia merať ináč, nie schopnosťou podlizovať sa niekomu kto má peniaze alebo vplyv. A likvidáciou tých čo hovoria pravdu, viď Julian Assange. Ohrozuje to Zemeguľu.

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.