Založ si blog

‚Havana Syndróm‘ – CIA nemôže vylúčiť, že kubánske cvrčky cvrlikali po Rusky

Ide o starší prípad – rekapitulácia – , ale je možno typický, a ukazuje prečo USA postupne ale nezvratne upadajú. Zdroj: Moon of Alabama, 20.1.2022. Táto téma síce postupne prešla na „ľahšiu nôtu“, ale zdá sa, len mimo USA, resp. aspoň CIA. Natvrdlejší sa stále berú vážne. Píšem o tom preto, že to vyzerá, že CIA to stále vedie ako nepriateľskú aktivitu.

Dnes už ale CIA dokonca nasadila svojho upratovača, ‚reportéra‘ z NBC News – Ken Dilanian -, aby vyvrátila hoax ktorý sama vytvorila pred šiestimi rokmi, a ktorý ten upratovač dlho presadzoval:

CIA hovorí, že ‚Havana Syndrome‘ nie je výsledkom trvalej akcie nepriateľskou mocnosťou.

V novom vyhodnotení špionážou, CIA vylúčila, že by záhadné symptómy známe ako Havana Syndróm boli výsledkom trvalej globálnej aktivity nepriateľskou mocnosťou, namierenej proti stovkám diplomatov a špiónov USA, 6 ľudí stručne informovalo o veci, oznámili NBC News.

V približne tucte prípadov, agentúra (teda CIA) nemôže vylúčiť zahraničnú účasť, včítane mnohých z prípadov, ktoré vznikli na Vyslanectve USA v Havane, so začiatkom v roku 2016. Jedna skupina prípadov sa považuje za nevyriešenú. Ale v stovkách iných prípadoch agentúra (t.j. CIA) našla vierohodné alternatívne vysvetlenia, povedali zdroje.

Táto web stránka (t.j. Moon of Alabama) hneď upozorňovala na „kraviny“ CIA okolo vyhlasovaného ‚Havana syndrómu‘ pri viacerýchl príležitostiach. Rekapitulácia:

Na jeseň roku 2016 sa US diplomati nasadení na Kube začali sťažovať že sú ovplyvnení nejakým záhadným hlukom. 24 ľudí personálu a rodinných príaslušníkov vyslanectva vyhlasovali bizarný zoznam symptómov – od bolestí hlavy, závratí, a problémoch so spánkom, po problémy s rovnováhou, videním, a sluchom. Doktori si neboli istí, čo na tých ľudí vplývalo. Boli všemožné špekulácie o záhadných ‚sonických zbraniach‘ ktorými sa na diplomatov ‚útočilo‘, ale neboli nájdené žiadne presvedčivé dôkazy.

Kuba plne spolupracovala s vyšetrovaním FBI tejto záhady. Vedci odmietli tú myšlienku útoku ‚sonickou zbraňou‘. Lekárske záznamy sa ukázali byť pochybné – dubious. Napriek tomu anti-kubánski politici v USA úspešne používali vec na tlačenie Bieleho Domu aby krajinu penalizoval. Trumpova administratíva stiahla 60% svojho personálu vyslanectva v Havane a vyhostila Kubánskych diplomatov z vyslanectvo vo Washingtone. Vydala cestovné varovanie svojim občanom cestujúcim na Kubu a prestala vydávať víza Kubáncom v Havane.

Vyšetrovanie pokračovalo. Boli vyrobené nejaké záznamy záhadného zvuku (hluku) a lekári prehrávali rôzne z nich poškodeným osobám. Pacienti potvrdili, že zvuk bol rovnaký ako ten hluk, čo im spôsobil problémy. 17. Októbra 2017 boli tie záznamy zvuku posunuté Associated Press a publikované (vid). Vo svojej správe o týchto záznamoch si AP všimla, že:

Znie to akosi ako plno cvrčkov – it sounds sort of like a mass of crickets.

A toto sa v ďalšom plne potvrdilo, pričom ide o cvrčky, ktoré žijú aj v Južných štátoch USA. Koniec obrovskej aféry. Komentár nie je potrebný. Ale – predstavte si – existuje aj formálny záver:

Nasadený upratovač vyhlasuje, že ‚agentúra (CIA) nemôže vylúčiť zahraničnú účasť, včítane mnohých z prípadov ktoré mali pôvod na US vyslanectve v Havane, ktoré začali v roku 2016.‘

Komentár Moon of Alabama: Znamená to snáď, že Kubánske cvrčky možno niekto naučil cvrlikať po Rusky?

A – pointa: S týmto naša súčasná vládnúca skupina podpísala nejakú zmluvu, a to dokonca vojenského charakteru. Na šťastie u nás ten druh cvrčkov nežije, ale podľa vyššie uvedeného to nemusí nič znamenať. A aj podľa súčasných provokácií proti Rusku, ktoré signalizujú naozaj diletantizmus nebezpečnej úrovne – veď okrem iného aj „zabudli“, že nerozširovanie NATO na východ bolo súčasťou zmluvy o zjednotení Nemecka. Takže – je na čase obnoviť NDR, alebo my a krajiny tu okolo nás vystúpime z NATO (resp. jednoducho naše/ich členstvo bude automaticky prehlásené za neplatné).

Vraj „bezpečné a účinné“

12.02.2023

V pôvodnom článku je podstatné video, toto je komentár k nemu od vydavateľky Gumshoe News – teda: „Comment by Dee McLachlan“. Ale mne sa zdá dobrý, tak ho prekladám. Najprv môj úvod – vysvetlenie čoho sa týka ten nadpis: Výraz „safe and effective“ hučala Západná Propaganda, pardón, Pravdovravné Médiá z oblasti naších spojencov, do ľudí v súvislosti s [...]

Zhrnutie „zápletky“ COVID/Vakcíny

20.12.2022

Takže – doteraz – tá zápletka/intriga(?) COVID/vakcíny nevyzerá pre nás nejak dobre, a ani my – tým myslím občania – v tom kontexte nevyzeráme príliš dobre, hoci ani nejako zle. Aby sme sa pokúsili to – amatérsky – zhodnotiť, urobme si akúsi „polčasovú sumarizáciu“. Aj keď je pravdepodobné, že ešte nie sme v polčase. Ale mali by sme niečo [...]

COVID bol vyrobený na zákazku

17.12.2022

Celá história je popísaná na AMG – American Media Group – v dokumente s názvom „BOMBSHELL! Official Documents prove Anthony Fauci & Bill Gates are responsible for developing the COVID Virus in a Biolab“, link je tu: https://amg-news.com/bombshell-official-documents-prove-anthony-fauci-bill-gates-are-responsible-for-developing-the-covid-virus-in-a-biolab/ Čiže preklad: [...]

Matúš Šutaj Eštok, Vianoce, hasiči, policajti, Štedrý deň

Policajti vo veľkom odchádzajú do civilu. Šutaj Eštok ich chce udržať tisícovými odmenam

25.04.2024 04:00

Kým financmajster uťahuje opasok, minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) sľubuje policajtom nové finančné príspevky, ako aj valorizáciu tých, čo už dostávajú

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.